انقلاب، تاسیس یک نظام، آرای مردم

 خبرگزاری فارس - گروه اجتماعی: ‎دوازده فروردین، روز تاسیس جمهوری اسلامی ایران به اعتقاد من، تاریخی ترین لحظه حیات سیاسی ملت ایران در چند سده اخیر است. یک رژیم، نه از میان تانک و گلوله و خونریزی و جنگ مسلحانه و نه کودتا بلکه با یک حضور مردم و با سبکی کاملا دموکراتیک از میان آرای مردم شکل گرفت.

ما اکنون در آستانه گام دوم همان حرکت سازنده و تاسیسی قرار گرفته ایم، گامی که رهبری معظم انقلاب به زیبایی و به حکمت تعبیر به "تمدن سازی" نمودند. باید در هرگامی که به سوی تمدن سازی برمی داریم از نقشه راهی که تلفیق جمهوریت، اسلامیت وایرانیت در 12 فروردین برای ملت ما ترسیم کرد تبعیت کنیم. این یعنی بازگشت به ملت، یعنی تجدید همان پیمان که امام خمینی (ره) با ملت بسته بود.

‎تمدن سازی یعنی براساس همان معیار که در فرمول جمهوریت واسلامیت متجلی شد. یعنی این که به کمک مردم و با بهره برداری از استعداد های همه ملت ،با عوامل فرساینده تمدنی مقابله کنیم. تمدن سازی بر اساس روح جمهوریت واسلامیت یعنی این که جوانان ونسل های جدید را محور این حرکت ملی بدانیم.

تصادفی نبود که رهبری انقلاب بیانیه چهل سالگی انقلاب اسلامی را  با جوانان و با جمعیت جوان همبسته کردند. نوروز یعنی جوانی یعنی گفتمان زندگی یعنی جوان شدن وتازه شدن یک ملت.تاکید رهبری در آن پیام بر "جمعیت جوان" بود.  یعنی برخلاف انقلابها و شبه انقلابهای  معاصر که شعار جوانی می دادند اما منظوری جز سپردن مقدرات کشور به دست سرهنگان جوان نبود، در کشور ما  "جمعیت جوان" یعنی همه جوانان با همه سبکهای زیستی وسلایق فرهنگی است که مورد تاکید قرار می گیرد. 

‎آن انقلاب و آن روز نوسازی نوروزی ملی در 12 فروردین به کمک چنان آرمانهایی تبیبن شد که قابل تجدید نظر نیست.شما می بینید این روزها بخصوص در ایام سالگرد انقلاب، بالاترین حرفی که رسانه های بیگانه می زنند استناد به سخنان امام است که می گویند مگر امام خمینی نگفت که سرنوشت هر نسل باید توسط آن نسل تعیین بشود؟ 

‎آنها با توسل به این گزاره جاودانی امام خمینی(ره) می خواهند تفسیر دلخواه خود را تحمیل کنند.اما رهبری  با چرخش تاکید از نسل گذشته به نسل جوان وبا محوریت قرار دادن همه جوانان باهمه سلایق سیاسی وگوناگونی فرهنگی تاویلی دقیق  وروزآمد از آن گزاره به عمل آورد.در حقیقت هر بار که نسل جدید در پای صندوق های رای حاضر می شود آن گزاره جاودانی را نیز تکرار می کند.هرجا که جوانان قطع نظر از سلایق وعلایق سیاسی این یا آن جناح ،سرنوشت کشور خودشان را به دست خودشان می گیرند ومحله وشهر وکشورخود را به دست خود مدیریت می کنند،آن گزاره امام خمینی در باره اصل تعیین مقدارت ملت به دست ملت تجدید می شود. 

‎به این اعتبار 12 فروردین از روز 13 فروردین جدا نیست.ما باید در 13 فروردین قرارداد اجتماعی نوینی با طبعیت ببندیم. یعنی باید به روح نوروزی برگردیم که سرشار از احترام به طبیعت است. یعنی همچنان که پیمان خود با جمهوریت و انتخابات  واصل مردمسالاری دینی را تجدید می کنیم موازنه نوینی میان طبیعیت و جامعه برقرار کنیم.

***دکتر علی ربیعی

انتهای پیام/

برچسب ها:

اجتماعی