امدادرسانی به مناطق سیلزده خوزستان شتاب بیشتری گرفته است زیرا سیلاب استانهای شمالی خوزستان نزدیک است و این امر باعث شده دستور تخلیه برخی مناطقی که در محاصره سیل قرار گرفتهاند، صادر شود.
بخشدار مرکزی اهواز از دستور تخلیه دو روستا در حاشیه رودخانه کرخه و نیمه غربی الهایی در پی افزایش دبی این رودخانه خبر داد.
علی بلمچی اظهار کرد: در حاشیه رودخانه کرخه 14 روستا وجود دارد و با توجه به افزایش دبی رودخانه کرخه امروز دو روستای قلعه سحر و خنافه 2 در نیمه غربی الهایی تخلیه میشوند. همچنین به دیگر روستاهای این مسیر اعلام لزوم آمادگی جهت تخلیه شده است.
وی افزود: در حاشیه رودخانه دز نیز در این منطقه 13 روستا وجود دارد که این روستاها یک هفته پیش زیر آب رفتهاند. این روستاها از قبل تخلیه شدهاند و اهالی در اردوگاههای چهارگانه الهایی اسکان داده شده ند.
بخشدار مرکزی اهواز گفت: 12روستا نیز در مسیر کارخانه تصفیه قند و شکر وجود دارد که لزوم تخلیه این روستاها وجود ندارد.
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان از تخلیه 110 روستای در معرض سیل خبر داد.
کیامرث حاجیزاده در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: از ابتدای وقوع سیل در خوزستان تاکنون 110 روستای در معرض سیل در این استان به صورت کلی و جزئی تخلیه شدهاند.
وی افزود: این روستاها به دلیل افزایش دبی حوضههای آبریز دز، کرخه و کارون و به منظور پیشگیری از هرگونه حادثه احتمالی تخلیه شدهاند.
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان گفت: همچنین 43 کمپ در نقاط امن برای روستاهای تخلیه شده و در معرض خطر برپا شده است که تاکنون حدود 25 هزار نفر در این کمپها اسکان داده شدهاند.
خروجی فعلی سد کرخه ۲ هزار و ۳۲۶ متر مکعب است
مدیرعامل سد و نیروگاه کرخه گفت: در حال حاضر میزان خروجی از این سد ۲ هزار و ۳۲۶ مترمکعب است.
به گزارش ایسنا، «محمدرضا یزدانی» امروز (جمعه) با بیان اینکه میزان خروجی از سد برابر با میزان ورودی است، افزود: به منظور مدیریت مخزن، به همان میزان ورودی به سد، خروجی آب صورت میگیرد.
وی تصریح کرد: با توجه به تراز مخزن و حجم کم ذخیره سازی مجبور به رهاسازی آب هستیم تا بتوانیم سیلابهایی که در پایان فروردین و اردیبهشت شکل میگیرد را مهار کنیم.
مدیرعامل سد و نیروگاه کرخه حجم مخزن این سد در تراز نرمال را ۲۲۰ متر از سطح دریا و ۵ میلیارد مترمکعب دانست و افزود: در حال حاضر میزان حجم مخزن به ۶ میلیارد و ۷۰ میلیون متر مکعب رسیده و تراز کنونی آن ۲۲۵ متر از سطح دریاست.
مدیرعامل سد و نیروگاه کرخه، همکاری ساکنان پایین دست در رعایت موارد ایمنی و توجه به هشدارهای ارائه شده از سوی سازمان آب و برق خوزستان را خواستار شد.
اختصاص 50 واگن قطار برای اسکان سیل زدگان خوزستان
مدیرکل راهآهن جنوب از افزایش 15 واگن دیگر جهت اسکان سیل زدگان اهواز خبر داد و گفت: در مجموع 50 واگن مسقف در ایستگاه های بامدژ و خاور به سیل زدگان اهواز اختصاص یافته است.
