سیلاب به ابنیههای استان کرمانشاه، راههای اصلی، خطوط انتقال آب، برق، گاز و تمامی زیر ساختهای داخل شهر و روستا خسارت ۳۷۶ میلیارد تومانی وارد کرده است.
سیلاب اخیر به بخش عمدهای از زیر ساختهای استان کرمانشاه خسارت زده است. در روزهای تعطیلات نوروزی که همه مردم در سفر به سر میبرند، ناگهان سیلاب مهیبی چند شهر کشور از جمله کرمانشاه را درنوردید و شهرهای مرکزی، شرقی و غربی کشور را با خود در سیلاب زمینگیر کرد.
جلیل بالایی، مدیر کل مدیریت بحران استان کرمانشاه در مورد برآورد خسارات وارده به سیلزدگان استان کرمانشاه، اظهار داشت: میزان خسارت ناشی از سیل اخیر استان 376 میلیارد تومان براورد شده است اما بازسازی و اصلاح زیر ساختهای عمرانی که در مقابل زلزله و بارشهای هم وزن اخیر مقاومت کرده و مجدد آسیب نبیند به حدود 765 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
وی با بیان اینکه جبران خسارت ناشی از ورود گلولای به مخازن و شبکه آب شرب ریجاب 500 میلیون تومان است، بیان کرد: با نصب دستگاه تصفیه آب با اعتبار 5 میلیاردتومان معضل کدورت و گل آلود شدن آب روستاها برطرف میشود، اما اگر مخازن و شبکههای آسیب دیده مجدد بازسازی شود بهطور حتم با کمترین بارش یا پسلرزه فضای روانی جامعه دوباره متأثر میشود.
مدیر کل مدیریت بحران استان کرمانشاه با اشاره به اینکه بسیاری از از پلهای راه روستایی باکس یا لوله است، بیان کرد: پلها در راههای روستایی با کمترین اعتبار قابل بازسازی است که مقاومسازی پلهای آسیب دیده در سیل اخیر نیازمند 15 میلیاردتومان اعتبار است.
بالایی تصریح کرد: آب آشامیدنی 50 روستای استان کرمانشاه در اثر سیل قطع شده بود که با فعالیت شرکت آبفار در حال وصل شدن است.
مدیر کل مدیریت بحران استان کرمانشاه با بیان اینکه هیچگونه قطعی برق و گاز در روستاها و شهرها نداریم، بیان کرد: اکنون تمام راههای شهری و روستایی باز و همچنین پلهای آسیب دیده بازسازی شده است و هیچگونه مشکل مسدودی راه مشاهده نمیشود.
سیل بیش از 10 میلیارد تومان خسارت به گیلانغرب وارد کرد
کورش محمودیان، فرماندار گیلانغرب با اشاره به شدت خسارتها در شهرستان گیلانغرب اظهار داشت: 230 هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان گیلانغرب به دنبال سیل اخیر دچار خسارت شد.
فرماندار گیلانغرب عنوان کرد: بیش از چهار میلیارد و 400 میلیون تومان خسارت به باغات و ابنیه گیلانغرب وارد شده است.
محمودیان با اشاره به اینکه در سطح شهر به سطح معابر و آسفالت خیابان آسیب وارد شده است گفت: در مجموع در جریان سیل اخیر 10 میلیارد تومان خسارت در سطح شهرستان ایجاد شده است.
فرماندار گیلانغرب افزود: راه مواصلاتی هفت روستای این شهرستان دچار اختلال شد که با فروکش کردن بارندگی مشکل رفع شد.
وی گفت: در اثر بارش باران امروز روستای «زرور» از بخش گواور در این شهرستان به دلیل خطر رانش زمین تخلیه شد.
فرماندار گیلانغرب با اشاره به اینکه در مدت سه ساعت این شهرستان شاهد بارش باران به میزان 60 میلیمتر بود عنوان کرد: بارندگی شدید و سیل خسارت زیادی به بناها، راههای روستایی، بخش کشاورزی و باغات شهرستان گیلانغرب وارد کرده است.
سیلاب 680 میلیارد ریال به زیرساختهای دالاهو خسارت وارد کرد
جهانبخش حیدری، فرماندار شهرستان دالاهو اظهار کرد: این خسارت در حوزههای راههای مواصلاتی، معابر و خیابانهای شهری در ریجاب و کرندغرب، خطوط آبرسانی و تأمین آب، حوزه آبزیپروری و مزارع پرورش ماهی، بخش زراعت و باغی و برخی زیرساختها و ابنیه است.
