نامزد‌های انتخابات مجلس با چه شرایطی داشته باشند؟

نامزد‌های انتخابات مجلس با چه شرایطی داشته باشند؟به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، نمایندگان در صحن علنی امروز (دوشنبه ۲۶ فروردین ماه) مجلس و در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی شرایط عمومی و اختصاصی انتخاب کنندگان و انتخاب شوندگان را با ۱۲۱ رأی موافق، ۳۷ رأی مخالف و ۱۱ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۴ نماینده حاضر در جلسه تصویب کردند.

به موجب این مصوبه؛ اصلاحات کمیسیون در مورد این طرح، ماده ۲۸ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی به شرح ذیل اصلاح می‌شود:

در ماده ۲۸ آمده است که نامزد‌های انتخابات باید دارای شرایط عمومی و اختصاصی ذیل باشند:

الف - شرایط عمومی

اعتقاد به اسلام؛

٢- التزام عملی به اسلام.

براساس تبصره ۱ این جزء؛ منظور از التزام عملی در این بند، عمل به احکام اسلام در حد عمل به انجام واجبات و عدم اصرار بر محرمات است.

با پیشنهاد علی مطهری عبارت"عدم احراز التزام عملی به اسلام به وسیله تجاهر به فسق ثابت می‌شود" به این تبصره اضافه شد.

در تبصره ۲ این جزء آمده است؛ داوطلبان نمایندگی اقلیت‌های دینی مصرح در قانون اساسی باید به دین خود اعتقاد داشته باشند.

٣- التزام عملی به انقلاب اسلامی و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران.

براساس تبصره این جزء؛ منظور از التزام عملی در این بند، اعتقاد و تعهد به ارزش‌های اساسی نظام شامل اسلامیت، جمهوریت، استقلال، آزادی و وحدت ملی است.

۴- ابراز وفاداری به قانون اساسی و اصل ولایت مطلقه فقیه؛

۵- تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران.

در تبصره جزء ۵ آمده است که اتباع ایرانی که تابعیت کشور دیگری را اخذ کرده اند و اشخاص غیرایرانی که تابعیت ایران را تحصیل نموده اند، از داوطلبی انتخابات محروم می‌باشند.

۶-سلامت جسمی در حد برخورداری از نعمت شنوایی و گویایی؛

۷- داشتن کارت پایان خدمت وظیفه عمومی یا کارت معافیت دائمی برای آقایان.

براساس تبصره این جزء؛ افرادی که به جهت غیبت از خدمت وظیفه عمومی و با سپری شدن مدت زمان مشخص، مشمول پرداخت جریمه خرید خدمت شده اند، از ثبت نام در انتخابات محروم می‌باشند.

۸- عدم محجوریت؛

۹- عدم محکومیت قطعی به جرائم اقتصادی موضوع تبصره ماده ۳۶ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲/۲/۱، جرائم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور و جرائم علیه عفت عمومی، ارتداد و خیانت در امانت؛

۱۰- عدم محکومیت کیفری مؤثر و محرومیت از حقوق اجتماعی؛

۱۱- عدم وابستگی به گروه‌های غیر قانونی؛

۱۲- عدم مؤثر بودن در تحکیم رژیم گذشته و وابسته نبودن به آن؛

۱۳- عدم اعتیاد و استعمال مواد مخدر و روانگردان؛

ب- شرایط اختصاصی

۱ - داشتن مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد یا معادل آن مصوب و مورد تائید وزارتین علوم و بهداشت و شورای عالی حوزه‌های علمیه و مدرک تحصیلی دارای ارزش استخدامی و تائید سازمان امور استخدامی و داشتن حداقل ۵ سال سابقه کار در بخش خصوصی و دولتی (حکومتی نهاد‌های مختلف نظامی و غیر نظامی) و عمومی

۲- حداقل سن ۳۰ سال تمام و حداکثر ۷۵ سال تمام (در هنگام ثبت نام)

تبصره- ملاک محاسبه سن اشخاص برای ثبت نام در انتخابات بر اساس تاریخ تولد اولیه ثبت شده در اسناد سد جلدی است و تغییرات بعدی به استثنای تغییرات در حکم قضائی ملاک عمل نمی‌باشد.

عدم محرومیت داوطلب از شرکت در انتخابات حسب مورد به جهت تصدی مقام یا شغل موضوع ماده ۲۹ این قانون

تبصره ۱- هیأت‌های اجرایی و نظارت مکلف هستند شرایط فوق در این قانون را برای کاندیدا از مراجع ذی ربط استعلام کنند.

تبصره ۲ - درصورتی که هیأت اجرایی نامعتبر بودن مدارک ارائه شده توسط داوطلب را در هنگام ثبت نام احزار نماید ثبت نام وی کان لمیکن تلقی می‌شود.

تبصره ۳ - دستگاه‌ها و مراجع ذی صلاح جهت صدور گواهی و مدارک موضوع این ماده موظف هستند از زمان صدور دستور شروع انتخابات حسب درخواست متقاضیان حداکثر ظرف مهلت ۱۰ روز گواهینامه‌های مزبور را صادر و در مهلت قانونی و کافی پیش از شروع ثبت نام الکترونیکی موضوع ماده ۴۵ این قانون به درخواست کننده تحویل ددهند و در بانک اطلاعاتی خود جهت استعلامات مراجع اجرایی و نظارتی ثبت نام نمایند.

تبصره ۴ - مراکز ثبت نام در وزارت کشور و واحد‌های تابعه آن با دریافت مدارک، اسناد و سوابق مذکور به افراد مراجعه کننده جهت ثبت نام، رسید ارائه می‌دهد. اطلاعات ثبت نام و نسخه‌ای از مدارک واصل شده بلافاصله به شورای نگهبان ارائه می‌شود.

انتهای پیام/

برچسب ها:

سیاسی