به گزارش مشرق، وحید یامینپور از کارشناسان سیاسی رسانه در مراسم بیست و ششمین سالگرد شهادت سیدمرتضی آوینی که در بنیاد فرهنگی روایت فتح برگزار شد، طی سخنانی گفت: مسأله امروز انقلاب و جمهوری اسلامی این است که از رسانههای معاند زیاد میشنویم که جمهوریاسلامی، مشروعیت و اقتدار اولیه خود را ندارد و تحلیل رفته است.
وی ادامه داد: اما این ادعا بر چه اساسی است؟ مشروعیت و اقتدار جمهوری اسلامی چگونه سنجیده میشود؟ قدرت بر ۳ مؤلفه پول، زور و تبلیغات (قدرت هدایت افراد) میچرخد. هر چه به زمان امروز نزدیک میشویم، ضریب مؤلفه سوم از دیگر مؤلفهها بیشتر شده است. یعنی اگر حکومتی امکان اقناع و هدایت شهروندانش را نداشته باشد اما پول و زور داشته باشد، باز گفته میشود آن حکومت اقتدار سابق را ندارد.
بیشتر بخوانیم:
آوینی را چگونه بخوانیم؟
چرا به شهید آوینی نیاز داریم؟
فیلم/"جان بیدار"با صدای مانی رهنما در رثای شهید آوینی
رئیس پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی گفت: تا فتنه ۸۸، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مؤلفه سوم توجه چندانی نداشت، اما در فتنه ۸۸ اهمیت قدرت هدایت افکار مشخص شد و متوجه شدیم دولتهایی بیرون از کشورمان هستند که از طریق رسانه میتوانند افکار عمومی مردممان را جهت دهند. اولین کسی که به این قدرت متوجه بود و ما را متوجه کرد، بی شک شهید آوینی بود؛ موضوعی که خیلیها هنوز متوجه آن نیستند!
این فعال رسانه اظهار داشت: شهید آوینی در اواخر دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰ در مقالات سوره ما را متوجه نظام ارزشی مهاجمی کرد که قدرتش دارد ما را در خودش حل کند. آن زمان تصور اکثریت از رسانه، صداوسیما به عنوان رسانه حداکثری نظام بود. نظام تریبون داشت اما شهروندان تریبون نداشتند و معاندین هم امکان شبههافکنی نداشتند. مخاطبان را به مطلب شهید آوینی درباره نسبت ویدئو با جامعه ارجاع میدهم. چون آن زمان، «ویدئو» اولین بحران رسانهای جمهوری اسلامی بود و دریچهای برای شنیدن و دیدن غیر از تلویزیون بود. اما شهید آوینی میگفت آن چیزی که باید از آن ترسید، چیزی است که هنوز نیامده است!
یامین پور گفت: مرزهای حاکمیتی جمهوری اسلامی از بین رفته است و دیگر مرز جغرافیایی نیست. مثلاً شهروندانی در تهران داریم که شهروندان جامعیتی جمهوری اسلامی نیستند بلکه شهروندان آمریکا هستند و ارزشهای خود را بر اساس آن کشور تنظیم میکنند. شهید آوینی اولین کسی بود که ما را متوجه این موضوع و دهکده جهانی کرد. در مقابل این بحران دو واکنش ممکن است رخ دهد که یکی از آنها فرسوده شدن نظام اسلامی و پذیرفتن قواعد جهانی است.
این نویسنده خاطرنشان کرد: معمولاً تا جایی که توانستهایم برای پیوستن دهکده جهانی بستر فراهم کردهایم و مسئولان ما به افزایش ضریب نفوذ اینترنت افتخار میکنند اما متوجه نیستند که دارند پایههای استقلال نظام را میجوند! اما نمیتوان جلوی آنها را گرفت، چون متهم به تحجر و مخالفت با پیشرفت میشویم. بنابراین باید کاربران را متوجه کرد، پس به مرزبانان فرهنگی نیاز داریم. معتقدم ظرفیتهای استدلالی نظام جمهوری اسلامی هنوز کار میکند و مردم اگر از نظام انتقاد میکنند، همچنان آن را با سنجههای انقلاب میسنجند و میگویند مثل مسئولان دهه ۶۰ باشید. بنابراین هنوز هم باید کتابهای آوینی چاپ و تدریس شود.
