به گزارش مشرق، محمدرضا داورزنی در گفتوگوی نوروزی با پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان در قبال مسائل مختلف تیم ملی فوتبال ایران به سوالات پاسخ داد. مشروح این صحبتها در زیر آمده است:
کوچکترین دخالتی در برنامههای فدراسیون فوتبال نداشتیم به جز حمایت و همراهی با برنامهها
داورزنی گفت: یکی از اتفاقات خوبی که در ورزش کشور افتاد، این بود که کوچکترین دخالتی در برنامههای فدراسیون فوتبال نداشتیم و هرآنچه رخ داد جز همراهی و حمایت نبود. بعضی از موارد که در قبال مسائل فوتبال به آن دامن زده شد که بطور مثال وزارت ورزش و جوانان با فلان مربی زاویه دارد یا با فلان برنامه زاویه دارد، ناشی از جهل بود یا تلاش برای این قصه که فرار روبه جلویی اتفاق بیافتد تا اگر نتیجه شکستی رخ داد بهانهای از قبل پیش بینی شود. اما وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک کلیه این بهانهها را از بین بردند.
بیشتر بخوانید:
توصیه کی روش به ستاره بایرن: به یوونتوس برو!
وی تاکید کرد: واقعیت آن است که موضوعی نبود که فدراسیون فوتبال برنامه ریزی کرده باشد و ما مخالفت کنیم و یا اینکه وزارتخانه بخواهد برنامهای را تحمیل کند که بطور مثال این مربی باشد و آن یکی نباشد. نقش وزارت ورزش و جوانان یک نقش کاملاً حمایتی بود و و آنچه مسلم است وزارت ورزش و جوانان خیلی وقتها حرفها را به جان خرید تا التهابی در ورزش کشور ایجاد نشود. وزارت ورزش و جوانان در مقابل موضوعات مختلفی که در فضای مجازی بوجود آمد تدبیر کرد که منجر به التهاب در جامعه ورزش نشود و به نوعی موجب رنجش مردم نشود و هدف ما لذت بخشی به مردم و ایجاد نشاط در جامعه است.
فوتبال ملی ایران در سال ۹۷ عملکرد خوبی داشت
معاون توسعه وزارت ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: وقتی برنامهای را دنبال میکنید که نشاط و امید مردم در آن هست، طبیعی است که نباید در مسیر حرکتش کسی سنگ اندازی کند و التهاب بوجود آورد یا حرفی بزند که در نهایت منجر به این شود که نتوانیم از ظرفیتها به طور کامل استفاده کنیم. طبیعی است وقتی مسئولیتی به یک سرمربی میدهید انتظار استفاده درست از ان دارید که بتواند اهدافی که از قبل ترسیم شده را بتواند محقق سازد.
وی افزود: در هرصورت قصد نداریم درباره عملکرد کیروش بحث فنی کنیم اما از همه دوستانمان در فدراسیون فوتبال و بازیکنان ارزشمندی که سنگ تمام گذاشتند و موفقیتهای خوبی بدست آوردند و کادرفنی تشکر میکنیم. وزارت ورزش و جوانان هم تلاش زیادی انجام داد که فضای آرامی را برای تیم ملی مهیا کند و مشکل بازی تدارکاتی نداشته باشند تا به جام جهانی راه یافته و در آنجا هم نتایج خوبی بگیرند که در این زمینه از حمایتهای مقام معظم رهبری هم تشکر میکنیم که سابقه نداشته در هنگام شکست پیام بدهد و این اقدامی بود که به ما نشان میدهد فقط کسب نتیجه و برد مهم نیست و وقتی مردم میبینند که ورزشکاران تمام تلاش خود را انجام میدهند و یک بازی خوب را به نمایش میگذارند ارزشمند است.
داورزنی اظهار داشت: تیم ملی فوتبال آنچه در توان داشت انجام داد و اینکه ما انتظار داشته باشیم در جام ملتهای آسیا به فینال راه پیدا کنیم انتظاری بود که به واسطه عملکرد خوب تیم ملی فوتبال بوجود آمده بود. از طرفی ما در جام ملتهای آسیا ۶ بازی انجام دادیم و ۵ بازی را با برد سپری کردیم و طبیعتاً آن نمایش خوب در جام جهانی انتظارات را از تیم ملی بالا برده بود که بتوانیم از سد ژاپن هم بگذریم و به فینال راه پیدا کنیم.
ظرفیت فوتبال ایران بیشتر از شرایط فعلی است
وی گفت: آنچه مسلم است ما انتظار را نمیخواهیم از شخص دیگری داشته باشیم، ما از خودمان انتظار داریم و طبیعی است که این مسابقات هر چهار سال یکبار برگزار میشود و این تدبیر را برای درخشش در دوره آینده باید از حالا انجام دهیم بطوریکه برنامه خوبی تدوین شود و بازیهای تدارکاتی مناسب تنظیم و همه موارد دیگر از جمله بازیکنانی که به اردو دعوت میشوند و تعیین کادر فنی بر مدار برنامه استراتژیک قرار داشته باشد.
داورزنی تصریح کرد: اینکه فدراسیون فوتبال ما برنامه داشته و سال خوبی را پشت سرگذاشته و به تعبیری ۵ ستاره هم بوده بحثی نداریم اما آیا میتوانیم بهتر نتیجه بگیریم؟ آیا تمام ظرفیت فوتبال ما همین است؟ این بحثی است که کارشناسان روی آن نقطه نظراتی دارند که باید مورد توجه قرار دهیم.