عبدالکریم درویش زاده در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: از بدو وقوع سیلاب شرکت راه آهن جنوب جهت اسکان برخی اهالی روستاها ورود کرده است و 20 واگن در ایستگاه بامدژ و 15 واگن در ایستگاه خاور جهت اسکان مردم در نظر گرفته شد.
وی افزود: همچنین مسجد، مخازن آب، سرویس بهداشتی و نمازخانهها و سایر امکانات این ایستگاهها در اختیار مردم سیل زده قرار داده شد.
مدیرکل راهآهن جنوب گفت: همچنین موتور برق سیار در ایستگاه بامدژ آوردهایم تا برق مورد نیاز این مردم را تامین کنیم. همچنین در بحث خدمات رسانی و تامین اغذیه و اقلام مورد نیاز سیل زدگان و در زمینه ایاب و ذهاب مردم نیز کمک کردیم.
درویشزاده با بیان اینکه مردم نیازهایی از قبیل چادر، پتو و اغذیه دارند، تصریح کرد: روز گذشته 15 واگن دیگر به سیل زدگان در ایستگاه خاور و بامدژ افزوده شد که هشت واگن از این تعداد در ایستگاه خاور و هفت واگن در ایستگاه بامدژ هستند که تا زمان عادی شدن شرایط، رفع مشکل و برگشت مردم به منازل خود این واگن ها در اختیار سیل زدگان است.
پیشبینی بارندگی فراتر از نرمال در خوزستان / سامانه بارشی هفته آینده خطرناک است
مدیرکل هواشناسی خوزستان از پیش بینی بارندگی فراتر از نرمال تا 10 اردیبهشت ماه خبر داد.
به گزارش ایسنا، محمد سبزه زاری با اشاره به وضعیت بارندگی در خوزستان اظهار کرد: تاکنون مجموع بارش خوزستان 494 میلیمتر بوده است که نسبت به درازمدت ۷۰ درصد افزایش و نسبت به سال گذشته ۲۷۳ درصد افزایش بارندگی داشتهایم. سال گذشته تا این مدت تنها ۱۳۲ میلیمتر بارندگی در خوزستان ثبت شده بود.
وی افزود: در استانهای مجاور خوزستان مانند ایلام تاکنون ۸۹۸ میلیمتر بارندگی ثبت شده است که میزان بارندگی این استان در مدت مشابه سال گذشته ۲۵۲ میلیمتر بوده است. همچنین میزان بارندگی در لرستان تا این لحظه ۹۰۶ میلیمتر بارندگی گزارش شده در حالی که سال گذشته تا این لحظه ۲۳۹ میلیمتر ثبت شده بود و مابقی استانها نیز به همین گونه بارندگی داشتهاند.
مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: اگر به میزان اختلاف بارشها نسبت به درازمدت توجه شود مشاهده می کنیم که خوزستان هشتمین استان در این زمینه است یعنی بیشتر از کردستان، گیلان و البرز بارندگی داشته است. رتبههای نخست از نظر بارندگی نیز استانهای ایلام و لرستان هستند که حوضههای آبریز رودخانههای دز و کرخه محسوب میشوند.
سبزه زاری بیان کرد: همچنین بیشترین میزان بارندگی در خوزستان در حسینیه اندیمشک با یک هزار و 61 میلیمتر و نزدیک به میزان بارندگی انزلی است و کمترین بارش نیز در آبادان با ۱۴۸ میلیمتر ثبت شده است.
سبزه زاری گفت: امسال پربارشترین و سیلابیترین سال در ۴۰ یا ۵۰ سال گذشته در منطقه زاگرس بوده است. همچنین شکل عوارض زمین و توپوگرافی منطقه نشان میدهد که تمام سیلابها به سمت خوزستان حرکت میکند و این کار مدیریت را سخت میکند.
