محمدرضا واعظ مهدوی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس گفت: هم اکنون برای رسیدگی به وضعیت بیمهشدگان و آسیبدیدگان سیل به استان لرستان آمده ام تا از نزدیک وضعیت بیمه شدگان را ببینم.
وی افزود: ما سرجمع در استان لرستان 2 هزار مستمریبگیر داریم و 62 هزار بیمهشده که در استانهای دیگر هم استان به استان این موارد را رسیدگی میکنیم که باید ببینیم از این 2 هزار نفر چه تعداد آنها در نقاط آسیبدیده از سیل قرار دارند و چه تعداد آسیب دیدند.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعیروستاییان و عشایر گفت: هنوز اطلاع دقیقی در این زمینهها نداریم چون به 60تا 70 روستا هنوز دسترسی زمینی وجود ندارد و برآورد دقیقی هنوز ایجاد نشده است که چه میزان خانه و چه میزان خودشان آسیب دیدهاند.
واعظ مهدوی در پاسخ به اینکه در صورتی که بیمه شدگان صندوق آسیب دیده باشند، چه تمهیداتی در نظر گرفته شده است گفت: قصد داریم که برای خانوادههایی که از نظر سیل آسیب دیدهاند کمک مالی و پرداخت اضافهای بر پرداختهای موجود داشته باشیم.
وی افزود: همچنین دستور دادیم که حقوق مستمریبگیران این مناطق زودتر واریز شود که بتوانند امکانات موردنیاز خودشان را فراهم کنند. همچنین میزان برآورد دقیقی از میزان خسارت بیمهشدگان استخراج شود. البته سازوکارهای ملی هم فعال شده و در سطح بنیاد مسکن برای ساخت خانههایشان کمکهایی انجام میشود. ما سعی میکنیم که علاوه بر آن اقدامات برای بیمهشدگان صندوق تسهیلات بیشتر و امکانات بیشتری فراهم کنیم.
وی تاکید کرد: لازم است که اطلاعاتمان را تکمیل کنیم تا بتوانیم راجع به آنها تصمیمگیری کنیم.البته اطلاعات 60 هزار خانوار را به تفکیک کد ملی و محل سکونت داریم و ممکن است این آمار را مدیریت بحران نداشته باشد به همین دلیل ما اکنون به شناسایی و سازماندهی وضعیت می پردازیم.
واعظ مهدوی گفت:در سطح وزارت رفاه، بانک اطلاعات شکل گرفته و اشخاصی که تحت پوشش ما، بهزیستی، تأمین اجتماعی یا صندوق بازنشستگی هستند در این بانکگ به همراه میزان خسارت وارده برآورد می شود.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی ادامه داد: هر کدام از نهادها بخشی از مسئولیتهای مربوط به جمعیت تحت پوشش خود را پوشش می دهند و وزیر رفاه این گونه سیاستگذاری کرده که هر نهادی افراد تحت پوشش خود را کاملاً مورد توجه قرار دهد.
وی ابراز امیدواری کرد تا ظرف چند روز آینده شناسایی آسیبدیدگان سیل که از بیمه شدگان صندوق هستند انجام شود و در پی آن، بانک اطلاعاتی تشکیل شده و نیازهای آنها رفع شود.
واعظ مهدوی گفت: نکته مهمی که وجود دارد این است در اغلب مناطق سیلزده با فروکش شدن آب، شرایط عادی خود را پیدا میکنند به طور مثال در پلدختر بیش از دوسوم مغازهها فعال هستند و مردم میتوانند کالاهای موردنیازشان را خریداری کنند مشروط به اینکه بازار و تأمین کالا پشتیبانی شود.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی افزود: در زمینه اقلام غذایی کمبودی وجود ندارد اما برای تخلیه آب در اینجا به برخی وسایل مانند فرغون و چکمه نیاز است ولی در بازار وجود ندارد اگر اینها در بازار تهیه شود اشخاص میتوانند خریداری کنند.
انتهای پیام/