به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، ناسا تصاویر جدید و خیرهکنندهای از سحابی «خرچنگ جنوبی» را به مناسبت بیست و نهمین سالگرد پرتاب تلسکوپ فضایی هابل منتشر کرد.
براساس گزارش «دیلیمیل»، طبق گفته سازمان فضایی اروپا؛ علت نامگذاری این سحابی، شباهتش به همتای خود یعنی سحابی خرچنگ شمالی است.
این تصاویر که توسط تلسکوپ فضایی هابل گرفته شده است، نشان میدهد که یک ستاره غولپیکر قرمز و ستاره کوتوله سفید در مرکز این سحابی قرار گرفتهاند و یک منظومه «جفت ستارهای» را تشکیل میدهند.
طبق این گزارش، جزئیات خیرهکننده این تصاویر نشان میدهد که ستاره غولپیکر قرمز به طور مداوم موادی را از خود خارج میکند که این مواد توسط ستاره کوتوله سفید جذب میشود. همین امر موجب شده تا این سحابی به شکل یک ساعت شنی عجیب و غریب شود.
گفتنی است؛ سحابی خرچنگ جنوبی برای نخستین بار در سال 1967 کشف شد که دانشمندان تصور میکردند این پدیده تنها یک ستاره معمولی است. این سحابی 7 هزار سال نوری از زمین فاصله دارد و در صورت فلکی «قنطورس» واقع شده است.
انتهای پیام/
https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-6938325/NASA-releases-stunning-Hubble-images-immersive-video-Southern-Crab-Nebula.html