خوردن برخی از غذاها به قدری مخرب و آسیب زاست که از کشسدن سیگار بیشتر قربانی می گیرند.
محققان موسسه ارزیابی و سنجش سلامت ساتل (IHME) در یک مطالعه جهانی به نتایج جدیدی درباره مرگ و میر ناشی از رژیم های غذایی نامتعادل دست یافته اند که در ادامه با هم می خوانیم. تحققیقات انجام شده در موسسه تحقیقاتی IHME نشان می دهد تعداد افرادی که بر اثر یک رژیم غذایی ناسالم و نامتعادل جان خود را از دست می دهند ( حدود 11 میلیون نفر) در ممقایسه با افرادی که سیگار باعث مرگ و میر آنهاست ( حدود 8 میلیون نفر)، به طور قابل توجهی بیشتر است.
به عقیده امحققان این مطالعه یک رژیم غذایی ناسالم، برنامه غذایی تنها در غذاهای فست فود خلاصه نمی شود و بلکه یک رژیم غذایی فاقد سبزیجات،میوه ها و انواع آجیل نیز می تواند به همان اندازه خطرآفرین باشد. این محققان توضیح می دهند که حملات قلبی و مشکلات قلبی نظیر آنوریسم (رگبرآمدگی) به طور مستقیم با تغذیه ناسالم و نامتعادل در ارتباط است و یک رژیم غذایی نا سالم همچنین باعث بروز بیماری های دیگر از جمله سرطان و دیابت نوع 2 می شود.
پروفسور کریستو موری از دانشگاه واشنگتن و از محققان این مطالعه می گوید نتایج ما نشان می دهد که مقامات و مسئولان مرتبط با حوزه بهداشت بیشتر باید برای یک رژیم غذایی بدون نمک، شکر و چربی فرخنگ سازی و تلاش کنند، چون به هر حال برنامه غذایی ناسالم بیشتر از عوامل مهم مرگ و میر در دنیاست.
برای این مطالعه، تیم تحقیقاتی داده های آماری را از 195 کشور و بین سال های 1980 تا 2016 مطالعه کرده اند و تاثیر 15 ماده غذایی مضر و سالم مانند انواع میوه، سبزیجات، فیبر، امگا 3 و انواع نوشیدنی های شیرین و غیره را در رژیم غذایی افراد بررسی کرده اند. در آخر، این تیم تحقیقاتی به این نتیجه رسید که هیچ کدام از کشور های دنیا به طور کامل ار یک رژیم غدایی واقعا متغادل و سالم برخوردار نیستند. البته بر اساس نتایج آن ها وضعیت برخی از کشور های آسیایی به دلیل این که هنر آشپزی آن ها بر پایه سبزیجات است، وضعیت بهتری نسبت به سایر کشور ها دارد.