شانس توافق نفتای جدید آمریکا، مکزیک و کانادا به حداقل رسید

به گزارش خبرنگار اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس به نقل از رویترز، با گذشت بیش از 6 ماه از امضای توافق نفتای جدید از سوی آمریکا،‌کانادا و مکزیک و با توجه به اینکه این توافق باید از سوی پارلمان‌های این سه کشور تائید شود نتایج انتخابات از کاهش روزبه روز شانس تصویب نهایی آنها از سوی نمایندگان کشورها حکایت دارد.

توافق اولیه در این زمینه پس از حدود یک سال مذاکرات فشرده و خروج آمریکا از توافق نفتای قبلی به نتیجه رسید اما این توافق نتوانست به مناقشات تجاری بین سه کشور پایان دهد. در صورتی که تصویب این توافق از سوی مجالس سه کشور بیش از این به طول بیانجامد ممکن است این مسئله به رقابت‌های پیش از انتخاب‌های آتی کشیده شود.

قرار است انتخابات ریاست جمهوری آتی آمریکا در سال 2020 برگزار شود و کانادا نیز در ماه اکتبر انتخابات فدرال را پیش رو دارد.

تاخیر در تصویب و اجرای این توافق به این معناست که شرکت‌ها و فعالان اقتصادی همچنان نسبت به ساختار جدید حاکم بر سرمایه‌گذاری‌های آتی خود در هاله‌ای از ابهام قرار دارند.

آندرس روزنتال معاون پیشین وزارت امور خارجه مکزیک می‌گوید:‌توافق نفتای جدید موسوم به USMCA دچار مشکل شده است. اگرچه وی معتقد است در نهایت این توافق تصویب خواهد شد اما به اعتقاد روزنتال مخالفت از سوی دموکرات‌ها  و اتحادیه‌های کارگری در آمریکا در کنار مناقشات تجاری موجود باعث می‌شود تصویب این توافق طی ماه‌های آینده بسیار بعید به نظر برسد.

پارلمان کانادا هم باید این توافق را تصویب کند که مقامات کانادایی می‌گوید در این زمینه با مشکل جدی در کمبود زمان مواجه هستند چرا که تنها چند هفته تا پایان کار پارلمان کنونی کانادا در ماه ژوئن باقی مانده و بعید به نظر می‌رسد تا سال 2020 نمایندگان جدید و پارلمان آتی این کشور بتواند USMCA را تصویب کند.

به نظر می‌رسد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه آمریکا نسبت به تصویب USMCA توسط نمایندگان اکثریت دموکرات  مجلس، این کشور ناامید شده است.

وی تهدید کرده است در صورتی که کنگره در تصویب USMCA عجله نکند اجرای توافق نفتای قبلی را به طور کامل متوقف خواهد کرد و در صورتی که اجرای توافق نفتا متوقف شود سه کشور مکزیک، آمریکا و کانادا به اجرای توافقات پیش از سال 1994 و تصویب نفتا روی خواهند آورد.

در واقع مکزیک و کانادا با هدف مستثنی شدن از قانون اعمال تعرفه بر واردات در آمریکا تن به توافق جدید داده‌اند. از طرف دیگر لغو اعمال تعرفه بر واردات فولاد و آلومینیوم از مکزیک و کانادا به آمریکا در توافق USMCA دیده نشده است و به همین دلیل این دو کشور بی‌صبرانه به دنبال حل این مشکل نیز هستند.

مکزیک بارها تهدید کرده است در صورتی که آمریکا بر واردات این فلزات از مکزیک تعرفه اعمال کند بر واردات چندین کالای آمریکایی به مکزیک تعرفه مقابله جویانه اعمال خواهد کرد و این مسئله از پایان ماه جاری آغاز خواهد شد.

از طرف دیگر ترامپ هم مکزیک را تهدید کرده است در صورتی که تلاش‌های خود را برای جلوگیری از قاچاق مواد مخدر و مهاجرت غیرقانونی از مکزیک به آمریکا را افزایش ندهد تعرفه‌های جدیدی بر واردات خودرو از مکزیک اعمال خواهد کرد.

انتهای پیام/

برچسب ها:

اقتصادی