آقاپور: ۱۸۰ هزار میلیارد تومان سرمایه‌های منجمد در پرونده‌های قضایی وجود دارد/ کاظمی: اگر قرار باشد بانک‌ها سود نجومی دریافت کنند، تولید همچنان ورشکسته می‌ماند.

در پی نامگذاری سال ۱۳۹۸ از سوی مقام معظم رهبری با عنوان «رونق تولید»، رؤسای سه قوه و تعدادی از نمایندگان مجلس و برخی دیگر از چهره‌ها و مسئولان سیاسی کشور در این باره نظریاتی را مطرح کرده اند.

به گزارش «تابناک»؛ رهبر انقلاب پس از تحویل سال در پیامی به ‌مناسبت آغاز سال ۱۳۹۸، سال جدید را سال «رونق تولید» نام‌گذاری کردند. همچنین رهبری عصر اولین روز سال نو در جمع زائران حرم رضوی، سال ۹۸ را «سال فرصت ها» خواندند و با تأکید بر اینکه تحقق شعار امسال یعنی «رونق تولید» موجب ایجاد تحول در بخش های مختلف، افزایش اشتغال، حل مشکلات معیشتی، اصلاح نظام بانکی، افزایش ارزش پول ملی و توازن بودجه ای خواهد شد، فرمودند: معتقدم سال ۹۸ به توفیق الهی «سال فرصت‌ها» و «سال امکانات و گشایش» برای ملت ایران خواهد بود.

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر لزوم بررسی طرح های مقابله با تحریم و اجرای آنها گفتند: نباید از تحریم ها بنالیم و از تحریم‌کننده‌ها یعنی آمریکا و اروپا توقع زیادی داشته باشیم.

در همین زمینه نمایندگان مجلس اظهارنظرهای گوناگونی داشتند. بیشتر نمایندگان راه خروج از بحران اقتصادی را توجه به موضوعرونق تولید می دانند و تأکید دارند که رونق تولید، تنها راه حل است که کشور باید به سوی آن حرکت کند.

در همین زمینه، معصومه آقاپورعلیشاهی، با اشاره به نامگذاری سال ۱۳۹۸ از سوی رهبری بیان کرد: تنها راه کشور در سال ۹۸ برای نجات از بحران اقتصادی، رونق تولید است که در این خصوص باید بیشتر به تولیدات غیر نفتی توجه شود. نباید فکر کنیم گزینه‌های متفاوتی برای خروج از این بحران وجود دارد، رونق تولید تنها راه حل است که کشور باید به سوی آن حرکت کند.

وی افزود: ما شاهد تهدیدها و بحران‌های مختلفی بودیم که در شرایط فعلی می‌توانیم به عنوان فرصت به آن‌ها نگاه کنیم، هرچند این بحران‌ها موجب شد ارزش پولی ما کاهش پیدا کند و به اقتصاد کشور آسیب‌هایی وارد شود، همین تهدیدها می‌تواند مزیت نسبی برای تولید کنندگان داخلی باشد تا بتوانند بازارهای همسایه و اروپایی را شکار کنند.

آقاپور تصریح کرد: در کنار توجه به بازارسنجی و نیازسنجی دقیق برای صادرات کالا به این کشورها، افزایش کیفیت کالا و دستیابی به استانداردهای مورد نظر این کشورها از موضوعاتی است که باید بسیار در این حوزه اهتمام ورزیده شود. در سالهای ۱۹۹۵ و ۱۹۹۸ میلادی با فروپاشی اتحادیه جماهیر شوروی، بازار کشورهای شمالی در اختیار ما قرار گرفت؛ اما ما در آن زمان، نه تنها نیازسنجی دقیقی از بازار نداشتیم، بلکه کیفیت کالاها را به استانداردها نرساندیم و این بی توجهی‌ها موجب شد، فرصت بازارهای این کشورها را از دست بدهیم؛ بنابراین، این تجربه نباید دوباره تکرار شود.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس عنوان کرد: هم مجلس و هم دولت باید در زمینه پرداخت یارانه به تولیدکنندگان اهتمام ورزند. تولیدکننده ای که یارانه نگیرد، مجبور به کاهش کیفیت و افزایش قیمت خواهد شد. یارانه واقعی باید به تولید پرداخت شود، ولی ما یارانه را به مصرف کننده نهایی پرداخت می‌کنیم.