وی با اشاره به پیشبینی کوتاهمدت بارندگی نیز گفت: در روز شنبه و یکشنبه سامانه بارشی در خوزستان فعالیت خواهد کرد که هستههای بارش این سامانه بیشتر در حوضههای دز، کرخه و کارون پیشبینی میشود؛ بارش این سامانه از نظر هواشناسی ضعیف خواهد بود اما به دلیل اینکه زمین ها خیس و سدها پر هستند میتواند برای ما ایجاد خطر کند.
سبزهزاری با اشاره به پیش بینی ماهانه گفت: در ماه آوریل که از ۱۰ فروردین ماه تا 10 اردیبهشت ماه است بارشها فراتر از نرمال خواهند بود. همچنین بارندگی از ۱۰ اردیبهشت ماه تا ۱۰ خردادماه در حد نرمال پیشبینی میشود.
زندگی در واگن های قطار
در روستای بامدژحدود به ۳۰۰ نفر زندگی میکنند که پس از به زیرآب رفتن روستا، اهالی روستا در واگنهای قطار شرکت راه آهن زندگی خود را میگذرانند که به دلیل نبود خوراک مناسب، وسایل گرمایشی، بهداشتی و نظافتی زندگی برای اهالی روستای بامدژ در واگنهای قطار به سختی میگذرد.
تمهیدات راه آهن برای ارائه خدمات به مناطق سیل زده خوزستان
مدیرعامل راه آهن از تمهیدات این مجموعه برای سرویس دهی به مسافران خط جنوب و همچنین امدادرسانی به سیل زدگان گفت.
سعید رسولی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به اهمیت امدادرسانی به سیل زدگان خوزستان و لرستان، جلسات متعددی در مجموعه راه آهن برگزار و تصمیمات لازم اتخاذ شده است. با توجه به اینکه 4 قطار در اندیمشک وجود دارد، تصمیم بر این شد که امروز، سه قطار به مقصد تهران و یک قطار به مقصد مشهد مقدس حرکت کنند.
پس زدگی فاضلاب در بیش از 50 نقطه شهر اهواز
رئیس شورای شهر اهواز با بیان اینکه در بیش از 50 نقطه شهر پس زدگی فاضلاب وجود دارد، گفت: شرکت آب و فاضلاب از وظایف ذاتی خود شانه خالی میکند.
عبدالزهرا سنواتی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به وضعیت پس زدگی فاضلاب در اهواز اظهار کرد: وضعیت شهر اهواز از نظر سیلاب در حالت مناسبی است و همه دستگاههای اجرایی پای کار هستند، اما شرکت آبفا از وظایف ذاتی خود شانه خالی میکند.
رئیس شورای شهر اهوازادامه داد: شرکت فاضلاب ادعا می کند که این فاضلاب ها آب ناشی از طغیان رودخانه است در حالی که فاضلاب است.
در دشت آزادگان بیشتر زمینهای کشاورزی آسیب دیدهاند
فرماندار دشت آزادگان گفت: در پی سیلهای اخیر، بیشتر زمین های کشاورزی آسیب دیده اند و مناطق مسکونی دچار آسیب نشدهاند.
به گزارش ایسنا، غلامعباس هزاریان در خصوص اقدامات لازم برای کنترل سیل در این منطقه و همچنین ساماندهی خانوادههایی که دچار آسیب شدهاند، اظهار کرد: دو ماه است که در بحث سیل بندهای دشت آزادگان در حال کار هستیم و با توجه به اینکه سیل بندها باید مستحکم شوند، این کار به ویژه در شهر سوسنگرد در حال انجام است.
فرماندار دشت آزادگان در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه دشت آزادگان و سوسنگرد در مسیر پایین دست رودخانه کارون هستند، آیا مشخص شده که در حال حاضر چه مناطقی زیر آب رفتهاند؟ عنوان کرد: با توجه به اینکه رهاسازی آب و پخش آب را داشتیم اکنون اراضی کشاورزی زیر آب رفتهاند و در حال بررسی تعداد زمینهایی هستیم که به زیر آب میروند.
