قانون ۱۵ دقیقه چیست و چه کاربردی دارد؟

5cadc3747c3ac_2019-04-10_14-50
قانون ۱۵ دقیقه که به قانون ۱۵ دقیقه‌ای ژاپنی نیز معروف است، یکی از قوانین برنامه ریزی برای زندگی فردی بوده که تأکید می‌کند انجام دادن کارهای بزرگ با برداشتن قدم‌های کوچک امکان‌پذیر می‌شود.

آیا شما نیز هدف زندگی و تصمیمات مهم‌تان را به تعویق می‌اندازید تا زمان مناسب آن فرا برسد؟ و زمان مناسب یعنی وقتی که سرتان آنقدر خلوت باشد که هیچ کار دیگری نداشته باشید و آن‌وقت یک‌باره به قله موفقیت صعود کنید؟

شاید هر از گاهی اهدافی جدید برای خودتان تعیین می‌کنید ولی به تعویق انداختن تنها واکنش به آنهاست و متأسفانه تعلل و عقب انداختن تصمیمات برای شما تبدیل به عادت شده است. یکی از روش‌های شکستن یک عادت بد قانون ۱۵ دقیقه است. روشی که ژاپنی‌ها از آن برای رسیدن به موفقیت و ثروت استفاده می‌کنند. ۱۵ دقیقه آنقدر کوتاه است که هیچ‌کس نمی‌تواند بهانه بیاورد و بگوید روزانه این مقدار وقت ندارم و کار را به تعویق اندازد.

کسب ثروت، گسترش ارتباطات اجتماعی و بهبود روابط صمیمانه، خودسازی و مراقبه، کم کردن وزن، یادگیری یک زبان خارجی و... ازجمله اهدافی هستند که قانون پانزده دقیقه به خوبی از پس رسیدن به آن‌ها برمی‌آید. در صورتی که مطالعه قسمت خاصی از این مطلب مد نظر شماست، با انتخاب عناوین ارائه شده در فهرست موضوعی زیر، به موضوع دلخواه خود برسید.

 

مراحل اجرای قانون ۱۵ دقیقه

تصمیم بگیرید
از واژه‌های مثبت استفاده کنید
شروع کنید
سم مهلکی به نام نگرانی
کاربردهای قانون ۱۵ دقیقه در زندگی


 
مراحل اجرای قانون ۱۵ دقیقه

تمرکز اصلی قانون پانزده دقیقه بر این باور است که هر فردی توانایی دارد، هر کاری را دوست دارد، در بازه‌های زمانی ۱۵ دقیقه‌ای انجام دهد. کافی است هر روز ۱۵ دقیقه و نه حتی یک دقیقه بیشتر، متعهدانه برای رسیدن به هدفی که در ذهن دارید، تلاش کنید. پس از پایان ۱۵ دقیقه دست از کار بکشید و البته اگر تمایل دارید و لازم می‌دانید، به کار ادامه دهید.
قانون ۱۵ دقیقه در ۶ مرحله اجرا می‌شود:

۱. تمرکز  و ایجاد اعتماد به نفس
۲. تعیین هدف
۳. برنامه ریزی در ۱۵ دقیقه
۴. آماده‌سازی همه لوازم مورد نیاز برای شروع کار
۵. انجام دادن فعالیت مورد نظر در مدت ۱۵ دقیقه
۶. جایزه دادن و تشویق کردن خود


تصمیم بگیرید

تصمیم‌گیری مهم‌ترین مرحله برای شروع هر فعالیت است. دست‌یافتن به اهداف و علایق صرفاً پس از تعیین دقیق و تصمیم قاطعانه برمی‌آید. تصمیمات باید واقع‌بینانه باشد. مطمئن شوید تصمیمی که گرفته‌اید، درست است. در حقیقت «تصمیم‌گیری» آنقدر مهم است که باید برای آن نیز تصمیم‌گیری کنید.
پس ابتدا برای تعیین تصمیم درباره فعالیت مورد نظرتان، پانزده دقیقه وقت صرف کنید.