یامینپور در پایان گفت: امیدواریم با گذشت ۲۶ سال از شهادت سید شهیدان اهل قلم اینطور باشد که در بازار فرهنگ و هنر کسانی را داشته باشیم که برای آینده نظام جمهوری اسلامی ریلگذاری کنند.
رونمایی هشتمین کتاب از سری کتابهای عکاسان جنگ
هشتمین کتاب از سری کتابهای عکاسان جنگ شامل ۱۷۸ عکس از آثار محمدحسین حیدری رونمایی شد.
سردار علیزاده از فرماندهان دفاع مقدس در این مراسم گفت: در جمعهای ما آقا سیدمرتضی را به فیلمبردار میشناسند اما مقام معظم رهبری به درستی ایشان را سید شهیدان اهل قلم معرفی کردند.
وی ادامه داد: اکنون که دوره جهاد کبیر است، به نظر میرسد جنبه سید شهیدان بودن آقامرتضی آوینی بیش از هر زمان لازم است.
فرمانده سپاه دیواندره در سال ۶۵ گفت: اکثر حملات ضدانقلاب از این منطقه انجام میشد و آن زمان ۷ گردان داشت، فرمانده یکی از گردانها آقاسعید یزدانپرست بود.
وی درباره این شهید بزرگوار گفت: ایشان برادران اهل سنت را بسیجی کرد و مردم کرد را در پایگاههای بسیج آنجا به خط کرد و بقیه افراد غیربومی به جبهه جنوب رفتند.
سردار علیزاده ادامه داد: آقاسعید یزدان پرست در یکی از روزها در کمین نیروهای ضدانقلاب گرفتار شد و به خودرویش گلولههای زیادی اصابت کرد اما با اینکه مجروح شده بود، توانست خود را نجات دهد و ما همچنان از برکاتش بهرهمند باشیم اما سرانجام همراه با آقای مرتضی در فکه به شهادت رسید.
* تجلیل از هنرمندان برگزیده
در ادامه این مراسم نوبت به تجلیل از چند هنرمند رسید که بهرام محمدی فرد (عکاس خبری دفاع مقدس)، پرویز رمضانی (صدابردار گروه مستند روایت فتح)، حسین مسافر آستانه (کارگردان تئاتر)، محمدعلی باشه آهنگر (کارگردان سینما)، محمدرضا ابوالحسنی (نویسنده و مستندساز) و سیدمسعود شجاعی طباطبایی (کاریکاتوریست) مورد تقدیر قرار گرفتند.
در ادامه، کتاب عکسهای محمدحسین حیدری از هشت سال دفاع مقدس رونمایی شد.
حیدری مؤلف هشتمین کتاب از سری کتابهای عکاسان جنگ، با نمایش عکسهایی از ۱۷۸ عکس کتابش توضیحاتی ارائه داد.
وی گفت: آخرین روزهای سال ۶۳ بود که با غلامرضا برای عکاسی از توپخانه رفتیم. آن شب فقط یک شلیک انجام شد و آن را ثبت کردم. فردا به سمت پد قایقها در هورالهویزه رفتیم و با یک. بیمارستان صحرایی مواجه شدیم که نه چادری بود، نه محیط استرلیزه! بعد از آن غلامرضا نامدار محمدی عکاس مجله امید انقلاب شهید شد. عکاسان آن زمان پلاک نداشتند، به جایش روی لباسهای آنها، نامشان را با ماژیک مینوشتند و من این تصویر را ثبت کردم.
این عکاس دفاع مقدس در پایان سخنانش ابراز امیدواری کرد چاپ کتابهای گنجینه عکس انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس به همت بنیاد فرهنگی روایت فتح ادامه یابد.