همکاری همگانی برای عبور از شرایط بحرانی اخیر کشور/ ضرورت برنامه‌ریزی برای جلوگیری از وقوع سیلاب

با سهل انگاری نمی‌توان از شرایط عبور کرد / باید باهمکاری جلوی بحران را گرفتبه گزارش حوزه احزاب و تشکل‌های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محسن رضایی که به منظور بازدید از سدها و بررسی مناطق سیل زده خوزستان به این استان سفر کرده است، گفت: ما با پدیده جدیدی با بارندگی‌ها در سطح کشور مواجه هستیم که البته نظریات مختلفی در این زمینه وجود دارد که چرا این شرایط پیدا شده است.

وی ادامه داد: برخی می‎گویند در دوره های زمانی بارندگی های گذشته یعنی ۱۰۰ یا ۲۰۰ سال پیش هم چنین مسایلی در سطح خوزستان یا کشور وجود داشته است و برخی نیز معتقدند با توجه به اینکه سال ۹۵ هم در خوزستان سیل را داشتیم و سه سال بعد نیز این سیل تکرار شده، رژیم بارندگی ها در ایران در حال تغییر است.

رضایی خاطرنشان کرد: اگر طبق آن بارندگی و سیل قبلی باشد ممکن است تا سال های بعد با چنین پدیده ای مواجه نشویم ولی اگر طبق دوره فعلی باشد، رژیم بارندگی ها در ایران تغییر کرده و ممکن است سه سال دیگر با شرایطی همچون امسال مواجه شویم.

وی ادامه داد: لذا همانطور که رهبر انقلاب فرمودند دو کار باید انجام داد، یکی اینکه شرایط اضطراری امسال را چگونه پشت سر بگذاریم و دوم این‌که باید یک مطالعه عمیق انجام دهیم و بسیاری از این آبرفت ها، رودخانه‌ها، نهرها و کانال‌ها که بسته شده‌اند یا مورد تعرض قرار گرفته‌اند، پاکسازی شوند تا اگر ۳ یا ۴ سال دیگر نیز چنین پدیده ای تکرار شد، زمین آمادگی عبور چنین سیلاب هایی را داشته باشد و با بحران مواجه نشویم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: اما فعلا بحث شرایط کوتاه مدت مطرح است و مشکلی که امروز داریم اول در سد کرخه و بعد در سد دزفول است که مشکل در سد دزفول از کرخه کمتر است. بنابراین بحران اصلی ما در کرخه است زیرا از بهمن تا کنون سه سیل بسیار بزرگ ۶ هزار مترمکعب در ثانیه و ۵ هزار متر مکعب در ثانیه و همچنین ۴۸ ساعت پیش یک سیل عظیم که از دو سیل قبلی بزرگتر و هشت هزار مترمکعب بر ثانیه بود، جاری شده است؛ اول اینکه اگر این سد نبود، هر کدام از این سیل ها از پایین سد تا دشت آزادگان و هویزه تمام این جا را آب می برد و اصلا یک نفر هم نمی توانست ساکن باشد.

رضایی ادامه داد: حسن این است که این سد با مدیریت سیل در حال کنترل است ولی امروز به یک نقطه بحرانی در سد رسیده ایم و آن این است که از نظر فنی و استانداردها آقایانی که مسوول این جا هستند می گویند اگر بیشتر از این آب را رها سازی نکنیم، هفته آینده که بارندگی های جدیدی را داشته باشیم و خدای ناکرده برای کل سد اتفاقی بیفتد، دیگر تمام ملاحظات قبلی و زحمات قبلی از بین می رود و فاجعه بزرگی رخ می دهد.

وی خاطرنشان کرد: آقایانی هم که پایین دست هستند می‌گویند زندگی و کشاورزی شان با رهاسازی بیشتر از این آب از بین می رود. الان نیز بین دو مسئله گرفتاریم؛ یکی اینکه دو سه هفته آینده منطقه را چگونه مدیریت کنیم که فاجعه‌ای بزرگتر از سرریزهای کنونی به وجود نیاید و دوم اینکه مردم می‌گویند زندگیمان را از دست می‌دهیم. امروز با همکاری همه باهم، یعنی مردم با دولت و دولت با مردم و نیروهای مسلح و هلال احمر که از ماه‌های پیش کنار مردم هستند، باید دست به دست هم دهیم تا این زیانی که در حال ایجاد است، به حداقل برسد.

رضایی گفت: شرایط کنونی شرایطی نیست که با سهل انگاری و بدون همکاری بتوانیم از آن عبور کنیم. همه باید دست به دست هم دهیم تا جلوی این بحران را گرفت و اگر همه همکاری کنند که البته خدا را شکر همه در صحنه هستند، می توان جلوی بحران را گرفت.

انتهای پیام/

برچسب ها:

سیاسی