از واژه‌های مثبت استفاده کنید

برای رسیدن به اهدافتان  الزاماً از زبان مثبت استفاده کنید. به جای اینکه بگویید: «من نمی‌توانم فلان کار را انجام دهم.» بگویید: «من می‌توانم انجامش دهم». به تعویق انداختن کار‌ها باعث می‌شود مردم فقیر، چاق و بدشانس باشند، به همین خاطر هیچ استدلالی وجود ندارد که ثابت کند، به تعویق انداختن کار‌ها سودی دارد.
کارهایتان را برای بازه‌های ۱۵ دقیقه‌ای برنامه‌ریزی کنید. حتی اگر اولین ۱۵ دقیقه که برای آن برنامه‌ریزی می‌کنید، کار دشواری باشد که همیشه از انجام دادن آن طفره می‌رفتید.
به جای اینکه بگویید: «دلم می‌خواهد فلان کار را انجام دهم» از این اصل استفاده کنید: «من قصد دارم». این بخشی از زبان مثبت است که باید از آن استفاده کنید. مثلاً به جای اینکه بگویید: «دلم می‌خواهد به زبان ایتالیایی صحبت کنم.» بگویید: «قصد دارم زبان ایتالیایی را یاد بگیرم.»

شروع کنید

نیازی نیست در آغاز کار انگیزه بسیار و یا وقت زیادی داشته باشید. برای شروع کاری که قصد انجامش را دارید حتی با وجود انگیزه کم، فقط ۱۵ دقیقه زمان صرف کنید و به آن کار بپردازید.

قبل از اینکه ۱۵ دقیقه را شروع کنید، بنویسید که چه وضعیتی دارید و سپس سر کارتان بنشینید. پس از پانزده دقیقه مجدداً وضعیت خودتان را بنویسید. مطمئناً اندکی پیشرفت کرده‌اید. یک تغییر مثبت تشویقی خواهد بود تا فعالیت خود را در آینده تکرار کنید.
برای شروع یک ذهنیت باز، مثبت و مشتاق را در خودتان ایجاد کنید.


پیش از هرچیز سه سؤال از خودتان بپرسید:

۱. آیا از صمیم قلبم دوست دارم که این کار را انجام دهم؟
۲. آیا ترس باعث شده که دست به کار نشوم؟  
۳. آیا برای انجام دادن این فعالیت آماده هستم؟



سم مهلکی به نام نگرانی

کارت آس: نگرش همه چیز را تغییر می‌دهد.
نگرانی یک عادت است و مانند همه عادت‌های بد می‌توان با استفاده از روش‌های ترک عادت آن را کنار گذاشت.
برای آنکه بتوانید نگرانی خودتان را کنار بگدارید، مراحل زیر را انجام دهید:
۱. هر فکر منفی را با یک فکر مثبت جایگزین کنید.
۲. انرژی خودتان را برای نگرانی در مورد مشکلی که نمی‌توانید بلافاصله آن را حل کنید، هدر ندهید.
۳. به یاد داشته باشید که شما ذخایر انرژی بسیاری دارید.
۴. به جای فکر کردن به مشکل، به راه حل آن فکر کنید.
۵. حتی با وجود نگرانی دست به کار شوید.
۶. برای نگرانی‌هایتان محدودیت زمانی (۱۵ دقیقه) قرار دهید.
۷. از خودتان بپرسید: چکار کنم؟ و جواب دهید: زندگی کن!
۸. همان قدر که دیگران را در صورت خطا کردن می‌بخشید، خودتان را هم ببخشید.
۹. از خودتان بپرسید نگرانی‌هایم چگونه به‌وجود می‌آیند؟
۱۰. اگر نگرانی‌هایتان همچنان ادامه دارد، به دنبال کمک بیشتر از افراد متخصص باشید.


