تعامل دانشگاه با جامعه به رونق تولید و افزایش امید در جامعه منجر می‌شود

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، وحید احمدی رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور صبح امروز در نشست هم‌اندیشی وزیر علوم با صاحب‌نظران علمی کشور که در محل وزارت علوم برگزار شد، گفت: در ابتدای سال 97 وزیر علوم تحقیقات و فناوری با جمعی از اساتید و صاحب‌نظران دانشگاهی دیدار داشت که در این دیدار مباحثی در خصوص تعداد دانشگاه‌ها، دانشجویان، اشتغال، بودجه دانشگاه‌ها و معیشت استادان مطرح شد. همچنین مسئله ایجاد یک اکوسیستم و نظام نوآوری جدید نقش دانشگاه‌ها در حل مسائل جامعه ماموریت‌گرایی دانشگاه‌ها نیز از جانب اساتید و صاحب‌نظران مطرح شد.

وی افزود:طی سال 97 تلاش شد تا حدودی از این موضوعات مورد بررسی قرار گیرد و اقدامات لازم برای اجرا شدن آنها انجام شود و بر این اساس مقرر شد برگزاری این نشست‌ها در سال آینده ادامه داشته باشد و محورهای مورد طرح در نشست‌ها به صورت نظام یافته‌ و تخصصی‌تر مورد بررسی قرار بگیرد.

رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب گفت: در این بیانیه به 6 محور اصلی یعنی علم و پژوهش،‌ معنویت و اخلاق، اقتصاد، عدالت  و مبارزه با فساد، استقلال و آزادی، عزت ملی و روابط خارجی و سبک زندگی اشاره کردند. البته مشکل اساسی کشور از نظر مقام معظم رهبری همچنان مشکل اقتصادی است که از مصادیق آن می‌توان به مشکلات معیشتی مردم، کاهش ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم اشاره کرد. حتی یکی از 4 موضوعی که ایشان در دیدار با زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی در روز اول فروردین داشتند، موضوع اقتصاد بود که لازمه آن را احاطه مدیریت‌های جهادی بر مسائل اقتصادی کشور دانسته‌اند.

احمد اضافه کرد: در همین راستا و به منظور هدفمند سازی مباحث نشست و به دلیل آنکه مراکز پژوهش و پارک‌های علم و فناوری می‌توانند با راهکارهای عالمانه  و علمی بر مشکلات اقتصادی فائق بیاید دو محور اصلی این نشست به تعامل دانشگاه با جامعه و نظام مدیریت آموزش عالی اختصاص یافته است.

وی تصریح کرد:‌موضوع تعامل دانشگاه با جامعه از جمله موضوعاتی است که هم دغدغه رهبری بوده و هم اساتید دانشگاه و صاحب‌نظران به آن توجه دارند. توجه به این موضوع به دلیل تاثیرات مفید و سازنده در رونق اقتصادی و ارتقاء رفاه اجتماعی برای وزارت علوم نیز اهمیت دارد.

رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در پایان خاطرنشان کرد: امیدواریم نظرات و پیشنهادات اساتید در قالب برنامه عملیاتی در دستور کار مسئولین قرار بگیرد تا علاوه بر شکوفایی و رونق تولید در جامعه افزایش شادابی و نشاط بین مردم به خاطر تعامل سازنده دانشگاه با جامعه شکل بگیرد.

انتهای پیام/