فرماندار شهرستان دالاهو با اشاره به اینکه بخشی از زمینهای منطقه بیونیج دالاهو زیر آب رفته است که مورد ارزیابی خسارت قرار خواهد گرفت بیان کرد: آب سه روستای دهستان قلخانی بخش گهواره به دلیل تخریب خطوط انتقال آب قطع شد.
وی با بیان اینکه روستای «ازمه میران» نیز با مشکل کدورت آب مواجه شد بیان کرد: نیروهای آبفار به این روستاها اعزام شدند.
فرماندار شهرستان دالاهو با اشاره به قعطی آب شهر گهواره به دلیل زیر آب رفتن چشمه تأمین آب این منطقه گفت: آبرسانی سیار در این شهر بوسیله تانکرهای حمل آب انجام شد.
حیدری در مورد خسارت سیل در بخش کشاورزی گفت: پنج دام سنگین و دو دام سبک در روستای سید محمد بانزرده تلف شده و خسارت 120 میلیون تومانی به یک واحد پرورش ماهی در بخش ریجاب وارد شده است.
سیلاب 100 میلیارد ریال به زیرساختهای قصرشیرین خسارت وارد کرد
مرادعلی تاتار، فرماندار قصرشیرین گفت: بارش باران و جاری شدن سیل 100 میلیارد ریال خسارت به زیرساختهای شهرستان قصرشیرین در بخشهای کشاورزی، باغات، موتورخانهها و شبکههای آبرسانی وارد کرد.
فرماندار قصرشیرین افزود: از روز گذشته تاکنون آب شرب پنج روستای سیداحمد، سید خلیل، تازهآباد، سیدحاتم و داربلوط به علت شکستگی خطوط انتقال قطع شد که به صورت سیار و با دو عدد تانکر به آنها آبرسانی شد.
تاتار با اشاره به طغیان رودخانه الوند در شهرستان قصرشیرین افزود: به علت قرارگیری شبکه انتقال و خطوط لولههای آبرسانی در حاشیه رودخانه الوند در شرایط کنونی دسترسی برای ترمیم شبکه امکان ندارد.
فرماندار قصرشیرین با بیان اینکه بیشتر روستاها در حاشیه رودخانه الوند قرار دارد گفت: بازدیدها از روستاهای مسیر سیلاب انجام شده و کانکسهای حریم رودخانهها با توجه به ادامه بارشها جابجا شده است.
تاتار با اشاره به اینکه تیمهای امداد و نجات، و اورژانس در شهر قصرشیرین و مراکز دهستانها در آمادهباش کامل قرار دارند، افزود: ستاد مدیریت بحران در آمادگی کامل قرار دارد و امید داریم این سامانه بارشی مردم را با مشکل مواجه نکند.
فرماندار شهرستان قصرشیرین با بیان اینکه اکنون از لحاظ خدمات برق و گاز این شهرستان با مشکلی مواجه نیست عنوان کرد: اکثر محورهای مواصلاتی شهرستان باز است.
سیلاب 500 میلیون تومان به زیرساختهای روانسر خسارت وارد کرد
فرماندار سابق روانسر با اشاره به بارشهای گسترده 60میلیمتری باران در 48 ساعت گذشته در شهرستان اظهار داشت: سیلاب اخیر 500 میلیون تومان خسارت در حوزههای خطوط آبرسانی و تأمین آب، مجتمع دامداری و تلف شدن دو رأس دام، بخش کشاورزی، زراعت و باغی و برخی زیرساختها وارد کرده است.
حسین ویسمرادی از کدورت آب سه روستای بخش مرکزی شهرستان روانسر خبر داد و اظهار کرد: آبرسانی سیار و توزیع بستههای آب معدنی در این سه روستا انجام شد.
وی با اشاره به اینکه تیمهای امداد و نجات، و اورژانس در شهر روانسر و مراکز دهستانها در آمادهباش کامل قرار دارند، افزود: ستاد مدیریت بحران در آمادگی کامل قرار دارد.
