به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از نیواطلس، محققان برای اولین بار و با استفاده از روش دستکاری ژنتیکی کریسپر موفق به نصب پردازنده های دوهسته ای بیولوژیک رایانه ای در درون سلول های انسان شدند.
از روش دستکاری ژنتیکی CRISPR معمولا برای مقابله با بیماری های بسیار خطرناک استفاده می شود. اما این فناوری کاربردهای دیگری نیز پیدا کرده است.
پژوهشگران دانشگاه زوریخ از این روش برای تولید رایانه های کاربردی در درون سلول های بدن انسان بهره برده اند. این رایانه ها به اندازه رایانه های مدرن امروزی قدرتمند بوده و می توانند در درون ارگانیسم های زنده بدن انسان به حیات خود ادامه دهند.
این رایانه ها مانند دروازه های مدارهای منطقی الکتریکی عمل می کنند و با دریافت داده ها از دنیای بیرون، آنها را پردازش کرده و بر مبنای فرایندهای متابولیک پاسخ های عملی ارائه می کنند.
برای تحقق این هدف از نوعی خاص از آنزیم Cas9 که قبلا در این روش دستکاری ژنتیکی مورد استفاده بوده، بهره گرفته شده تا از آن در قالب یک پردازشگر استفاده شود. ورودی این آنزیم اسید ریبونوکلئیک و خروجی آنزیم مذکور نوعی پروتئین های خاص خواهد بود که به رشد و تکامل بدن کمک می کند.
در آینده می تواند از این رایانه های دوهسته ای سلول برای شناسایی بیماری ها و کمک به درمان آنها استفاده کرد. زیرا با ورود مولکول هایی خاص به آنها می توان به خروجی هایی دست یافت که خاصیت درمانی داشته باشند.
انتهای پیام/