درمان بیماری های روحی با 20 دقیقه طبیعت گردی

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از تک تایمز،  نتایج یک بررسی جدید نشان می‌دهد طبیعت گردی و قدم زدن روزانه در پارک‌ها به مدت تنها ۲۰ دقیقه می‌تواند در کاهش بسیاری از فشارهای روزمره و درمان بیماری‌های روحی مؤثر باشد.

دانشمندان می‌گویند حضور در محیط‌های طبیعی و در میان درختان و جنگل‌ها مانند یک قرص آرام بخش برای افراد عمل می‌کند و می‌تواند شرایط روحی و روانی انسان‌ها را بهبود ببخشد.

علت اصلی این مساله کاهش سطح هورمون‌های عامل استرس در صورت پیاده روی در طبیعت است. پژوهشگران امیدوارند این کشف علمی متخصصان امور درمانی و روان پزشکان را به تجویزهایی متفاوت و تشویق بیماران به طبیعت گردی برای بهبود شرایط ترغیب کند.

پژوهشی که در دانشگاه میشیگان آمریکا در این مورد انجام شده، حاکیست قدم زدن در پارک به مدت ۲۰ دقیقه باعث کاهش سطح هورمون کورتیزول در بدن می‌شود.

کورتیزول به وسیلهٔ هورمون آدرنوکورتیکوتروپیک (ACTH)، تولید شده توسط هیپوفیز در بدن و پاسخ به استرس، تولید می‌شود. مکانیسم اصلی آن این است که باعث افزایش قند خون یا گلیسمی می‌گردد. این افزایش با تحریک گلوکونئوژنز کبدی، با پشتیبانی اسیدهای آمینه حاصل از کاتابولیسم پروتئین، به ویژه در سطح عضلات اسکلتی، و چربی، در سطح بافت چربی ایجاد می‌گردد.

وجود سطح بالا و طولانی مدت کورتیزول در جریان خون (آنچنان که در استرس مزمن پیش می‌آید) دارای تأثیرات منفی است، مو باعث اختلال در عملکرد شناخت، اختلال در عملکرد غده تیروئید، عدم تعادل میزان قند خون، کاهش تراکم استخوان، کاهش بافت عضلات، افزایش فشار خون، تضعیف سیستم دفاعی و واکنش‌های تحریکی بدن و افزایش چربی‌های شکمی می‌گردد.

البته میزان تأثیرگذاری طبیعت در جهت کاهش هورمون یادشده حداکثر به میزان ۳۰ دقیقه است و پیاده روی بیش از این در یک پارک تأثیر مثبت بیشتری ندارد. همچنین باید توجه داشت به منظور ایجاد این تأثیر مثبت باید در زمان قدم زدن در پارک از استفاده از وسایل الکترونیک مانند گوشی‌های هوشمند، مطالعه و هرگونه تمرینات ورزشی سنگین پرهیز کرد.

انتهای پیام/