ویسمرادی با بیان اینکه اکنون از لحاظ خدمات برق و گاز این شهرستان با مشکلی مواجه نیست عنوان کرد: محورهای مواصلاتی شهرستان باز است.
22 عملیات امداد آبگرفتگی منازل در پی بارشهای اخیر در کرمانشاه انجام شد
فضلالله رنجبر، فرماندار کرمانشاه از انجام عملیات متعدد امداد آبگرفتگی در بارشهای اخیر توسط آتشنشانی، شهرداری و آب و فاضلاب کرمانشاه خبرداد و اظهار داشت: در جریان بارندگیهای شدید 22 مورد آبگرفتگی منازل مسکونی با همکاری آتشنشانی و شرکت آب و فاضلاب و شهرداری مرتفع شد.
فرماندار شهرستان کرمانشاه گفت: تمامی نیروهای عملیاتی و ستادی آتشنشانی، هلالاحمر، نیروهای خدمات شهرداری کرمانشاه به منظور رفع مشکلات احتمالی ناشی از بارش باران در مناطق مختلف شهر حضور دارند.
وی با بیان اینکه بیش از 20 هکتار از اراضی کشاورزی سطح روستاهای بخش مرکزی شهرستان کرمانشاه به دلیل بارندگی شدید دچار خسارت شد بیان کرد: همچنین برخی از راههای ارتباطی روستایی شهرستان دچار خسارت شده است.
سیل پل ازگله را به طور کامل تخریب کرد
صادق خدادادی، فرماندار ثلاثباباجانی از تخریب کامل پل ازگله به دلیل سیلاب خبرداد و اظهار کرد: پل ازگله که پل ارتباطی بین شهرستان ثلاثباباجانی و سرپلذهاب بود به علت سیلاب به طور کامل تخریب شد.
فرماندار ثلاثباباجانی با بیان اینکه تجهیزات مورد نیاز برای بازسازی این پل به منطقه ارسال شده است گفت: نیروهای راهداری مستقر در منطقه به محض شرایط مناسب آب و هوایی آمادگی بازسازی این پل را دارند.
وی با اشاره به اینکه به دنبال وقوع سیل در ازگله شاهد خسارت جانی نبودیم عنوان کرد: تمام دستگاههای اداری و خدماتی از جمله راهداری، شهرداری، هلال احمر، بخشداریها و دهیاریها در آمادگی کامل قرار دارند.
خدادادی با بیان اینکه از شهروندان تقاضا داریم به هیچ وجه در اطراف رودخانهها تردد نکنند بیان کرد: خسارت مالی در حوزه راهها و کشاورزی هم تاکنون توسط اکیپهای بازرسی برآورد شده و به محض بررسی اعلام خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه وضعیت ارتباطی روستاهای شهرستان اکنون با مشکل خاصی مواجه نیست گفت: نقاط شهری و روستایی شهرستان از لحاظ خدمات برق و آب و گاز با مشکلی مواجه نیست و مشکل ارتباطی محورهای مواصلاتی مسدود شده با راههای جایگزین در حال برطرف شدن است.
فرماندار ثلاثباباجانی با اشاره به بافت کوهستانی منطقه ثلاثباباجانی افزود: بخش گرمسیری این شهرستان از جمله منطقه ازگله به دلیل جنس زمین به محض بارندگی دچار آبگرفتگی میشود و سیلاب راه میافتد.
محور اورامانات به سرو آباد به دلیل سقوط بهمن بسته است
پرویز ایدهپور، فرماندار پاوه با اشاره به بارش گسترده باران از دو روز گذشته تاکنون سبب آبگرفتگی معابر و جاری شدن سیلاب در شهر پاوه شد اظهار داشت: محور اورامانات به سرو آباد در استان کردستان به دلیل خطر سقوط بهمن بسته است و تا اطلاع ثانوی بازگشایی نمیشود.
فرماندار شهرستان پاوه گفت: مسیر جایگزین برای تردد و رفت و امد در این مسیر، جاده روستای هجیج است.
وی با اشاره به اینکه همه تیمهای امداد و نجات، و اورژانس در شهر پاوه و مراکز دهستانها در آمادهباش کامل قرار دارند، افزود: ستاد مدیریت بحران در آمادگی کامل قرار دارد و امید داریم این سامانه بارشی مردم پاوه را با مشکل مواجه نکند.
