۷۶ درصد خسارات وارده به بخش کشاورزی استان‌های خوزستان، گلستان، مازنداران ولرستان

به گزارش خبرنگار حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالمهدی بخشنده معاون امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی  در حاشیه نخستین جلسه ستاد اطلاع رسانی تبلیغات اقتصادی در سال ۹۸ که امشب در وزارت کشور برگزار شد، اظهار کرد: در جلسه امشب گزارشی از خسارات وارده به بخش کشاورزی درباره سیل اخیر به جلسه ارائه دادیم و‌همان طور که ۱۵ استان کشور درگیر سیل اخیر بودند میزان خسارت وارده در استان‌های مختلف متفاوت بوده و ۷۶ درصد خسارات وارده به بخش کشاورزی مربوط به ۴ استان خوزستان، گلستان، مازنداران و لرستان بوده است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: خوشبختانه در سایر استان‌ها خسارت سیل فروکش کرده و گسترش پیدا نمی‌کند، اما متاسفانه در استان خوزستان با توجه به رهاسازی آب در رودخانه‌ها و بازشدن دریچه سد‌ها متاسفانه روز به روز گسترش است و استان خوزستان به صورت ویژه‌ای هم در دست رصد داریم و‌هم امروز در جلسه گزارش دادیم.

بخشنده با اشاره به اینکه خسارت وارده به کشاورزان خوزستانی بسیار گسترده است، گفت:درجمع بندی بخش کشاورزی در این ۱۶ استان ۶۸۰۰ میلیارد تومان خسارت وارد شده است هم اکنون ۹۲۰ هزار کتار از اراضی زراعی کشور در صد‌های مختلف زیر آب هستند و صد و‌هشت هزار هکتار از باغات ما در استان‌های مختلف آسیب دیده است.

معاون اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی افزود: در مجموع تاکنون ۶۷۰۰ میلیارد تومان خسارت وارده است و در استان خوزستان روبه گسترش است که این موضوع به صورت ویژه در حال پیگیری است.

وی با اشاره به اینکه دولت برای استان‌های گلستان و‌مازنداران مصوبه خوبی داشته است، گفت:دولت در بخش کشاورزی این دو استان برای بخش کشاورزی ۴۷۰ میلیارد تومان بلاعوض و ۲۲۰۰ میلیارد تومان تسهیلات ۴ درصد را مصوب کرد همچنین فاصله ۴ درصد تا ۱۸ درصد هم دولت تقبل کرد؛ خوشبختانه امروز صبح رئیس سازمان برنامه و‌بودجه ۵۰ درصد خسارات کمک‌های بلاعوض را ابلاغ کرد. رئیس کل بانک مرکزی هم ۲۲۰۰ میلیارد تومان را روز گذشته به ۶ بانک ابلاغ کردند.

بخشنده با بیان اینکه دستور العمل نحوه پرداخت را وزیر جهاد کشاورزی امروز ابلاغ کرده است، خاطر نشان کرد: امیدواریم ظرف چند روز آینده با ریاست عالی استانداران این ۲ استان و کارگروهی که در این زمینه تشکیل شده کار ارزیابی و پرداخت آغاز شود.

وی با اشاره به اینکه در این ۲ استان ۱۸ درصد کشاورزان خسارت دیده بیمه بودند، تصریح کرد: ما از پانزده فروردین که اولین روز بازگشایی بانک‌ها بود کار پرداخت خسارت را به صورت نقدی شروع کردیم. در این ۲ استان و همچنین استان خوزستان آن دسته از کشاورزانی که با صندوق بیمه قرار داد داشتند، پرداخت خسارت‌های آن‌ها آغاز شده است و‌امیدواریم حداکثر ظرف ۲ روز آینده برای سایر استان‌ها که خسارت سیل را تحمیل شدند با توجه به پیشنهادی که توسط وزارت جهاد کشاورزی و وزارت کشور خدمت معاون اول رئیس جمهور داده شده است در جلسه هیات دولت برای سایر استان‌ها هم نحوه پرداخت خسارت در بخش بلاعوض و تسهیلات و استمهال وام‌ها مصوبه ابلاغ و در اسرع وقت در استان‌های دیگر عملیاتی شود.

بخشنده تاکید کرد: در استان گیلان و‌ مازنداران علاوه بر پرداخت بلاعوض و تسهیلات ارزان قیمت،کشاورزانی که آسیب دیدند به مدت ۳ سال تسهیلات آن‌ها امهال می‌شود و امیدواریم برای سایر استان‌های خسارت دیده هم تصویب شود.

معاون اقصادی وزیر جهاد کشاورزی در پایان با اشاره به راهکار جلوگیری از خسارت ها، گفت: در بخش‌هایی که آب از مزراع خارج می‌شود همکاران من در وزارت جهاد کشاورزی و‌استان‌ها به کشاورزان کمک می‌کنندکه کار کود پاشی انجام شود که درصد خسارت کاهش پیدا کند.

انتهای پیام/

برچسب ها:

سیاسی