برای حل اختلافات زناشویی در زندگی مشترک باید با روش های صحیح و درست با همسر خود در مواقع جر و بحث برخورد داشته باشیم تا از بروز مشکلات جدی جلوگیری کنیم.
برخورد صحیح و حل اختلافات زناشویی و راه حل جر و بحث های زن و شوهرها
در همه زندگی های زناشویی اختلاف و بحث جود دارد به صورتی که اختلاف زناشویی بخش لاینفک زندگی مشترک است و به خودی خود برای زندگی زناشویی خطرناک نیست، اما آنچه می تواند یک زندگی را در معرض ویرانی قرار دهد نحوه برخورد همسران با اختلافاتشان است.
اگر اختلافات در زندگی مشترک به طور صحیح حل نشود می تواند زندگی زناشویی را با مشکل جدی روبرو سازد. در این بخش از نمناک به طرز برخورد صحیح با اختلافات زناشویی می پردازیم ، با ما همراه شوید.
بیان احساسات با استفاده از کلمات درست
در بعضی از مواقع هنگام بروز اختلافات در زندگی زناشویی ، زوجین ناراحتی و خشم خود را بیان نمی کنند و آنچه به نمایش می گذارند احساساتی مانند فریاد زدن ، حرف نزدن ، اخم کردن و... است. اما اگر ناراحتی خود را به زبان نیاورید، همسرتان نمی تواند متوجه احساس شما شود پس بهتر است به جای نمایش احساسات با استفاده از کلمات صحیح به بیان احساسات و ناراحتی های خود بپردازید و با این کار زمینه مناسبی را برای حل مشکلات خود فراهم نمایید.
صحبت نکردن از اختلافات قدیمی
پیش کشیدن بحث ها و اختلافات قدیمی ، هنگام بروز دعوا سبب می شود که مشکلات ما پیچیده تر شوند و هیچ راهی برای حل مشکل باقی نماند . بنابراین هنگام بروز اختلافات ، بحث های قدیمی خود را پیش نکشید و فقط بر روی موضوع حال تمرکز کنید.
اطرافیان را در دعوا های خود وارد نکنید
یکی از عواملی که سبب شدت یافتن دعواهای زوجین می شود ، دخالت دادن والدین و اطرافیان هنگام بروز اختلافات است. این کار سبب می شود دعوایی که به راحتی قابل حل بود، آنقدر جدی می شود که به سختی بتوانید آن را فراموش کنید.
دخالت والدین در دعواهای زوجین نه تنها سبب بروز مشکلات بیشتر می شود بلکه سبب می شود که آنها کینه ای از عروس یا داماد خانواده به دل گیرند که بعد از دعوا نیز نتوانند آن را فراموش کنند در حالی که زوجین آن صحبت ها را فراموش کرده اند.
گرو گشی نکنید
به هیچ وجه نباید در زمان اختلافات گروکشی کنید و برای جامه عمل پوشاندن به خواسته های خود، همسر خود را از لحاظ جنسی تهدید کنید یا تهدید به طلاق نمایید. در این شرایط خواسته های زوجین تنها در راستای بهتر شدن و تحکیم این زندگی مشترک باشد.
مقایسه نکنید
بروز دعوا در زندگی مشترک به معنی اتمام این زندگی و رابطه مشترکتان نیست پس هیچگاه در هنگام دعوا با همسرتان ، او را با دیگران مقایسه نکنید و به او طعنه نزنید. این مقایسه ها باعث دل شکستگی همسر و فاصله گرفتن زوجین از هم می شود.
دعوا با همسرتان را زیاد کش ندهید
همیشه دعوا را زود تمام کنید و زمانی به ادامه بحث بپردازید که حال هر دوی شما مناسب باشد.
توجه به خواسته های خود و همسرتان
هر دو نیازها و خواسته هایتان را بیان کنید اما نظراتتان را به یکدیگر تحمیل نکنید. سعی مشکل را از زاویه دید همسرتان نیز ببینید و خواسته ها و نگرانی هایش را درک کنید.
راه حل مناسب جهت رفع اختلافات زناشویی
عوامل مختلفی در موفقیت رابطه زناشویی موثرند که برخی از آن ها مانند کنار گذاشتن تلفن همراه هنگام صحبت کردن با همسر، بهره مندی از تفریحات مشترک و استفاده مداوم از واژه هایی مثل "لطفاً" و "متشکرم بسیار ساده و تاثیرگذار هستند. یکی دیگر از عوامل موفقیت جهت رفع اختلافات زناشویی که از پیچیدگی های بیشتری برخوردارند ، آگاهی از روحیات همسر است که مستلزم آزمون و خطا و در نظر گرفتن شرایط و عوامل مختلف می باشد.
راه حل مناسب دیگر جهت رفع اختلافات زناشویی این است که زن و شوهر باید جر و بحث های "امروز" را فراموش کرده و بر روی "آینده" متمرکز شوند تا ذهنشان منحرف شده و فرصتی برای آشتی کردن با یکدیگربیابند. در چنین شرایطی زوجین می توانند با همفکری و تصویرسازی رویدادهای آتی اختلافات را کاهش داده و احساسات فعلی شان را تا حد زیادی کنترل کنند و از بروز اختلافات متداول پیشگیری نمایند.