آغاز فعالیت دانشگاه‌ها در سال جدید همراه با کسب رتبه علمی منطقه‌ای

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، وقوع سیل در چند استان کشورمان سبب شد تا دانشگاهیان اعم از دانشجویان، اساتید، کارمندان دانشگاه و مسؤولان نیز همپای مردم به کمک هموطنان سیل‌زده بشتابند و در حد توان به این هموطنان یاری رسانند.

بیشتر اخبار هفته گذشته دانشگاه‌ها نیز درباره بسیج دانشگاهیان برای کمک به هموطنان سیل‌زده بود.

همچنین در این هفته خبرهایی از پیشرفت علمی ایران در رتبه‌بندی‌ جهانی را شاهد بودیم.

* معاون فرهنگی وزیر علوم خواستار توقف اردوهای‌دانشجویی شد

باتوجه به دستور رئیس جمهوری و به دلیل شرایط ناپایدار جوی و احتمال وقوع سیلاب در برخی استان‌های کشور و به منظور پیشگیری از خطرات احتمالی، معاون فرهنگی و احتماعی وزارت علوم طی نامه‌ای به رؤسای دانشگاه‌های سراسر کشور خواستار لغو تمامی اردوهای دانشجویی شد.

در این نامه دستور توقف تمامی اردوهای دانشجویی اعم از اردوهای تفریحی، علمی، سیاحتی و زیارتی و نیز اعزام کاروان‌های راهیان نور دانشجویی تا زمان حصول اطمینان از ایمنی کافی صادر شده است.

* مهلت ۲ ساله بازپرداخت وام‌های دانشجویی مناطق سیل‌زده

ذوالفقار یزدان‌مهر رئیس صندوق رفاه دانشجویان گفت: با عنایت به تاکید منصور غلامی مقام عالی علوم، تحقیقات و فناوری و به منظور کاهش دغدغه دانشجویان آسیب‌دیده و به دلیل عدم بضاعت مالی دانش‌آموختگان مناطق دچار سیل برای بازپرداخت اقساط سررسید شده، بر اساس مصوبه هیات امنای صندوق مقرر شد بازپرداخت وام‌های این دسته از دانش‌آموختگان با تایید دبیر منطقه مربوطه و استانداری و یا فرمانداری منطقه آسیب‌دیده حداکثر تا ۲ سال به تعویق بیفتد.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان از پرداخت وام قرض‌الحسنه به دانشجویان ساکن در مناطق سیل‌زده خبر داد و افزود: برای کمک و مساعدت به دانشجویان ساکن در مناطق سیل‌زده مبلغ ۲۰ میلیون ریال به عنوان تسهیلات قرض‌الحسنه حوادث غیر‌مترقبه به دانشجویان متقاضی پرداخت می‌‌شود.

* ایران؛ رتبه یک مهندسی برق و الکترونیک منطقه

براساس رتبه‌بندی سایمگو، ایران در سال 2017 به مقام نخست تولیدات علمی در رشته مهندسی برق و الکترونیک در سطح کشورهای آسیای غربی رسیده است.

* افزایش 10 تا 60 ​درصدی جوایز تحصیلی سال 98

حسن سالاریه معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان با اشاره به ضرورت حمایت بیشتر از اجتماع نخبگانی خاصه مستعدان‌برتر، گفت: بنیاد هرساله به تعدادی از دانشجویان مستعد تحصیلی در مقاطع مختلف تحصیلی، اعتبارهایی را برای تسهیل حرکت و رشد آنان در مسیر آموزش، پژوهش، فناوری و فرهنگ اعطا می‌کند. درسال‌های اخیر با توجه به محدویت‌های بودجه‌ای، تسهیلات بنیاد ملی نخبگان تغییر چندانی نداشت، اما در سال جاری با توجه به بالارفتن هزینه‌های تحصیلی و پژوهشی دانشجویان مستعد، جوایز تحصیلی مستعدان‌برتر با موافقت دکتر سورنا ستاری؛ رئیس بنیاد ملی نخبگان، از 10 تا 60 درصد افزایش یافت.

معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: در همین راستا « اعتبار شرکت در هستة مسئله‌محور پژوهشی/ فناورانه» و راتبه دانشجویی به ترتیب 50 و 30 درصد برای دانشجویان متأهل افزایش یافته است.

سالاریه ادامه داد: همچنین برای دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا، «اعتبار شرکت در مجامع علمی خارجی» به 60,000,000 ریال و «اعتبار استفاده از تسهیلات شبکة آزمایشگاهی» به 20,000,000 ریال رسید.

معاون آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان در پایان با اشاره به رشد قابل‌توجه تسهیلات فرهنگی اعطایی به مستعدان‌برتر در همه مقاطع، از افزایش هدیه ازدواج به 50 میلیون ریال و افزایش 60 درصدی ودیعه اجاره مسکن خبر داد.

* ایران میزبان نخستین مجمع نوآوری آسیا و اقیانوسیه شد

علی‌مرتضی بی‌رنگ رئیس مرکز تعاملات بین‌المللی علم و فناوری معاونت علمی گفت: نخستین مجمع نوآوری آسیا و اقیانوسیه 20 تا 22 خردادماه سال جاری همزمان با هشتمین نمایشگاه بین‌المللی نوآوری و فناوری (اینوتکس 2019) برگزار می‌شود.

وی افزود: سال گذشته ایران پیشنهاد برگزاری مجمع نوآوری آسیا و اقیانوسیه را به کمیسیون اجتماعی اقتصادی آسیا و اقیانوسیه سازمان ملل متحد موسوم به اسکاپ ارائه کرد. با پذیرش درخواست کشورمان، نخستین دوره این مجمع، امسال 20 تا 22 خردادماه سال جاری در تهران با میزبانی مشترک سازمان ملل (اسکاپ) و جمهوری اسلامی ایران (معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری) برگزار می شود.

