محمد قبله در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در رابطه با وضعیت واردات گوشت قرمز و تنظیم بازار این محصول گفت: با توجه به مشکلاتی که در رابطه با کمبود و تامین این کالا وجود داشت تصمیم گرفته شد تا واردات گوشت قرمز با ارز نیمایی انجام شود تا بدین وسیله واردات به وفور و به اندازه تامین نیاز کشور وارد شود.
مدیرکل امور خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به این سوال که چرا یک تصمیم غیرقانونی برای توقف واردات گوشت با ارز 4200 تومانی با توجه به اینکه 14 هزار میلیارد تومان در بودجه سال 98 برای واردات 25 قلم کالاهای اساسی اختصاص یافته اتخاذ شده است، افزود: ممکن است انتقاداتی به این تصمیم وجود داشته باشد اما این کار غیرقانونی نیست زیرا تعداد کالاهای اساسی در هر سال را دولت مصوب میکند و ممکن است تعداد کالاهای اساسی که باید با ارز 4200 تومانی وارد شود برحسب شرایط افزایش یا کاهش یابد.
وی افزود: قطع واردات گوشت با ارز 4200 تومانی و واردات آن با ارز نیمایی هم براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار انجام شده است.
قبله در پاسخ به این سوال که با توجه به قطع واردات گوشت با ارز 4200 تومانی اکنون برنامه برای تنظیم بازار گوشت قرمز چیست و چه برنامهای وجود دارد تا گوشت حاصل از واردات با ارز نیمایی با قیمت ارز بازار آزاد به دست مصرف کننده نرسد، گفت: برنامه خاصی وجود ندارد و فرض بر این است که همه متقاضیان واردات گوشت قرمز بتوانند ارز مورد نیاز خود برای واردات این کالا را تامین کنند و واردات را انجام دهند.
وی با تاکید بر اینکه عرضه گوشت وارداتی با ارز نیمایی باید براساس ضوابط سازمان حمایت باشد، گفت: اما شبکه توزیع خاصی یا جامعه هدف خاصی برای عرضه این گوشت تعیین نشده است.
مدیرکل امور خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به این سوال که اگر شبکهای برای توزیع در نظر گرفته نشده چرا برخی از فروشگاههای زنجیرهای اعلام کردهاند که گوشت تنظیم بازاری از ابتدای اردیبهشت ماه را عرضه خواهند کرد، گفت: وقتی واردات گوشت با ارز نیمایی انجام شد فروشگاههای زنجیرهای منعی برای عرضه ندارند و میتوانند گوشت وارداتی با ارز نیمایی را عرضه کنند اما این اقدام آنها مبنی بر اطلاع رسانی برای عرضه گوشت تنظیم بازاری اقدامی خودسرانه است و احتمالا برای جلب نظر مشتری است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا درباره واردات گوشت قرمز با ارز 4200 تومانی محدودیتی برای واردکنندگان وجود داشت، گفت: هر واردکنندهای که امکان واردات داشت میتوانست برای واردات تقاضا دهد اما از آنجا که واردات این گوشت با ارز 4200 تومانی انجام میشد شبکه توزیع آن زیر نظر شرکت پشتیبانی امور دام و وزارت صنعت، معدن و تجارت بود، بنابراین عرضه آن در مکانی صورت میگرفت که دو نهاد مذکور تعیین میکردند.
مدیرکل امور خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به این سوال که آیا هنوز هم گوشت با ارز 4200 تومانی عرضه میشود گفت: در حال صفر کردن تمام حوالههایی گوشت وارداتی با ارز 4200 تومانی که تا پایان اسفند سال گذشته صادر شده است هستیم.
قبله اظهار داشت: با مصوب شدن واردات گوشت با ارز نیمایی دیگر آن تعریف خاص برای عرضه وجود ندارد و امکان توزیع گوشت قرمز وارداتی با ارز نیمایی در شبکههای توزیع عامل وجود دارد اما باید ضوابط قیمت گذاری سازمان حمایت را رعایت کنند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا برای واردات گوشت با ارز نیمایی محدودیتی وجود دارد، گفت: ممکن است در سبد ارزی محدودیتی وجود داشته باشد اما میزان واردات آن در سال جاری هم تعیین نشده است.
مدیرکل امور خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به این سوال که قیمت عرضه گوشت قرمز وارداتی با ارز نیمایی در بازار چقدر تعیین شده است، گفت: قیمت را باید سازمان حمایت اعلام کند اما قطعا قیمت گوشت قرمز وارداتی با ارز نیمایی نسبت به گوشت عرضه شده در بازار کمتر خواهد بود.
وی در مورد زمان واردات گوشت با ارز نیمایی اظهار داشت: مقدمات واردات را واردکنندگان انجام دادهاند اما هنوز این گوشت وارد نشده است و پیشبینی میشود عرضه آن از اردیبهشت ماه آغاز شود.
قبله در پاسخ به این سوال که آیا میزان واردات با ارز نیمایی نسبت به ارز 4200 تومانی بیشتر خواهد بود، گفت: شرایط بازار این موضوع را تعیین میکند اگر قیمت عرضه گوشت تولید داخل افزایشی نباشد واردات نباید نسبت به سال گذشته تغییر کند اما اگر قیمتها افزایش باشد احتمالا واردات بیشتر میشود.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که اکنون وضعیت تولید چگونه است، گفت: چند ماه باید از سال بگذرد تا در این رابطه اظهار نظر کرد و فعلا نمیتوان در رابطه با روند کاهشی یا افزایش تولید اظهار نظر کرد.
مدیرکل کل امور خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین در پاسخ به این سوال که آیا در کنار واردات گوشت قرمز با ارز نیمایی واردات این کالا با ارز به قیمت ارز بازار آزاد هم صورت خواهد گرفت، گفت: سال گذشته برای کنترل قیمت گوشت قرمز، این کالا بصورت منجد و گرم با ارز 4200 تومانی وارد شد و به غیر از این ارز با هیچ ارز دیگری گوشت قرمز وارد نشد امسال هم به همین صورت خواهد بود و برای کنترل قیمتها گوشت قرمز فقط با ارز نیمایی وارد خواهد شد.
وی گفت: بنابراین اگر گوشتی در بازار با قیمتهایی بیشتر از قیمت گوشت قرمز تنظیم بازاری عرضه میشده مربوط به گوشت تولید داخلی بوده است.
قبله اظهار داشت: سال گذشته به دلایل مختلفی تولید کنندگان اعلام کردند که هزینه تمام شده تولید گوشت قرمز بالا رفته و بنابراین گوشت با قیمتهایی بالایی در بازار عرضه شد.
انتهای پیام/