ورود دو محموله اقلام امدادی هلال احمر به اهواز
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان از ورود دو محموله 50 و 20 تنی اقلام امدادی این جمعیت به اهواز توسط دو هواپیمای ارتش جمهوری اسلامی در دو روز گذشته خبر داد.
علی خدادادی اظهار کرد: طی دو روز گذشته دو محموله 50 و 20 تنی اقلام امدادی جمعیت هلال احمر توسط دو هواپیمای ارتش جمهوری اسلامی به خوزستان وارد شد.
وی افزود: این محمولهها شامل یک هزار چادر امدادی، یک هزار جفت چکمه، مواد شوینده، کنسروجات و نان است.
زیر آب رفتن چند روستا در شوش/ ۱۰ روستا در محاصره سیل
فرماندار شوش گفت: تاکنون چهار پنج روستای شهرستان به زیر آب رفتهاند و ۱۰ روستا در محاصره سیل و آبگرفتگی هستند.
عدنان غزی در خصوص وضعیت شهرستان شوش و روستاهای آن در پی سیل اخیر، اظهار کرد: با توجه به سیلابی که در شهرستان شوش داشتیم و همچنین افزایش دبی رودخانههای کرخه و دز، در حوضه دز نزدیک به چهار پنچ روستای شوش به زیر آب رفتند و 10 روستا نیز در محاصره سیل و آب گرفتگی هستند.
وی افزود: در حوضه کرخه مشکلات ما با توجه به افزایش دبی رودخانه بیشتر از شاوور است.
غزی گفت: همچنین سطح سیل بند سیدعباس که نزدیک به جاده ترانزیتی (اهواز - تهران) است، شکسته شده و اکنون آب در کنار جاده ترانزیتی است. البته عزیزان ما در حوزه راهداری و بخشداری و سایر ارگان ها بسیج شده اند تا مشکل حل شود. انتظار داریم ادارات و به ویژه نهادهای خدمات رسان همکاری بیشتری با ما داشته باشند.
فرماندار شوش ادامه داد: جاده اهواز به شوش دچار آبگرفتگی نشده است ولی اگر آب افزایش پیدا کند، با مشکل مواجه می شویم. انتظار ما از مردم و به ویژه روستاهای اطراف این است که بگذارند که عزیزانی که نظر کارشناسی دارند، کار خود را انجام دهند و در کنار آنها باشند. ضمن اینکه از همراهی مردم صبور و فهیم شوش بابت همراهیشان تشکر میکنم و از آنها می خواهم به توصیه ها و هشدارهایی که داده میشود، توجه کنند تا با مشکل مواجه نشوند.
وی گفت: انتظار داریم وقتی دستور تخلیه روستاهایی را میدهیم با توجه به اینکه در معرض سیلاب و آبگرفتگی هستند، مردم نیز محلهای اعلام شده را تخلیه کنند. ضمن اینکه کمپهایی برای اسکان اهالی تمام روستاها آماده شده است و هر روستایی که جابجا شود، اهالی در این محلها اسکان داده میشوند.
آب در خیابانهای شهر گوریه / تخلیه برخی منازل
فرماندار شوشتر از ورود سیلاب به برخی خیابانهای شهرگوریه خبر داد.
حسین پنبهدانهپوربا اشاره به اخرین وضعیت روستاهای شعیبیه شوشتر اظهار کرد: در حال حاضر 34 روستای غرب شعیبیه در حاشیه رودخانه دز در محاصره سیلاب هستند که منازل این روستاها از قبل تخلیه شدهاند.
وی تصریح کرد: با انفجار کانال شرکت کشت و صنعت نیشکر امام خمینی جهت انحراف آب از شهر گوریه، آب به سمت مزارع نیشکر هدایت شد.
فرماندار شوشتر گفت: در حال حاضر آب وارد برخی خیابانهای شهر گورریه شده که برخی منازل این شهر با کمک نیروهای نظامی و امدادی تخلیه شدند. روند خدمترسانی با بسیج همه امکانات ادامه دارد.
