یکی از دغدغههای والدین پس از تولد فرزندان، نحوه ثبت نام و چگونگی دریافت یارانه آنها است، در ادامه این مطلب با شرایط دریافت یارانه نوزادان آشنا میشوید.
بر اساس آمار معمولا ماهانه بین ۸۵ تا ۱۲۰ هزار متولد و به جمعیت یارانهبگیران کشور نقدی اضافه میشود. شاید برای برخی والدین چگونگی ثبت نام نوگل تازه رسیده به زندگیشان برای دریافت یارانهها سوال برانگیز باشد. باید به این دسته از افراد گفت که متولدان اخیر نیاز به ثبت نام در سامانه رفاهی ندارند و آمار آنها از طریق سازمان ثبت احوال به سازمان هدفمندی داده میشود.
آیا تمامی نوزادان میتوانند یارانه دریافت کنند؟
بر اساس قانون هدفمندی یارانهها افرادی که نیازمند دریافت یارانه هستند باید در سامانه مربوط به این سازمان ثبتنامهای خود را تکمیل میکردند و پس از بررسی دولت اقدامات لازم برای پرداخت یارانه انجام میشد، اما وضعیت برای نوزادان کمی متفاوت است و اصلا نیازی به ثبتنام جدید افراد نیست. اکبر ایزدی، رئیس سازمان هدفمندی یارانهها پیشتر درباره ثبتنام نوزادان برای دریافت یارانه نقدی گفته بود: یارانه نقدی به نوزادانی تعلق میگیرد که در حال حاضر سرپرست خانوار آنها در سایت رفاهی ثبتنام و یارانه دریافت میکند، اما نوزادانی که سرپرست خانواده آنها اکنون یارانه دریافت نمیکنند نمیتوانند در فهرست یارانه بگیران قرار بگیرند. این درحالی است که در گذشته پس از تولد نوزاد در بیمارستان به والدین گفته میشد که پس از گذشت سه ماه از ثبت اطلاعات فرزند خود در سامانه، یارانه فرد جدید به حساب سرپرست خانوار واریز میشود.
پرداخت یارانه چالش هایش
به استناد ماده تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۹۷، برقراری یارانه متولدان ۹۷ ابتدا باید به تایید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی میرسید. در سال گذشته شاهد حذف یارانه نوزادان به شکل مقطعی از سوی دولت بودیم. هرچند در قانون بودجه ۹۷، دولت موظف است، به تدریج نسبت به حذف یارانه سه دهک پردرآمد جامعه اقدام کند. این در حالی است که پرداخت یارانه برای دهکهای پایین جامعه الزامیست و این گونه مبالغ همچون مسکن مقطعی میتواند در مخارج نوزادان و دیگر افراد جامعه تاثیرگذار باشد.