وی اضافه کرد: قوه قضائیه باید به این موضوع توجه کند که طولانی شدن رسیدگی به پرونده‌های قضائی موجب خواهد شد که بازار و موقعیت تولید یک تولید کننده به خطر بیفتد. یک آمار غیر رسمی بیان می‌کند که ۱۸۰ هزار میلیارد تومان به صورت سرمایه‌های منجمد در پرونده‌های قضائی بخش اقتصادی وجود دارد. با توجه به اینکه این رقم در پرونده‌های قضایی است، از گردش اقتصادی کشور هم خارج می‌شود. رسیدگی به این پرونده‌های اقتصادی در شعب خاص باید با سرعت بیشتری انجام شود؛ برای مثال یک پرونده باید ظرف یک ماه رسیدگی شود. همچنین باید کارشناسان اقتصادی در دستگاه قضایی مستقر باشند،چون در خیلی از موارد عدم مهارت قضات، موجب طولانی شدن مدت رسیدگی می‌شود.

آقاپور در پایان یادآور شد: در صورتی که به این موارد به خوبی توجه شود، در شش ماه ابتدایی سال، اگر رشد اقتصادی هم نداشته باشیم، سیر نزولی هم نخواهیم داشت. از ملت ایران می‌خواهم فرهنگ مصرف کالای ایرانی با کیفیت را در زندگی خود و تولید کنندگان نیز کیفیت کالا بیشتر از گذشته را مورد توجه قرار دهند.

محمد کاظمی، دیگر نماینده مجلس نیز با اشاره به شعار سال ۱۳۹۸ که از سوی رهبری به عنوان "رونق تولید" نامگذاری شد، گفت: زمینه ساز تحقق این شعار در قدم اول بانک‌ها هستند،چون عوامل تولید مستمر به مسائل بانک‌ها و تسهیلات بانکی وابسته هستند. دولت در این سال‌ها در خصوص حمایت از تولید پیگیری‌های زیادی داشته و بسیار هم شعار داده است، ولی از سوی دیگر، هیچ وجه بانک‌ها با مسأله تولید همراه نیستند. اگر نتوانیم در بحث بانک‌ها جدی اقدام کنیم، در اجرایی شدن شعار سال خیلی موفق نخواهیم بود.

وی افزود: در صورتی که به مسائلی مرتبط به تولید مانند ارائه تسهیلات، وام و ایجاد مقدمات توجه نشود، قطعاً در حوزه رونق تولید و حمایت از تولید به مشکل خواهیم خورد. گذشته از بحث تحریم‌ها، برخی از تولیدی‌ها در بحث تأمین مواد اولیه و در حوزه توسعه ماشین آلات و تجهیز کارگاه‌ها با مشکلاتی مواجه هستند.

این عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس اظهار کرد: مجلس باید برای تحقق شعار سال ۹۸ که از سوی مقام معظم رهبری بیان شد، در بحث اصلاح قانون مقررات بانک‌ها قدم اول را بردارد. اگر تسهیلات ارزان در اختیار تولید کننده قرار دهیم تا بتواند واحدهای تعطیل شده را راه اندازی کند، آن زمان می‌توانیم زمینه را برای اجرایی شدن رونق تولید آماده ببینیم؛ اما اگر قرار باشد بانک‌ها با سودهای ۲۴ درصد، ۱۸ درصد و ۳۶ درصد به تولید کننده وام داده و یا تسهیلاتی را با ارقام نجومی در اختیار آن‌ها گذارند، تولید ما که ورشکسته است، همچنان ورشکسته خواهد ماند.

برچسب ها:

مجلس