تاکنون هیچ کدام از شهرهای خوزستان تخلیه نشدهاند
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان گفت: تاکنون دستور تخلیه هیچ شهری را صادر نکردهایم.
کیامرث حاجیزاده با اشاره به انتشار اخباری مبنی بر تخلیه شهر سوسنگرد، اظهارکرد: تاکنون هیچ کدام از شهرهای استان خوزستان تخلیه نشدهاند و دستور تخلیه نیز صادر نشده است،
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان افزود: البته برای برخی مناطق حاشیه رودخانه.های کرخه و دز آمادگی اعلام کردیم و تمهیداتی برای اسکان مردم این مناطق در اردوگاههای اضطراری اندیشیده شده و این آمادگی را داریم تا خانههایی که نزدیک این مناطق حاشیهای و در معرض خطر هستند، در صورتی که آب وارد خانهها شود، تخلیه شوند.
سیل خوزستان نیازمند کمک ویژه در سطح ملی است
فرمانده مرزبانی ناجا در بازدید از مناطق سیلزده مرزی استان خوزستان، گفت: اقدامات خوبی در سطح مدیریت بحران استان انجام شده اما سیلابی که وارد منطقه شده، نیازمند کمک ویژه در سطح ملی است.
سردار قاسم رضایی در بازدید از مناطق سیلزده مرزی استان خوزستان، گفت: اقدامات خوبی در سطح مدیریت بحران استان انجام شده و با توجه به شرایط خاصی که بر استان حاکم است، سیلابی که وارد منطقه شده، نیازمند کمک ویژه در سطح ملی است.
وی افزود: هجوم سیلاب استان لرستان، کهکیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری به سمت خوزستان، فشار زیادی به استان وارد کرده؛ به نحوی که بخشی از شهرها و روستاها را گرفتار سیلاب کرده است.
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان از تصمیم جهت انفجار کانال شرکت کشت و صنعت نیشکر امام خمینی به منظور انحراف آب از شهر گوریه خبر داد.
کیامرث حاجیزاده در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه کانال شرکت کشت و صنعت نیشکر امام خمینی به منظور انحراف آب از شهر گوریه شوشتر منفجر میشود، اظهار کرد: هم اکنون ماشین آلات و نیروهای سپاه و ارتش در گوریه مستقر هستند ولی هنوز آب وارد شهر نشده است.
وی بیان کرد: برای جلوگیری از ورود آب به شهر قصد انحراف آب را از طریق کانال اصلی شرکت نیشکر امام خمینی داریم.
حاجیزاده با اشاره به حضور نیروهای سپاه و ارتش در منطقه ادامه داد: همچنین در حال حاضر سردار خادم سید الشهدا، فرمانده قرارگاه کربلای سپاه و امیر بیدادی، فرمانده ارتش در جنوب در منطقه حضور دارند.
وی عنوان کرد: ماشین آلات همچنان در حال ایجاد دایک در اطراف شهر گوریه هستند.
در محورهای اصلی استان ممنوعیت تردد نداریم
رییس پلیس راه خوزستان گفت: در محورهای اصلی استان هیچ ممنوعیت و انسدادی نداریم و جادهها باز و تردد در حال انجام است.
سرهنگ رضا دولتشاهی درخصوص وضعیت جادههای استان در پی سیل اخیر، اظهارکرد: باتوجه به زحماتی که دوستان در حوزه استانداری، سازمان برق و راهداری داشتهاند، خدا را شکر در حوزه جادهای در محورهای اصلی هیچ ممنوعیت و انسدادی نداریم و جادهها باز هستند و تردد انجام میشود.
وی بیان کرد: پیشبینی ما این است که عصر امروز باتوجه به این که تعطیلات به پایان رسیده و مسافرین نوروزی قصد بازگشت به شهرهای خود را دارند، در محورهای خروجی استان، پیک ترافیک را داشته باشیم که البته شرایط لازم مهیا است و آمادهباش هستیم.