* صندوق فروشگاهی حساب و کتاب راه اندازی شد

یک شرکت داخلی با تسهیلات دریافتی از صندوق نوآوری و شکوفایی توانست مجموعه نرم‌افزاری با عنوان «صندوق فروشگاهی حساب و کتاب» تولید کند که برای تامین نیازهای مالی فروشگاه‌ها قابل استفاده است.

محمدمهدی رحیمی نداف مدیر عامل این شرکت دانش بنیان در توضیح فنی طرح دانش‌بنیان این شرکت گفت: «صندوق فروشگاهی حساب و کتاب»، مجموعه‌ای از محصولات نرم‌افزاری است که بر روی دستگاه‌های هوشمند دارای سیستم عامل اندروید مانند تلفن همراه و تبلت نصب شده و برای تامین نیازهای مالی فروشگاه‌ها قابل استفاده است.

وی ادامه داد: این نرم‌افزار فروشگاهی بر روی تبلت و تلفن همراه هوشمند نصب می‎شود و از تکنولوژی پردازش ابری برای آن استفاده شده است.

رحیمی نداف در توضیح ویژگی این محصول خاطرنشان کرد: این صندوق فروشگاهی اندرویدی بسیار ارزان‌تر و کم‌جاتر از مشابه آن است و سال 96 که قیمت‌ها افزایش نیافته بود مجموعه کامل محصولات ما حدود یک میلیون و 500 هزار تومان قیمت داشت و هم اکنون با افزایش قیمت‌ها به سه میلیون و 500 هزار تومان رسیده است که در این شرایط هم حدود یک میلیون تومان با سایر موارد مشابه اختلاف قیمت داشته و ارزان‌تر است. 

مدیرعامل شرکت دانش بنیان با اشاره به اینکه این محصول به ویژه در بازار خرده‌فروشی بسیار کاربرد دارد، تصریح کرد: تکنولوژی اصلی این محصول، نوعی پردازش ابری است. به طور خاص این نرم‌افزار به سبک SAAS تولید می‌شود که از مزیت‌هایی برای بخش‌هایی از بازار خرده‌فروشی برخوردار است. به عبارتی نرم‌افزار به صورت یک سرویس 24 ساعته آماده بهره‌برداری از طریق شبکه است و بروزرسانی آن نیز از طریق شبکه انجام می‌شود. در اجرای بخش هسته این نرم‌افزار از زبان Python و چارچوب کاری Django استفاده شده است. ارتباط با سرور نیز به روش Web API صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به رضایت مشتریان این صندوق فروشگاهی از محصول ارایه شده، به اشتغال به کار پنج نفر در این شرکت اشاره کرد و گفت: برای توسعه کار و فروش بیشتر، حداقل به سه نفر نیروی کار دیگر نیاز داریم که البته این مساله نیازمند منابع مالی است.
وی درباره اخذ تسهیلات از صندوق نوآوری و شکوفایی نیز گفت: این تسهیلات خیلی به ما کمک کرد و 80 درصد نیاز مالی ما را تامین کرد. ما آن زمان 100 میلیون تومان تسهیلات درخواست دادیم که 80 میلیون تومان آن مصوب شد.

رحیمی نداف با بیان اینکه شرکت ما یک شرکت نوپا است که کاری نو در حوزه استارت‌آپی را آغاز کرده و طبیعی است که بعضی از موارد قرارداد محقق نشود، گفت: بحث فروش ما طبق برنامه پیش نرفت که طبیعی هم هست. شرکت ما به عنوان یک شرکت دانش‌بنیان حدود 220 میلیون تومان اعتبار وام دارد اما این تسهیلات را باید تحت عنوان توسعه فنی دریافت کنیم که امیدوارم این تسهیلات در این مرحله و برای توسعه کار و بحث فروش نیز تخصیص یابد.

*10 استاد پراستناد دانشگاه آزاد اسلامی معرفی شدند

تعدادی از پراستنادترین اساتید دانشگاه آزاد اسلامی به همراه میزان استناد مقالات آنان در طول 10 سال گذشته بر مبنای گزارش گوگل‌اسکالر معرفی شدند.

* ایجاد شبکه نوآوری علم و فناوری از سوی دانشگاه آزاد برای رونق تولید ملی

محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه دانشگاه آزاد از تمام توان و ظرفیت علمی و برای پیشرفت کشور استفاده می‌کند، گفت: در سال گذشته برای ایجاد تحول اساسی در زمینه مباحث نظری و مدیریتی و توجه به اقتصاد دانش بنیان در دانشگاه آزاد برنامه‌ریزی‌های مدونی صورت گرفت و در سال جدید برای اجرای این برنامه‌ها تلاش می‌کنیم.

وی افزود: در سال جدید سعی داریم با اجرای برنامه‌های مدون در راستای پیشرفت علمی، هم افزایی پژوهش تحصیلات تکمیلی، پایه گذاری مدارس مهارت بنیان نگاه جدیدی به مأموریت‌های دانشگاه داشته باشیم، در این راستا در زمینه علوم انسانی نیز فعالیت‌های جدیدی را آغاز می‌کنیم.

طهرانچی گفت: ما در دانشگاه آزاد با ایجاد شبکه نوآوری علم و فناوری در راستای تحقق شعار سال نیز گام برمی‌داریم و با ارائه پژوهش‌های کاربردی برای حل مسائل کشور به طریق علمی و فناورانه برنامه‌ریزی داریم.

انتهای پیام/