به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از دیلیمیل، سومین سیاره فراخورشیدی در حالیکه در حال چرخش در اطراف ستارگان دوقلوی از پیش شناخته شده سامانه کپلر -۴۷ بود، شناسایی شد.
سیاره فراخورشیدی تازه کشف شده، «کپلر -۴۷ دی» (Kepler-۴۷d) نام دارد و بنابر تخمینها سیاره مذکور اندازهای ما بین اندازه سیاره زحل و نپتون دارد و از دو سیارهای که پیشتر در این سامانه شناسایی شدهاند (کپلر -۴۷ بی و کپلر -۴۷ سی)، بزرگتر است.
هر سه سیاره در سیستم Kepler-47 از طریق روش «ترانزیت» شناخته شدهاند؛ در این روش اخترشناسان به دنبال کم نور شدن یک ستاره ناشی از ایجاد یک سیاره در اطراف آن و بین زمین هستند که منجر به مسدود شدن نور میشود.
کپلر -۴۷ یک سامانه ستارهای دوتایی است. ستاره دوتایی به یک سامانه ستارهای گفته میشود که در آن دو ستاره به هم نزدیک هستند و به دور مرکز سنگینی سراسری مشترک میان خود گردش میکنند. بررسیهای جدید نشان میدهند که درصد زیادی از ستارگان بخشی از یک سامانه حداقل دو ستارهای هستند. ستارگان دوتایی در اخترفیزیک بسیار مهم هستند زیرا ویژگیهای مدار آنها جرم و چگالی آن ستارگان را برای اخترشناسان مشخص میکند.
کپلر -۴۷ با داشتن چندین سیاره یک سامانه ستارهای منحصر به فرد در میان سامانههای ستارهای که تا به امروز فهرست شدهاند، محسوب میشود.
این سیستم ستاره ۳۴۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارد و برای نخستین بار توسط «تلسکوپ فضایی کپلر» در سال ۲۰۱۲ شناسایی شد.
محققان سیاره تازه کشف شده را به منظور پیوستن به 47b و 47c، کپلر-47d نامگذاری کردهاند؛ این سیاره به دلیل سیگنالهای ضعیف قبلا شناسایی نشده است.
جروین اوروس، پژوهشگر ارشد و ستاره شناس میگوید: در سال 2012 گمانهزنیهایی مبنی بر وجود سیاره فراخورشیدی شده بود و لی ما اطلاعات دقیقی نداشتیم و قادر به شناسایی آنها نبودیم.
انتهای پیام/