ایدهپور با اعلام اینکه اکنون از لحاظ خدمات برق، آب و گاز این شهرستان با مشکلی مواجه نیست عنوان کرد: اکثر محورهای مواصلاتی شهرستان با وجود بارش شدید باران باز است.
شدت بارشها به چند محور استان کرمانشاه خسارت وارد کرد
فریبرز کرمی، مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای استان کرمانشاه، با اشاره به اینکه چند محور استان به دلیل شدت باران دچار آسیبدیدگی شدهاند اظهار کرد: در برخی محورها شانه جاده دچار آسیب شده و چند راه روستایی نیز نشست کرده است.
وی با بیان اینکه پل «داری زنگنه» در محور سرپلذهاب به ازگله به دلیل سیلاب و طغیان مسدود شده است عنوان کرد: نیروهای راهداری در حال ترمیم پل هستند و چند روز طول میکشد اما مسیر جایگزین ثلاثباباجانی - بزمیرآباد - سرپلذهاب برای آن تعیین شده است.
کرمی با اشاره به اینکه تخریب آنچنانی به دنبال شدت بارشها در سطح استان گزارش نشده است بیان کرد: در محور سرمیل ریزش کوه سبب مسدود شدن جاده شده بود که اکنون بازگشایی شده است.
وی گفت: با توجه به هشدار هواشناسی در خصوص وضعیت جوی استان و بارش برف، تمامی نیروهای راهداری با تمام امکانات، تجهیزات و ماشینآلات راهداری سنگین و نیمهسنگین در محورهای مواصلاتی، راهها، گردنهها و راهدارخانهها در آمادهباش کامل هستند.
سیلاب 14 میلیارد تومان به بناهای تاریخی استان کرمانشاه خسارت وارد کرد
جعفر کرجی، معاون توسعه و مدیریت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با اشاره به برآورد خسارات وارده به میراث فرهنگی و آثار باستانی استان اظهار داشت: سیلاب در مجموع 14 میلیارد تومان به بخشهای مختلف بناهای تاریخی و آثار باستانی استان کرمانشاه خسارت وارد کرد.
معاون اداره کل میراث فرهنگی کرمانشاه با اشاره به اعزام سه تیم ارزیاب به مناطق سیلزده استان برای برآورد میزان خسارتهای وارده به آثار باستانی، تاریخی و میراث فرهنگی گفت: بیشتر خسارتهای به آثار باستانی و گردشگری در شهرستانهای غربی استان اتفاق افتاده است.
کرجی افزود: آبشار پیران، بیستون، مجموعه گردشگری سراب موج گیلانغرب، راه دسترسی به سراب شالان، کمپ چشمه ریزه، گوردخمه دربند، تخریب دیوار حایل بین رودخانه و اقامتگاه بومگردی شهرستان پاوه، راه دسترسی به گنج دره هرسین از جمله آثار و بناهای تاریخی و گردشگری است که بر اثر سیل آسیب جدی دیده است.
معاون توسعه و مدیریت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با بیان اینکه در بخش میراث فرهنگی به بیستون، پلهای تاریخی و کاروانسراهای قصرشیرین و ماهیدشت به علت سیلاب خسارت وارد شده است، عنوان کرد: تعدادی از ساختمانهای اداری میراث استان کرمانشاه نیز دچار خسارت شدهاند.
سیل تأسیسات آب 50 روستا در استان کرمانشاه را از مدار بهرهبرداری خارج کرد
فرامرز شوهانی، مدیرعامل آب و منطقهای استان کرمانشاه اظهار کرد: به دنبال بارشهای اخیر و وقوع سیلاب در شهرستانهای غربی استان به تأسیسات و شبکههای آبرسانی 50 روستا خسارت شدیدی وارد شد و از مدار بهرهبرداری خارج شد.
وی با بیان اینکه میزان خسارت وارده به تأسیسات آبرسانی روستایی بیش از 100 میلیارد ریال بوده است عنوان کرد: با تلاش و پیگیریهای انجام شده شبکه آبرسانی 20 روستا در مدار بهرهبرداری قرار گرفت و آب 30 روستای دیگر به صورت سیار تأمین شد.
