بر اساس این گزارش، مریم محمد معتقد است شیح احمد الفهد آلصباح از کایرون در این انتخابات حمایت کرده و رأیدهندگان را برای رأی دادن به این کاندیدای بنگلادشی تشویق کرده است. مریم محمد در این زمینه شکایتی از هیئت نظارت بر انتخابت AFC و تعدادی از اعضای این کنفدراسیون تنظیم و به فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) ارسال کرده است.
بیشتر بخوانید:
ناکامی بزرگ امارات در انتخابات AFC
طبق گزارش «نیویورک تایمز»، پیش از شروع انتخابات، تعدادی از رأیدهندگان در سوئیت مجلل شیخ احمد واقع در هتل حیات که نزدیک مقر کنفدراسیون فوتبال آسیا در شهر کوالالامپور است، دور هم جمع شدهاند و در همان جا تصمیمگیری برای رأی دادن به گزینههای مدنظر صورت گرفته است.
مریم محمد به «نیویورک تایمز» گفته است شیخ احمد به وی گفته که از انتخابات کنار بکشد، چون او تصمیم گرفته است به کایرون رأی بدهد. طبق ادعای مریم محمد اگر او از کاندیداتوریاش کنار میکشید، شیخ احمد وی را در پستی دیگر در فیفا یا AFC قرار میداد و اگر این کار را نمیکرد دوران حرفهایاش تمام میشد و حتی کشور او یعنی مالدیو ممکن بود متضرر شود.
سخنگوی شیخ احمد در شورای المپیک آسیا پاسخی به این ادعا نداد و ترجیح داده است در این خصوص سکوت کند. در انتخابات اخیر در واقع از پیش تعیین شده است که چه مسئولی نماینده کنفدراسیون فوتبال آسیا در فیفا باشد. در همین انتخابات هم شیخ سلمان بنابراهیم آلخلیفه برای یک دوره چهار ساله دیگر در ریاست AFC ابقا شد، اما رقبای وی پیش از انتخابات از کاندیداتوری خود انصراف داده بودند.
براساس اظهارات چند عضو کنفدراسیون فوتبال آسیا، یک شب پیش از انتخابات AFC که در تاریخ ۶ آوریل (۱۷ فروردین) برگزار شد، آنها لیستی متشکل از ۱۶ کاندیدا که توسط شیخ احمد تهیه شده بود، دریافت کردهاند. در نهایت هم تمامی این ۱۶ کاندیدا در انتخابات به پیروزی رسیدند.
کنفدراسیون فوتبال آسیا با انتشار بیانیهای اعلام کرده بود که این انتخابات تحت نظارت یک نهاد مستقل و با توجه به دستورالعملهای موجود برای اطمینان از انتخابات عادلانه، صادقانه و معتبر برگزار شده است.
در حدود یک سال پیش بود که ریچارد لای، رئیس اتحادیه فوتبال گوام و عضو پیشین کمیته اجرایی کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) بهدلیل فساد مالی و عضو کمیته حسابرسی و انطباق فیفا به مدت ۹۰ روز از هر گونه فعالیت مرتبط با فوتبال محروم شد. لای به جرم خود مبنی بر دریافت یک میلیون دلار رشوه از کاندیدای مردودشده فیفا یعنی محمد بن همام و عضو اتحادیه فوتبال کویت و شورای المپیک آسیا یعنی شیخ احمد اعتراف کرده است.
شیخ احمد هم در پی این اتهام از عضویت در شورای فدراسیون جهانی فوتبال (فیفا) استعفا کرد تا از خود برابر این اتهام دفاع کند. او که رئیس شورای المپیک آسیاست و از سال ۱۹۹۲ هم عضو کمیته بینالمللی المپیک (IOC) است، همچنین در سال ۲۰۱۳ کمک شایانی به توماس باخ آلمانی برای پیروزی در انتخابات ریاست نهاد IOC کرد.
شیخ احمد الفهد آلصباح همچنین در ماه نوامبر سال گذشته به صورت موقت از سمت خود در کمیته بینالمللی المپیک و ریاست کمیسیون همبستگی المپیک کنارهگیری کرد تا خود را از اتهاماتی که به وی و چهار نفر دیگر در زمینه به خلق ویدئوهایی جعلی وارد شده است، تبرئه کند. اشتفان گرودکی، دادستان ژنو متهمان این پرونده را به خلق ویدئوهایی جعلی برای توطئه علیه دو مقام دولتی کویت - نخست وزیر وقت کویت و سخنگویش که مربوط به سال ۲۰۱۲ میشود - متهم کرده بود. شیخ احمد مدعی شده که این دو مقام پیشین دولتی کویت، دست به پولشویی زدهاند، از بودجه عمومی سوءاستفاده کردهاند و در تلاش برای سرنگونی دولت بودهاند و گفته بود شواهدش بر اساس اسناد کامپیوتری و فیلمهای ضبطشده است.
طبق ادعای این نشریه آمریکایی، شیخ احمد همچنین در انتخابات اخیر AFC از کاندیدای قطری حمایت کرد و با لابی که داشت، موفق شد برای آنها دو کرسی در نایب رئیسی کنفدراسیون فوتبال آسیا و شورای فیفا بگیرد. مریم محمد مدعی شده که در گردهمایی برخی از اعضای AFC در سوئیت مجلل شیخ احمد، شیخ حمد بنخلیفه بناحمد آلثانی رئیس فدراسیون فوتبال قطر نیز حضور داشته است.
وحید کاردانی (عضو ایرانی الاصل AFC) که رئیس روابط بینالملل کنفدراسیون فوتبال آسیاست و از همان اوایل دوران حرفهای خود با شیخ احمد کار کرده است، نسبت به این ادعاها واکنشی نشان نداده و مسئولان قطری نیز از اظهارنظر در این خصوص طفره رفتهاند.