در قیام های اخیر منطقه شعارها به نفع محور مقاومت و فلسطین بوده است/ حسنی مبارک به صورت دربست در اختیار آمریکا بود

برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری امشب با موضوع تحولات شمال آفریقا از الجزایر تا سودان برگزار شد.


در قیام های اخیر شعارها به نفع محور مقاومت و فلسطین بوده است/ حسنی مبارک به صورت دربست در اختیار آمریکا بودبه گزارش خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، تحولات شمال آفریقا از الجزایر تا سودان امشب ۲۶ فروردین ماه با حضور دو تن از کارشناسان روابط بین الملل مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

عباس خامه یار کارشناس روابط بین الملل در ابتدای برنامه با اشاره به اینکه مردم الجزایر در این مرحله توانستند از حوادث گذشته درس بگیرند؛ گفت: آنها توانستند با حالت مسالمت‌آمیز خواسته هایشان را مطرح کنند؛ البته نداشتن رهبر واحد می‌تواند مشکل‌ساز  شود؛  لذا آمریکا و غرب به دنبال ایجاد و ترسیم نقشه جغرافیایی جدید هستند به طوری که طرح اولیه توسط عمر البشیر صورت گرفت.

وی با بیان اینکه نقش عمر البشیر در تجزیه سودان آشکار است افزود: مردم خواهان محاکمه عمر البشیر هستند، یکی از مسائل عمده تحولات امنیتی به تغییرات بر می‌گردد لذا باید از حوادث درس گرفت و این درس باید عبرت آمیز باشد.

این کارشناس روابط بین الملل با اشاره به اینکه حسنی مبارک به صورت دربست در اختیار آمریکا بود ادامه داد: قذافی زمانی توسط آمریکا کشته شد که پروژه هسته‌ایش را به صورت کامل تحویل ایالات متحده داد، ژنرال‌های ارتش این کشور‌ها توسط آمریکا ترور شدند.

خامه یار با اشاره به اینکه در قیام های صورت گرفته پرچم ها و شعارها به نفع محور مقاومت و فلسطین بوده است گفت: اگر رهبران جنبش ها و جریان ها آگاه باشند می‌تواند این موضوع سبب گسترش جبهه مقاومت شود.

وی با اشاره به اینکه چند ماه پیش تظاهرات و اعتراضات مردمی را در اردن شاهد بودیم که تا حدودی مدیریت شد گفت: عوامل مختلف داخلی و خارجی در این تظاهرات‌ها دخیل است لذا نباید مسائل داخلی را نادیده گرفت به طوری که در هر سه کشور سودان، لیبی و الجزایر اکثرا نظامیان حاکم بودند.

این کارشناس روابط بین‌الملل با اشاره به اینکه سودان کشوری بود که نقشی تعیین کننده در دامداری و کشاورزی داشت به طوری که این کشور را به عنوان سبد غذایی آفریقا قلمداد می‌کردند.

وی با اشاره به اینکه پناه بردن به قدرت‌های بزرگ به عنوان عامل ثبات دهنده‌ی این گونه رژیم‌ها نیست افزود: قدرت‌های بزرگ از تحولات ایجاد شده موج سواری می‌کنند، به طوری که فرانسوی‌ها مخالف سرسخت بحث عربی ساختن فرهنگ الجزایر هستند و لذا در این رابطه می‌جنگند و می‌خواهند الجزایر را زیر یوغ و فرهنگ فرانسوی خود قرار دهند.

خامه یار با اشاره به اینکه در کشور‌های عربی آفریقایی احتمال قیام مردمی وجود دارد، گفت: این گونه کشور‌ها سازمان یافته هستند و احزاب دیرینه‌ای دارند.  در سودان پاتک‌های بزرگی از سوی کشور‌های دیگر انجام می‌شود که به صورت جدی باید به آن توجه کرد.

در حال تکمیل ...

برچسب ها:

سیاسی