به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی در چارچوب آئیننامه و دستورالعملهای اجرایی صندوق در ۶ نوع صورت میگیرد.
تسهیلات صندوقهای پژوهش و فناوری به این صورت است که صندوقهای پژوهش و فناوری میتوانند برای ارائه خدمات بهتر به شرکتهای دانشبنیان پس از اعتبارسنجی و بررسی وضعیت مالی تسهیلاتی متناسب با سرمایه دریافت کنند.
تسهیلات حمایت از صادرات کالا به این صورت است که در چارچوب خدمات جاری صندوق و برای مصادیق گوناگون مرتبط با محصولات دانشبنیان قابل استفاده است که این تسهیلات به صورت تسهیلات شرکتهای ارائه دهنده خدمات تجاریسازی به شرکتهای دانشبنیان نیز در چارچوب آئیننامه اجرایی صندوق بر مبنای توان و امتیاز شرکت تعلق میگیرد.
خدمت بلندمدت تولید صنعتی نیز به این صورت است که بر اساس آئین»امه اجرایی صندوق مجاز است طبق شرایط تعیین شده در اسناد بالادستی و دستورالعملها به شرکتها و مؤسسات دانشبنیادی که طرحهای تجاری سازی حائز اهمیت دارند برای تامین ماشینآلات و تجهیزات و همچنین هزینه سرمایه ثابت و تامین دفتر کار اداری و فضای تولید تسهیلات بلندمدت صنعتی ارائه دهد.
همچنین بر اساس آئیننامه اجرایی، صندوق مجاز است با رعایت شرایط تعیین شده در اسناد بالادستی و دستورالعملها به شرکتها و مؤسسات دانشبنیادی که طرح تجاری سازی حائز اهمیت دارند برای پیشبرد موفق قراردادهای معتبر و موثر تسهیلات کوتاه مدت سرمایه در گردش یا تامین مالی ارائه کند.
خدمت قرضالحسنه نیز به این صورت ارائه میشود که صندوق نوآوری و شکوفایی مطابق با آئیننامه اجرایی از فعالیت شرکتهای دانشبنیان در حوزههای نمونهسازی و ظرفیتسازی برای ورود محصولات دانشبنیان به بازار، ثبت اختراعات بینالمللی و فعالیتهای تجاریسازی و کسب فناوری مرتبط با عرضه محصولات یا خدمات جدید حمایت میکند.
همچنین بر اساس خدمت میان مدت قبل از تولید صنعتی صندوق مجاز است طبق آئیننامه اجرایی بابت پیمان و قراردادهای معتبر و مؤثر تسهیلات مرتبط را در حوزههای تجهیز کارگاه، آماده سازی خط تولید، طراحی صنعتی و اجرای پروژههای دانش به شرکتها ارائه کنند
صندوق نوآوری و شکوفایی علاوه بر ارائه تسهیلات، 7 مدل خدمات را هم به شرکتهای دانشبنیان ارائه میدهد. این خدمات شامل سرمایهگذاری، تسهیلات، توسعه بازار، کمک، توانمندسازی، ضمانتنامه و سایر خدمات است.
خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی در 4 مرحله به شرکتهای دانش بنیان ارائه میشود.
در مرحله اول فرایند دانشبنیان شدن است به این صورت که شرکتهای متقاضی باید در سایت دانشبنیان ثبتنام کنند تا از سوی کارگروه ارزیابی شود، سپس شرکتها و مؤسسات تائید شده به صندوق نوآوری و شکوفایی معرفی میشود و صاحبان ایده ابتدا باید شرکت خصوصی یا تعاونی ثبت کنند.
فرایند پذیرش به این صورت است که اطلاعات شرکت دانشبنیان از سامانه معاونت معاونت علمی به پایگاه داده صندوق نوآوری و شکوفایی وارد شده و طرح شرکت به صندوق ارائه میشود.
پس از اخذ مشاوره از میز پذیرش و تکمیل فرم صفر درخواست شرکت با نظر مشورتی میز پذیرش تطبیق داده شده و طرح به معاونت مرتبط ارجاع میشود.
در مرحله سوم فرایند ارزیابی صورت میگیرد. به این صورت که کاربرگ اطلاعات تفصیلی طرح به متقاضی ارائه شده و اطلاعات فنی و اقتصادی دریافت میشود، سپس طرح از سوی کارشناسان ارزیاب یا کارگزاران ارزیابی شده و گزارش ارزیابی فنی و اقتصادی طرح تهیه میشود.سپس گزارش ارزیابی در مراجع تصویب و تصمیمگیری نهایی درباره تسهیلات صورت گرفته و مصوبه اعتباری طرح ابلاغ میشود.
در مرحله چهارم فرایند نظارت صورت میگیرد به این صورت که پیوستهای نظارتی و عقد قرارداد با شرکتهای دانشبنیان دارای طرح مصوب تکمیل میشود و پیشرفت طرح بر اساس پیوستهای نظارتی و صدور دستور پرداخت متناسب با پیشرفت کار پایش و انجام میشود.
انتهای پیام/