کاربرد قانون ۱۵ دقیقه در زندگی

حالا که با قانون ۱۵ دقیقه آشنا شدید، می‌توانید آن را در موارد مختلفی که در زندگی اهمیت دارد، پیاده کنید. در ادامه چهار نمونه از مهمترین و فراگیرترین اهداف زندگی آورده شده است.
۱. وزن
بر روی هدفی که برای وزن خود دارید، متمرکز شوید. ۶ مرحله‌ای را که پیش از این گفته شد، دنبال کنید. مخصوصاً خودتان را پس از کم کردن وزن تجسم کنید.
اجازه ندهید که چربی‌ها و اضافه وزن زندگی شما را خراب کنند. شما نباید در مسیر به عقب برگردید. پس از آنکه به وزن دلخواه رسیدید، برای کنترل وزن خودتان قانون ۱۵ دقیقه را هفته‌ای یک‌بار انجام دهید.
قانون ۱۵ دقیقه را برای ورزش کردن نیز به کار ببرید. شما مجبور نیستید که تمرینات ورزشی را بیشتر از ۱۵ دقیقه انجام دهید.


۲. شغل

سؤالات زیر را از خودتان بپرسید: آیا واقعاً از شغلی که دارید راضی و خوشحال هستید؟ آیا می‌ترسید که شغلتان را از دست بدهید؟
اگر قصد تغییر دادن شغلتان را دارید، از روش طوفان فکری برای برنامه‌ریزی در بازه‌های زمانی ۱۵ دقیقه‌ای استفاده کنید. برای دلگرمی بیشتر، از یک دوست حمایت و پشتیبانی دریافت کنید. ایده‌هایتان را برای انتخاب شغل مرتب کنید و شغل جدیدتان را انتخاب کنید.
برای انتخاب شغل جدید به توانایی‌ها و شرایط زندگی‌تان نگاهی بیندازید. بعضی از شرایط ممکن است با شغل مورد علاقه شما در تضاد باشند. به عنوان مثال انتظارات والدین، نگرانی از دست دادن امنیت مالی و غیره.


به نقاط قوت و نقاط ضعف خودتان  توجه کنید.
با استفاده از این سه مورد برای توسعه روابط کاری وقت بگذارید: ۱. همکاری با دیگران، ۲. معاشرت و گفتگو کردن، ۳. برقراری ارتباط و پیوستن به دیگران


۳. ثروت

از خودتان بپرسید: پول برای شما به چه معنی است؟ و چگونه مسائل مربوط به پول بر احساسات شما تأثیر می‌گذارد؟
از قانون ۱۵ دقیقه برای تنظیم بودجه، داشتن رفاه بیشتر و فکر کردن به راه‌های کسب درآمد بیشتر استفاده کنید.
به یاد داشته باشید: هیچ مشکلی وجود ندارد، فقط راه حل وجود دارد.
شما می‌تواند با پول یا بدون پول احساس ثروتمند بودن کنید و در هر دو صورت شاد باشید. به یاد داشته باشید:
کارت آس: نگرش همه‌چیز را تغییر می‌دهد.


۴. روابط

شما در روابطتان نیز می‌توانید از قانون ۱۵ دقیقه استفاده کنید. برای بهبود روابط و برقراری ارتباط، عشق و روابط عاطفی، روابط جنسی، حل مشکلات، بخشیدن دیگران، سرگرمی و... به سادگی از قانون ۱۵ دقیقه استفاده کنید، به شرطی که متعهد باشید که این مدت زمان را صرف کنید.

از قانون ۱۵ دقیقه برای ساختن پل ارتباطی با کسانی که دوستشان دارید و همچنین رها شدن از تنهایی کمک بگیرید. ثابت شده که تنهایی بیشتر از ۱۵ سیگار در روز برای سلامت مردم ضرر دارد. لازم و ضروری است که سلامت جسمی، ذهنی، احساسی و معنوی خودتان را پرورش دهید. احساس اضطراب شدید به انواع مشکلات سلامت روان مانند اضطراب، کم‌حوصلگی و... و همچنین مشکلات فیزیکی نظیر فشار خون بالا می‌انجامد. ما می‌توانیم از قانون ۱۵ دقیقه برای بازگرداندن تعادل زندگی و لذت بردن از زندگی خود استفاده کنیم.


 
آنچه خواندید از مقاله «The 15 minute rule» انتخاب شده بود که خلاصه‌ای از کتاب «قانون ۱۵ دقیقه» نوشته کارولاین بوکانان، کتابی انگیزشی و مؤثر برای در دست گرفتن اختیار زندگی شخصی است.

برچسب ها:

اجتماعی