بارش افتخار و اقتدار ملی در چهلمین فجر انقلاب

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، نخستین هفته زمستان ۹۷ با افتخار و اقتدار برای مردم ایران آغاز شد.

نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار در کنار نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت داخل و نمایشگاه تقاضای ساخت و تولید ایرانی در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی جای هیچ بحثی را در اقتدار علمی ایران باقی نگذاشت.

در این دوره از نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، ۵۱ دانشگاه، ۱۵ پژوهشگاه، ۴۰ پارک علم و فناوری، ۷۹ مرکز رشد و ۱۴ مؤسسه تحقیقاتی فناوری‌های خود را عرضه کردند.

شرکت‌های استارتاپی و دانش بنیان نیز فناوری‌های خود را عرضه کردند، ۳ هزار و ۱۹۹ طرح توسط دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و پارک‌های علم و فناوری و مراکز رشد و مؤسسات تحقیقاتی ارائه شد.

استان تهران با عرضه ۳۲۰ طرح فناورانه بیشترین طرح را به نمایشگاه ارائه کرده و رتبه اول را در این دوره از نمایشگاه به خود اختصاص داده است و پس از تهران، استان گلستان ۲۵۵ طرح، گیلان ۱۳۱ طرح، مازندران ۱۳۰ طرح را در نمایشگاه عرضه کرده‌اند.

همزمان با آیین گشایش نوزدهمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری و فن بازار ملی و ششمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ساخت ایران از ۷۶ دستاورد پژوهشی و فناوری منتخب مراکز دانشگاهی و پژوهشگاه‌ها رونمایی شد.

* رخت عزا بر تن آموزش عالی

البته واژگونی یک اتوبوس در روزهای برگزاری هفته پژوهش، کام دانشگاهیان را تلخ کرد.

اتوبوسی داخل واحد علوم و تحقیقات واژگون شد که ۹ نفر از دانشجویان و راننده اتوبوس کشته و تعدادی دیگر مصدوم شدند.

اتوبوس واحد علوم و تحقیقات نقص فنی داشته و راننده قادر به متوقف کردن اتوبوس نبوده ا‌ست که اتوبوس د‌ر نزدیکی کتابخانه مرکزی دانشگاه د‌ر خاکی واژگون شده ا‌ست.

* کسب رتبه اول ریاضیات کاربردی در غرب آسیا توسط دانشمندان ایرانی

اما افتخارات علمی ایران در زمستان ۹۷ به برگزاری نمایشگاه هفته پژوهش خاتمه نیافت، براساس نظام رتبه‌بندی سایمگو، ایران در سال 2017 مقام اول ریاضیات کاربردی در سطح کشورهای غرب آسیا و مقام سیزدهم را در سطح کشورهای جهان به خود اختصاص داد.

* عاملی دبیر شورا شد

در دی‌ماه سال ۹۷ سعیدرضا عاملی به عنوان دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب شد. رئیس جمهور در حکمی حجت الاسلام «سید سعیدرضا عاملی» را برای مدت چهار سال به عنوان «دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی» منصوب کرد.

* ایران رتبه نخست فناوری آب در آسیای غربی را کسب کرد

براساس رتبه‌بندی سایمگو، ایران در سال 2017 به مقام نخست تولیدات علمی در رشته فناوری آب در سطح کشورهای آسیای غربی رسید.

* فجر دستاوردهای علمی

محققان ایرانی در بهمن‌ماه سال گذشته با توجه به برگزاری مراسم چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی دستاوردهای علمی خود را به نمایش گذاشتند و با این کار چهلمین سال انقلاب را جشن گرفتند.

نمایشگاه برگزیده‌های انتشارات و پایان نامه‌های دانشجویی دانشگاه تهران در چهل سال اخیر توسط ستاد گرامیداشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با همکاری کتابخانه مرکزی، مرکز اسناد و تأمین منابع علمی دانشگاه، مؤسسه انتشارات دانشگاه و انتشارات سازمان جهاد دانشگاهی، برگزار شد.

در این نمایشگاه ۵۸ عنوان پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری با موضوع انقلاب اسلامی و گزیده‌ای از انتشارات دانشگاه تهران در چهل سال اخیر در معرض دید قرار گرفته است.

نمایشگاه دستاوردهای علمی و پژوهشی دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در این دانشگاه برگزار شد.

در این نمایشگاه دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر در چهل غرفه دستاوردهای خود را به نمایش گذاشتند.

* تسخیر علم مهندسی برق و الکترونیک منطقه توسط دانشمندان ایرانی

 براساس رتبه‌بندی سایمگو، ایران در سال 2017 به مقام نخست تولیدات علمی در رشته مهندسی برق و الکترونیک در سطح کشورهای آسیای غربی رسیده است. 

* درخشش 29 دانشگاه ایران میان برترین دانشگاه‌های جهان

در جدیدترین رتبه بندی انجام شده توسط تایمز تعداد 1258 دانشگاه از 86 کشور جهان حضور دارند.

ایران از سال 2012 با یک دانشگاه در این رتبه بندی حضور داشته و در سال 2019 با 29 دانشگاه رکورد سال‌های قبل را شکسته و رشد چمشگیری داشته است.

یأت‌علمی دانشکده مهندسی عمران، به‌عنوان پژوهشگر جوان برجسته در مهندسی عمران تجلیل خواهد شد.

* تسخیر علم «شیمی تجزیه» غرب آسیا توسط دانشمندان ایرانی

بر اساس رتبه‌بندی سایمگو، ایران در سال 2017 به مقام نخست تولیدات علمی در رشته شیمی تجزیه در سطح کشورهای آسیای غربی دست یافته است.

 یک بررسی کلی‌تر میان 155 کشور جهان جایگاه دهم را به خود اختصاص داده است.

* حضور پررنگ دانشگاه‌های ایران در میان برترین دانشگاه‌های جهان در رشته فیزیک و نجوم

رتبه‌بندی تایمز در تازه‌ترین بررسی خود برترین دانشگاه‌های جهان در رشته فیزیک و نجوم را معرفی کرد. این پایگاه یکی از معتبرترین نظام های رتبه بندی بین المللی است که دانشگاه‌های جهان را رتبه بندی می‌کند.

 این رتبه‌بندی اولین بار در سال 200 با همکاری تایمز و کیواس منتشر شد؛ این همکاری تا سال 2010 تحت عنوان رتبه‌بندی تایمز کیواس ادامه داشت. در سال 2010 تایمز همکاری خود با کیواس را قطع کرده و قرارداد همکاری را با مؤسسه تامسون رویترز امضاء کرد. 

دانشگاه صنعتی بابل نوشیروانی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه علم و صنعت،  دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه صنعتی شیراز، دانشگاه تبریز، دانشگاه تهران، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه گیلان، دانشگاه اصفهان، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی و دانشگاه مازندران از جمله دانشگاه‌های ایران است که در رتبه‌بندی تایمز برای برترین مؤسسه‌های آموزشی رشته فیزیک و نجوم حضور داشته‌اند.

انتهای پیام/