یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی شربت را در شکستن سنگ کلیه، رفع استرس و درمان کبدچرب موثر دانست.
شربت کاهو (تخم کاهو +خارخاسک +کرفس +عسل) حاوی ویتامینهای A، B، C، E، K، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، منیزیم، منگنز، روی (زینک)، فسفر، فیبر، فولات، اسیدچرب امگا ۳، آهن، اسیدفولیک، قند ساکاروز، گلوکز، فراکتوز و غیره است. برای بررسی خواص شربت کاهو و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را میخوانید.
مهمترین خواص شربت کاهو
حیدرعظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درگفت وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره مهمترین خواص شربت کاهو گفت: این شربت یک نوشیدنی فوقالعاده مفید برای افرادی است که دچار اختلالات خواب هستند و از کمخوابی رنج میبرند؛ زیرا بیخوابی را به طرزی چشمگیر رفع میکند. وی افزود: شربت کاهو به علت داشتن ویتامینهای A، E و C خاصیت آنتی اکسیدانی دارد، موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و از آن در برابر انواع بیماریها بهخصوص سرطان محافظت میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این شربت نشاط آوری فوقالعاده است و استرس، اضطراب و افسردگی را رفع میکند.
عظمایی بیان کرد: از دیگر خواص شربت کاهو میتوان به کنترل قند، فشار و چربیخون، پاکسازی معده، روده، کبد، طحال و مجاری ادراری واز بین بردن سنگ کلیه و کیسه صفرا اشاره کرد.
وی اظهار کرد: شربت کاهو انواع ویتامینها و املاح معدنی مفید را در خود جای داده است؛ لذا موجب تقویت، طراوت و جوانسازی پوست و رشد مو میشود و از پیری زودرس پیشگیری میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: مصرف این شربت موجب چربیسوزی و لاغری میشود؛ لذا برای افرادی که قصد کاهش وزن و رسیدن به تناسب اندام دارند بسیار مفید و اثربخش خواهد بود.
عظمایی گفت: رفع کبدچرب، تقویت سیستم قلبی عروقی و رفع مشکلات تنفسی از جمله آسم، آنفولانزا و سرماخوردگی از دیگر خواص شربت کاهو است.
وی اظهار کرد: فیبر موجود در این شربت موجب بهبود عملکرد دستگاه گوارش و روده میشود؛ لذا هضم غذا را آسان کرده و یبوست را رفع میکند.
منع مصرف شربت کاهو
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: مصرف این شربت برای زنان باردار ممنوع است؛ همچنین قبل از انجام کارهایی مثل رانندگی کردن که نیاز به هوشیاری کامل دارد نباید از این شربت استفاده کرد.
مقدار مصرف شربت کاهو
عظمایی گفت: از این شربت میتوان چهار لیوان در روز و در وعدههای صبح، ظهر، عصر و شب میل کرد.
مواد لازم شربت کاهو
-عرق خارخاسک یک لیتر
-عرق کرفس یک لیتر
-تخم کاهو ۱۲۰ گرم
-عسل نیم کیلو
طرز تهیه شربت کاهو
-برای تهیه این شربت ابتدا تخم کاهو را نیمکوب میکنیم.
-عرق کرفس و عرق خارخاسک را با هم ترکیب میکنیم.
-تخم کاهوی نیمکوب شده را درون ترکیب عرقیجات میریزیم.
-اجازه میدهیم تخم کاهو به مدت ۴-۳ ساعت درون عرقیجات بماند.
-سپس به مدت ۱۰-۵ دقیقه با حرارت ملایم میجوشانیم.
-هنگامی که حرارت متعادل و در حدود ۵۰ درجه سانتیگراد شد آن را صاف میکنیم.
-عسل را به شربت اضافه میکنیم و هم میزنیم تا قوام بیاید.
-شربت آماده شده را درون ظرف شیشهای میریزیم و درون یخچال قرار میدهیم.
طرز تهیه یک لیوان شربت کاهو
-برای تهیه یک لیوان از این شربت ۴-۳ قاشق غذاخوری از آن را درون لیوان میریزیم و بقیه را آب جوشیده ولرم اضافه میکنیم.
نکته: برای مصرف این شربت در فصل گرم سال به جای آب جوشیده ولرم از آب خنک و چند قطره آب لیموترش استفاده میکنیم.