شوهانی گفت: تمام امکانات و تجهیزات لازم در محل آماده شده است و در صورت فروکش کردن سیلاب در مسیلها و رودخانهها عملیات ترمیم و بازسازی خطوط انتقال آب این روستاها آغاز و در کوتاهترین زمان ممکن شبکه آبرسانی آنها وارد مدار بهرهبرداری میشود.
وی افزود: با توجه به گزارشهای دریافتی از مراکز بهداشت شهرستانهای تابعه و با توجه به بازدیدهای انجام شده از سامانههای آبرسانی روستایی و انجام کدورتسنجی، کلرسنجی و نمونهبرداری باکتریولوژیکی مشکل خاصی در زمینه سلامت آب گزارش و مشاهده نشده است.
شوهانی بیان کرد: کارشناسان بهداشت محیط با همکاران شرکتهای آب و فاضلاب روستایی به طور مستمر مشغول بازدید میدانی از سرابها، چشمهها و منابع و مخازن آب روستایی هستند و با انجام آزمایشات تخصصی سلامت آب آشامیدنی مردم را رصد و کنترل میکنند.
پیشبینی بارش باران یک فصل در طول یک روز؛ مردم کرمانشاه از خانه خارج نشوند
جلیل بالایی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه با اشاره به پیشبینی بارش 100 میلیمتر باران در 24 ساعت، گفت: مردم کرمانشاه حتیالامکان در روزهای یازده و دوازده فروردین از خانه خارج نشوند.
بالایی با اشاره به اینکه بارشها نسبت به مدت مشابه سال قبل 107 درصد افزایش داشته است، افزود: سازمان هواشناسی بارش سال زراعی جاری را 645 میلی متر گزارش کرده که بیشترین بارش مربوط به پاوه با 1238 میلیمتر و کمترین بارش مربوط به سومار با 370 میلیمتر و سنقروکلیایی با 378 میلیمتر است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه با بیان اینکه صدور اخطاریههای به موقع هواشناسی و مدیریت بحران برای آمادگی دستگاهها و دهیاریها در کاهش خسارتها و آسیبها تأثیر بسزایی داشته است گفت: به دلیل ورود سامانه جدید از روز شنبه تمام دستگاهها تا خروج این سامانه بارشی در آمادهباش هستند.
بالایی با بیان اینکه سامانه بارشی از ابتدای روز یکشنبه تا اواخر روز دوشنبه تمام استان کرمانشاه را در برمیگیرد ، بیان کرد: اوج شدت باران در روزهای یکشنبه و دوشنبه با پیشبینی بارش 100 میلیمتر در 24 ساعت است؛ یعنی بارش باران دریک فصل از سال را در دو روز کرمانشاه را در بر میگیرد.
وی با اشاره به اینکه با 100 میلیمتر بارش باران، امکان طغیان رودخانهها و ایجاد سیل وجود دارد بیان کرد: طغیان رودخانهها در فصل بهار نسبت به فصلهای دیگر بیشتر است که اشباع شدن بستر زمین و سرریز بودن تمام سدها شرایط را سخت کرده است زیرا امکان بالا آمدن آب رودخانهها بهراه افتادن سیل در کرمانشاه وجود دارد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه با اشاره به اینکه اخطاریه مدیریت بحران نسبت به سامانه جدید به تمام ارگانها و دستگاههای اجرایی نسبت به سامانه جدید داده شده است، عنوان کرد: تمام دستگاههای اجرایی در آماده باش کامل هستند و اقدامات و تمهیدات لازم برای ورود سامانه جدید به آنها گوشزد شده است.
بالایی به ابلاغیه ستاد کل نیروهای مسلح به همه نیروهای مسلح سراسر کشور اشاره کرد و گفت: به منظور خدمترسانی نیروهای مسلح با نظر استانداری و با تعامل و تقسیم کار در مدیریت بحران استانداریها را همراهی کنند که این ابلاغ توسط ستاد کل نیروهای مسلح به ما نشان میدهد شرایط سخت و شاید بحرانی در پیش رو است.
وی با اشاره به انکه شهروندان با پیش رو بودن سامانه جدید، شرایط خود را ساماندهی کنند، بیان کرد: مهمترین سرمایههای ما در درجه اول انسانی است و از تمام شهروندان که از شرایط جوی استان با خبر شدند، انتظار میرود، در روزهای یکشنبه و دوشنبه مگر در شرایط اضطراری از منازل خود بیرون نروند.