داورزنی خاطرنشان کرد: آنچه مسلم است با توجه به شرایط عمومی کشور و ظرفیتهای این رشته در ایران ما میتوانیم در جام ملتهای اسیا و جام جهانی شرایط بهتری داشته باشیم. بنابراین اگر نقصی وجود دارد باید برطرف کنیم یا اگر در قسمتی از برنامه کاستیهایی هست باید از بین ببریم. در تنظیم بازیهای تدارکاتی هم اگر نیاز هست بهتر عمل کنیم و همه اینها را باید در برنامه آینده مورد توجه قرار دهیم. جام ملتهای اسیا و جام جهانی تمام شد باید به دورههای بعدی چشم داشته باشیم و باید تلاش کنیم نه تنها در فوتبال بلکه در سایر رشتهها هم با تکیه بر برنامه استراتژیک نقاط ضعف خود را برطرف کنیم و از همه ظرفیتهای کشور به گونهای استفاده کنیم که هم در جام ملتهای آسیا هم در جام جهانی تیم قدرتمندی را روانه مسابقات کنیم.
سرمربی تیمهای ملی در خدمت سیستم باشند
معاون توسعه وزارت ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: در انتخاب سرمربی تیم ملی هم یک اصل کلی وجود دارد که همه باید بپذیریم، افراد باید در خدمت سیستم باشند و سیستم هم باید برنامه و هدف داشته باشد و اگر قرار باشد افراد تعیین کننده باشند درست نیست چرا که وقتی یک برنامه راهبردی تعیین میکنید این طرح به مدت ۴ سال پیش روی ما قرار دارد و همه برنامهها باید حول محور اهدافی قرار گیرد که از قبل ترسیم شده است و همه باید کمک کنند تا تیم به هدفش برسد.
وی گفت: فرقی نمیکند، رئیس فدراسیون، هیئت رئیسه، کادرفنی، بازیکن و وزارت ورزش و جوانان همچنین کمیته ملی المپیک و یا حتی دولت همه در یک راستا هستیم. دولت یک سری وظایف دارد که باید انجام دهد و وزارت ورزش و جوانان هم وظیفه فراهم کردن بستر مناسب برای فعالیت فدراسیون را عهده دار است و از آن طرف فدراسیون نیز باید اقدامات خاص خودش را انجام دهد و بازیکنان و کادر فنی هم وظایفشان در قبال تیم کاملاً مشخص است.
داورزنی اظهار داشت: انتظارمان از دوستان این است که در همه رشتههای ورزشی هر کدام نقش خودشان را ایفا کنند و دخالت در کار دیگری انجام ندهند که این دخالت در کار دیگران افت برنامه است و باعث خواهد شد که اهداف محقق نشوند. این مدل درخصوص تمام فدراسیونها صدق میکند و نمیتوان امروز یک تصمیم گرفت و فردا عوض کرد و وقتی هم یک جوسازی در برابر برنامه بوجود میآید تغییر برنامه دهیم.
باید قبل از قرارداد وظایف سرمربی تفهیم شود
وی افزود: وقتی فردی را برای تیم ملی به عنوان سرمربی به خدمت میگیریم از ابتدا که میخواهیم قرارداد را تنظیم کنیم باید تفهیم صورت گیرد که چارچوب وظایف کجاست؟ و هیچ کس نباید خارج از وظایف عمل کند و آنگاه که قرارداد که میخواهد امضا شود وظایف هم مشخص است و وقتی رئیس فدراسیون با یک سرمربی قرارداد بست، نقش هر کدام تعیین شده است و باید در قرارداد قید شود افراد چه وظایفی دارند و خارج از آن نباید رفتار کنند.
داورزنی تصریح کرد: مشکل جدی ما در این حوزه آن است که افراد به خودشان این اجازه را میدهند که خارج از چارچوب وظایفشان حرکت کنند و حرف بزنند و همه این موارد در برنامه و رسیدن به هدف خلل ایجاد میکند. یک زمانی پیش میآید که سرمربی نیاز هست صحبتهایی را مطرح کند که باعث تهییج تیم شود و کسی منکر رفتار حرفهای نیست اما اگر من سرمربی از چارچوب خارج شوم و وارد حوزههای دیگری شوم که به من مربوط نیست و در قراردادم هم قید نکردم که در خصوص مسائل مختلف کشوری که در آن کار میکنم؛ حرفی بزنم و وظیفه من مسئولیت فنی تیم فوتبال، والیبال، هندبال و.. است در این شرایط ورود به بحثهای دیگر التهاب آور خواهد بود.
هیچ سرمربی نباید به خودش اجازه دهد در کشور التهاب ایجاد کند
وی افزود: باید در قراردادها موارد مختلف دیده شود. کیروش و مربیانی که در ایران کار کردند و زحمت کشیدند، منکر زحمات آنها نیستیم اما اینکه در مقاطع مختلف و مرتب با تنشهایی روبرو شویم و التهاباتی در کشور بوجود آید و همه به خودشان اجازه دهند درباره دیگران قضاوت کنند، حرف بزنند و نسبت به دولت، مردم، وزارتخانه، رئیس فدراسیون و سایر باشگاهها؛ اینها یک شرایطی را بوجود میآورد که برای آن رشته و کشور مفید نیست و طبیعی است که مردم انتظار دارند افراد نقش و وظیفه خودشان را به خوبی ایفا کنند.
داورزنی خاطرنشان کرد: عمده اتفاقاتی که در ورزش کشور دچار مشکل میشود این است که افراد خارج از وظیفه خودشان ورود میکنند که این ورود تنش را ایجاد کند و فضای عمومی را ملتهب میکرد. وزارت ورزش و جوانان هم در این مدت خیلی خویشتن داری کرد که این فضا را آرام نگاه دارد و وارد این چالشها نشود و سعی کند که از برنامههای فدراسیون حمایت کند و آسیبی به اجرای برنامهها نخورد که فکر میکنم خیلی موفق عمل کرد.