علی مرتضی بیرنگ قائم مقام امور بین الملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفتوگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، گفت: پیش از این نگاه غربزدهای در ایران وجود داشت که در صورت برگزاری کنفرانسی در انگلیس، همه صف میکشیدند تا در آن کنفرانس شرکت کنند با اینکه شاید از نظر محتوایی، چندان موضوع قابل توجهی نبود.
وی ادامه داد: این نوع نگرش باعث می شد حتی اگر یک کنفرانس بسیار مهم با موضوع خاص و ویژه در روسیه برگزار میشد با وجود اینکه روسیه از نظر مسافت نیز نزدیکتر است، 10 درصد تعداد شرکت کنندگان ایرانی در کنفرانس انگلیس هم در آن ثبتنام نمیکردند.
قائم مقام امور بین الملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه بیان کرد: کشور ما تفاوتهای فرهنگی و زبانی زیادی نسبت به کشورهای غربی دارد اما کشورهای شرقی نظیر روسیه به فرهنگ ایرانی نزدیکتر است و در موضوعات علمی نیز این کشور پیشتاز است.
وی تصریح کرد: کشورهای مختلف که تعداد آنها نیز کم نیست از فناوری کشورهایی نظیر روسیه، چین و هند استفاده میکنند، برهمین اساس با فرهنگسازیهای انجام شده و توجه محققان و دانشمندان به این موضوع، شاهد کاهش تمایل حضور در کشورهای غربی هستیم.
بیرنگ در پایان خاطرنشان کرد: در راستای تعاملات بین المللی با آکادمی علوم چین صندوق علمی راه ابریشم را راه اندازی کردیم. آکادمی علوم چین به عنوان بزرگترین آکادمی علوم دنیا، 116 انستیتوی ملی و چندین دانشگاه دارد و ارتباط با چنین مراکزی می تواند به پیشرفت علمی کشور کمک کند.
انتهای پیام/