به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی،حبیباله طاهرخانی در نخستین نشست هماندیشی مدیران عامل شهرهای جدید در سال ۹۸ برنامه ساخت ۲۰۰ هزار واحد مسکونی در شهرهای جدید را یکی از محورهای اصلی در سال ۹۸ اعلام کرد و گفت: اجرای این برنامه ملاحظاتی دارد که تمامی شرکتهای تابعه در سطح کشور باید به آن توجه کرده و در نهایت منجر به ایجاد محیط مسکونی مناسب برای شهروندان شوند، انتظار ما این است که اشتباهات پروژه مسکن مهر در این برنامه تکرار نشده و عملیات اجرایی در چارچوب جدید انجام شود.
طاهرخانی با بیان اینکه شرایط امروز ویژه بوده و تعهدات گستردهای در سال جاری برعهده آن است که باید طبق برنامه زمانبندی عملیاتی شود، گفت: هرچند سال گذشته تمرین خوبی برای تحقق و تدقیق برنامهها در سال جاری برای ما محسوب میشود، اما خوشبختانه اتفاقات، حمایتها و چارچوبهای استخراج شده برای امسال به گونهای است که که با تلاش مدیران شرکتها و مجموعه ستاد میتواند سال منحصر به فردی را برای شهرهای جدید به وجود آورد.
* تولید و عرضه مسکن امید نقاط قوت تجربه مسکن مهر
وی با تأکید براینکه در برنامه تولید و عرضه مسکن امید نقاط قوت تجربه مسکن مهر باید تقویت و نقاط ضعف آن حذف شود، گفت: بخشی از برنامه در سال ۹۷ آغاز شده و امسال نیز باید با تمرکز بیشتری دنبال شود، خوشبختانه بخش زیادی از ابزارهای تصمیمگیری و اقدامات در دست خودمان است که میتواند در مسیر پیش رو به ما کمک کند.
این مقام مسئول با تأکید براینکه استراتژی شهرهای جدید در سال جاری از افتتاح به تحویل و فروش اقساطی هدایت خواهد شد، گفت: تا کنون افتتاحهای انجام شده باعث عقب افتادن ما از مسیر بسیاری از اهدافمان شده بود که در سال ۹۸ آنها را اصلاح خواهیم کرد.
*واحدهای فاقد متقاضی از بحث مسکن مهر خارج شده
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید در مورد برنامههای شرکت در سال ۹۸ پیرامون بخش مسکن مهر بیان کرد: نکته مهم آن است که واحدهای فاقد متقاضی و همچنین واحدهایی که تعیین تکلیف شده و در قالب برنامه جدید تولید و عرضه مسکن تحت عنوان مسکن امید قرار گرفتهاند، از بحث مسکن مهر خارج شده و در چارچوبی جدید به متقاضیان واگذار شوند، چراکه ویژگیهای این واحدها با مسکن مهر به طور کامل تفاوت داشته و دیگر تحت این عنوان نباید پیگیری شوند.
طاهرخانی احداث مراکز محلات را موضوع مورد توجه دیگر شرکت عمران در سال جاری عنوان کرد و افزود: باید در این زمینه الگویی داشته باشیم تا بتوانیم خدمات را در در کمترین حد توان هم که شده در اختیار مردم قرار دهیم، به همین دلیل احداث این مراکز محلات از اولویتهای ما در سال ۹۸ محسوب میشود.
*بهرهبرداری قطار برقی کرج – هشتگرد و متروی پرند تا پایان سال
وی با تأکید براینکه بخش حمل و نقل انبوه خصوصا در حوزه ریلی بین شهرهای جدید و شهرهای مادر باید در سال ۹۸ به طور جدیتر پیگیری شوند گفت: تلاش داریم با کمک همکاران حتما قطار برقی کرج – هشتگرد و همچنین متروی پرند را تا پایان سال به بهرهبرداری برسانیم که در صورت تحقق میتواند ما را تا حد زیادی به اهدافمان نزدیک کند.
این مقام مسئول در این مورد تأکید کرد: هرچند متولی پروژه متروی پرند شهرداری است، اما تکمیل این پروژه به نفع این شهر جدید بوده و مردم از آن استفاده خواهند کرد، به همین دلیل شرکت عمران از هیچ اقدامی برای تکمیل هرچه سریعتر این پروژه دریغ نخواهد کرد.
مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید با اشاره به مشکلات برخی از شهرها در حوزه دسترسیهای جادهای نیز بیان کرد: انتظار داریم آزادراه تبریز – سهند، دسترسیهای صدرا و مشکلات شهر جدید علوی در این حوزه در سال ۹۸ به سرانجام برسد که قطعا مستلزم برنامه ریزیهای جدی تری است، چرا که به طور مثال توفیق علوی منوط به این اقدامات بوده و اگر محقق نشود، امیدی به تحرک این شهر جدید نخواهد بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه سخنان خود با تأکید براینکه قطعا پروژههای باقیمانده مسکن مهر، آماده سازی، پروژههای حمل و نقلی و دسترسی و همچنین پروژه های جبران کمبود خدمات روبنایی بدون برنامهریزی محقق نخواهد شد گفت: خوشبختانه درآمد شرکت عمران در سال ۹۷ نزدیک به ۶۰ درصد از مدت زمان مشابه در سال ۹۶ بیشتر بود که اثر آن نیز در ساخت خدمات روبنایی مانند ۵۰ مدرسه کاملا مشهود بود.
وی با بیان این نکته که طبق هدفگذاری درآمدی انجام شده، شرکت عمران حداقل به ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان منابع برای تحقق برنامههای سال ۹۸ نیاز دارد گفت: امسال باید با همت و تمرکز بیشتر و همچنین استفاده از راهکارهای نوین مالی برنامه سال جاری را محقق سازیم.
طاهرخانی در این مورد واریز منابع حاصل از فروش عرصه مسکن مهر به حساب شرکت را فرصت خوبی در کمک به افزایش میزان درآمد دانست و افزود: خوشبختانه در سال جاری این دسترسی برای ما وجود دارد که شرکتهای تابعه باید بتوانند این ظرفیت بالقوه را بالفعل کنند، چراکه تحقق این امر می تواند ۳ تا ۴ هزار میلیارد تومان منابع برای شرکت به همراه داشته و کمک بزرگی در رفع مشکلات پروژه های باقیمانده در سطح شهرهای جدید شود.
این مقام مسئول توجه به تاب آوری شهرهای جدید در برابر بلایای طبیعی، فعالیتهای هنری، فرهنگی و اجتماعی و ایجاد زیرساختهای لازم را از دیگر موضوعات مورد توجه برای شهرهای جدید در سال جاری اعلام کرد و گفت: توسعه فعالیتهای ورزشی نیز برای شهرهای جدید به ویژه سایتهای مسکن مهر بسیار اهمیت دارد، این گونه فضاهای اجتماعی و باز شهری به گونهای که مناسب استفاده ساکنان سایت های مسکن مهر باشند، باید در این منطق گسترش پیدا کنند.
طاهرخانی نوآوری و خلاقیت در انجام امور، صرفه جویی در مصرف انرژی و توجه به اجرای فناوری های مناسب در حوزه ساختمانی را از دیگر نکات ضروری در عملیات اجرایی سال ۹۸ دانست و افزود: برنامه ها باید با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و همچنین توان داخلی شرکتها اجرایی و دولت همواره در نقش تسهیل کننده و حامی در پروژه ها حاضر شده و تصدیگری را به مردم و بخش خصوصی بسپارد.
انتهای پیام/ب