به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی، وزارت جهاد کشاورزی، قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی با اعلام این مطلب گفت: تا امروز از ۱۷ استان کشور در ۱۴ استان به کشاورزان خسارت دیده بر اثر سیل که زیر پوشش بیمه کشاورزی بودند، پس از تکمیل ارزیابی های این صندوق، غرامت پرداخت کرده ایم.
محمد ابراهیم حسن نژاد با بیان این که از ۱۵ فروردین سال جاری نخستین پرداخت غرامت برای جبران خسارت بیمه شدگان خسارت دیده در استان های گلستان و مازندران آغاز شد، اظهار داشت: در حال حاضر کشاورزان استان های گلستان، مازندران، خوزستان، لرستان، همدان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، ایلام، تهران، سمنان، چهارمحال و بختیاری و خراسان شمالی غرامت دریافت کرده اند.
وی افزود: ۱۵۳ مورد بیمه ای در بخش کشاورزی وجود دارد و پرداخت خسارت ها بر اساس میزان خسارت، ارزیابی ها و نوع محصولات صورت می گیرد.
حسن نژاد، میزان خسارت پرداختی به بهره برداران آسیب دیده از سیل در استان گلستان را ۲۰ میلیارد و ۳۶۵ تومان عنوان و تصریح کرد: ۳۳ مورد خسارت به واحدهای مرغداری، محصولات زراعی، دام و آبزیان این استان وارد شده است.
وی با اشاره به پرداخت ۷ میلیارد و ۹۶۵ میلیون تومان غرامت به بخش کشاورزی استان مازندران و ۳۶ میلیارد تومان به خوزستان از سوی صندوق بیمه کشاورزی اعلام کرد: در مازندران دو مورد آبزی پروری، شش مورد باغ، ۵۸۲ راس دام، هشت واجد مرغداری، ۲۱۷۹ محصول باغی و ۳۴۸۶ محصول زراعی غرامت دریافت کرده اند.
قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی ادامه داد: در خوزستان نیز به ۱۸۳ راس دام و ۳۸۷۴ بیمه گذار خسارت دیده، غرامت پرداخت شده است.
وی مجموع خسارت پرداختی به بهره برداران َآسیب دیده از سیل در استان ایلام را یک میلیارد و ۶۵۴ میلیون تومان عنوان کرد و گفت: ۶۲ مورد به باغداران و ۲۰۴۰ مورد به زارعان غرامت پرداخت کرده ایم.
حسن نژاد مجموع غرامت های پرداختی به کشاورزان آسیب دیده در استان لرستان را یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان عنوان کرد و اذعان داشت: تا کنون به ۱۰ واحد آبزی پروری، ۴۵۸ راس دام، ۲۵ واحد طیور و ۳۱۷ باغدار و ۲۶۹۰ زارع خسارت دیده از سیل از سوی صندوق بیمه کشاورزی غرامت پرداخت شده است.
وی اعلام کرد: در کل کشور تا کنون به ۲۲ هزار و ۵۳۴ مورد خسارت در بخش کشاورزی خسارت پرداخت کرده ایم.
قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی افزود: این صندوق متناسب با قراردادی که با بیمه گذاران دارد و رقمی که در بیمه نامه کشاورز تعهد کرده است، خسارت پرداخت می کند.
وی تصریح کرد: در سه استان باقی مانده به محض تکمیل ارزیابی ها توسط کارشناسان، باقیمانده غرامت به کشاورزان آسیب دیده پرداخت می شود.
حسن نژاد درباره جبران خسارت سایر بهره برداران بخش کشاورزی آسیب دیده از سیل که زیر پوشش صندوق بیمه کشاورزی نبوده اند، اذعان داشت: بر اساس اعلام رییس جمهوری و وزیر جهاد کشاورزی، به بهره برداران بخش کشاورزی که بیمه نیستند و در عین حال بر اثر سیل خسارت دیده اند طی دستورالعملی غرامت پرداخت می شود.
وی در عین حال از کشاورزان به ویژه برای کشت بهاره خواست نسبت به بیمه محصولات خود با توجه به حوادث طبیعی اقدام کرده و بیمه نامه خریداری کنند تا در مواقع حادثه برای آنها جبران خسارت شود.
حسن نژاد گفت: در بیمه کشاورزی، دولت بیش از ۶۰ درصد حق بیمه ها را پرداخت می کند و ما امیدواریم با تامین اعتباری که سازمان برنامه و بودجه انجام می دهد، پرداخت غرامت ها به کشاورزان سیل زده بدون وقفه ادامه داشته باشد.
انتهای پیام/