معاون درمان سازمان تامین اجتماعی گفت: در ۳ سال گذشته در تمامی مراکز درمانی ملکی این سازمان، نسخه الکترونیک صادر و دفترچه درمانی حذف شد.
دکتر مهدی درخشان با بیان اینکه برنامههای مختلفی از سوی معاونت درمان این سازمان در سال جاری تهیه شده است و گفت: 6 برنامه در حوزه درمان مستقیم( مراکز ملکی) و 4 برنامه در حوزه درمان غیرمستقیم( مراکز طرف قرارداد) به عنوان مهمترین برنامههای این معاونت است که با بهره گیری از فناوریهای نوین اجرا میشود.
وی تکمیل نسخه الکترونیک مراکز ملکی را از مهمترین برنامههای حوزه درمان مستقیم سازمان تامین اجتماعی برشمرد و افزود: در 3 سال گذشته در تمامی مراکز درمانی ملکی این سازمان، نسخه الکترونیک صادر و دفترچه درمانی حذف شد اما در سال 98 مصمم به تکمیل این طرح هستیم و در این راستا نسخ الکترونیک در سراسر کشور به یکدیگر مرتبط میشوند. در حال حاضر برای بیماران مزمن پرونده الکترونیک تشکیل شده و نسخ و وضعیت درمان این بیماران در سراسر کشور قابل رصد است و امسال برای تمامی بیماران این اتفاق میافتد.
درخشان ادامه داد: در اجرای این برنامه ارتباط نسخ الکترونیک مراکز ملکی تامین اجتماعی با نسخ الکترونیک مراکز طرف قرارداد نیز برقرار میشود.
وی، استقرار سامانه نظارت الکترونیک بر تمامی سنجههای ارزیابی مراکز درمانی اعم از بستری و سرپایی، برنامه ریزی و طراحی راهنمای بیمارستانی برای واحدهای لندری و غذای ایمن(این طرح برای اولین بار در بیمارستانهای کشور اجرا می شود) را از مهمترین برنامههای معاونت درمان سازمان تامین اجتماعی در بخش درمان مستقیم در سال 98 برشمرد.
معاون درمان سازمان تامین اجتماعی گفت: توسعه سیستم پکس(PACS) به تمامی مراکز درمانی ملکی این سازمان یکی دیگر از برنامههای مهم این معاونت در سال جاری است. سیستم پکس، سامانه الکترونیک بایگانی و تبادل تصاویر پزشکی است. تا پایان سال گذشته، 80 درصد مراکز ملکی تامین اجتماعی مجهز به سیستم پکس شدند و در سال جاری این برنامه به تمام مراکز تعمیم می یابد.
درخشان با بیان اینکه تکمیل ساماندهی بخش اورژانس بیمارستانی نیز یکی دیگر از مهمترین برنامههای معاونت درمان سازمان تامین اجتماعی در سال جاری است، افزود: با توجه به اهمیت اورژانس که مهمترین شاخص ارزیابی بیمارستانی است در 17 بیمارستان ملکی این سازمان استانداردهای جدید را پیاده کردیم. امسال نیز اوژانس سایر بیمارستانها را با شاخصهای استاندارد امروز مطابقت خواهیم داد.
وی گفت: تعیین تکلیف هلدینگ بیمارستانی ششمین برنامه حوزه درمان سازمان تامین اجتماعی در سال جاری است . در حال حاضر 6 بیمارستان ملکی این سازمان تحت پوشش این برنامه است و موظفیم بر اساس مصوبه هیات مدیره طرحی را در این زمینه برای تعمیم به تمامی بیمارستانها آماده وارائه کنیم.
درخشان تصریح کرد: علاوه بر این برنامهها، خرید تجهیزات، ارتقای هتلینگ و سایر طرحهای درمانی توسعهای تامین اجتماعی نیز تداوم خواهد داشت.
معاون درمان سازمان تامین اجتماعی در ادامه به مهمترین برنامههای حوزه درمان غیرمستقیم این سازمان در سال 98 پرداخت و گفت: گلوبال کردن 45 خدمت بستری جدید، تبادل اطلاعات بین دفاتر اسناد پزشکی سازمان با مراکز دانشگاهی از حالت کاغذی به الکترونیکی، توسعه برنامه استحقاق سنجی خدمات و رفع همپوشانی بیمهای در خدمات سرپایی(این برنامه در سال گذشته در مورد خدمات بستری انجام شد) و توسعه برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در کشور ( این طرح در استانهای مازندران و فارس اجرا شده است) با همکاری وزرات بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان نظام پزشکی از جمله مهمترین برنامه های این بخش است.
درخشان در خصوص وضعیت بیمارستانهای در حال ساخت سازمان تامین اجتماعی نیز گفت: در سال 98 تکمیل ساخت بیمارستانهای هدایت و فیاض بخش تهران و دزفول و آبادان انجام میشود و امیدواریم تا پایان سال به بهره برداری برسند.
وی در مورد شرایط مراکز درمانی تامین اجتماعی در استانهای سیل زده اظهار داشت: خوشبختانه به غیر از درمانگاه تامین اجتماعی پلدختر به سایر مراکز درمانی سازمان آسیب وارد نشده است و درمانگاه پلدختر نیز با تلاش شبانه روزی کارکنان این مرکز فعالیت خود را از سر گرفت.