آئین نامه اصلاحی پیشنهادی انضباطی دانشجویان تصویب شد

 گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه 325 شورای اسلامی دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی شورای عالی انقلاب فرهنگی، به ریاست منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه که با حضور سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و حجت الاسلام رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری «مدظله العالی» در دانشگاه‌ها برگزار شد؛ غلامی طی سخنانی با گرامیداشت فرا رسیدن سال 1398 و اعیاد ماه شعبان گفت: امیدواریم در سال جدید با همکاری و همفکری اعضای محترم شورا بتوانیم کارهای مهم‌تر و اساسی‌تر در راستای تحقق اسناد بالادستی و ارتقاء جایگاه فرهنگی دانشگاه‌ها انجام دهیم.

* ارائه گزارش کوتاه از تدریس درس فرهنگ و تمدن اسلام و ایران

در ادامه جلسه حجت الاسلام قریشی معاون سیاسی و فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری «مدظله العالی» در دانشگاه‌ها گزارش کوتاهی از تدریس درس فرهنگ و تمدن اسلام و ایران در برخی دانشگاه‌ها ارائه کرد و گفت: این درس بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی جزء دروس الزامی است و تدریس این درس با عنوان درس اختیاری در برخی دانشگاه‌ها، خلاف مصوبه مذکور است.
پس از ارائه این گزارش مقرر شد با توجه به اهمیت درس فرهنگ و تمدن اسلام و ایران، موضوع توسط معاونت آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بررسی و گزارش آن در جلسات آتی شورا ارائه شود.

* بحث و بررسی پیشنهادهای اصلاحی و تکمیلی آئین نامه انضباطی دانشجویان

دستور اصلی جلسه 325 شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی؛ بحث و بررسی پیشنهادهای اصلاحی و تکمیلی آئین نامه انضباطی دانشجویان مصوبه جلسه 358 شورای عالی انقلاب فرهنگی  بود که حجت الاسلام  شاطری دبیر شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی در این مورد گفت: اصلاحیه پیشنهادی و تکمیلی مصوبه آئین نامه انضباطی دانشجویان از سوی معاونت فرهنگی دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تدوین شده است.

* قائم مقام وزیر بهداشت: آئین‌نامه انضباطی فعلی پاسخگوی نیازهای دانشگاه‌ها نیست

پس از سخنان حجت الاسلام شاطری، امامی رضوی قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تشریح لزوم اصلاح این آئین‌نامه گفت: به دلیل نوع خاص ارائه خدمات در حوزه پزشکی و ملاحظات  موجود در موضوع اخلاق پزشکی، آئین‌نامه انضباطی فعلی پاسخگوی نیازهای دانشگاه‌ها نیست و نقایص زیادی در این زمینه مشاهده می‌شود.

وی افزود: یکی از اشکالات موجود در حوزه آموزش است که باید برطرف شود.

معاون فرهنگی وزیر بهداشت تاکید کرد: توجه به اخلاق حرفه‌ای در تکمیل آئین نامه 

پس از سخنان امامی رضوی، فراهانی معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز گفت: در آئین نامه پیشنهادی تلاش شده تا در تکمیل آئین نامه انضباطی موجود، موضوع اخلاق حرفه‌ای مورد توجه قرار گیرد.

عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در این زمینه گفت: اصل واژه انضباطی که سال‌هاست به کار گرفته می‌شود به نوعی تحریک کننده و حساسیت‌زاست و به جای این واژه می‌توان از واژه‌های مناسب‌تری مانند «مسئولیت اجتماعی» استفاده کرد تا از بار معنایی منفی واژه انضباطی کاسته شود.

وی افزود:  واژه «مسئولیت اجتماعی» انطباق با فرهنگ و سنت دینی ما در اسلام دارد که در بعضی از آیات قرآن کریم بر مسئولیت انسان تاکید شده است. إِنَّ السَّمْعَ وَالْبَصَرَ وَالْفُؤَادَ کُلُّ أُولَٰئِکَ کَانَ عَنْهُ مَسْئُولًا  (سوره اسراء – 36).

عاملی گفت: نگاهی که به مسئولیت اجتماعی است به نوعی بار حقوقی دارد و اخلاق حرفه ای در فضای دانشگاهی نیز می تواند بر همین و با نگرش اسلامی تعریف شود که به طور طبیعی وزن حقوقی و حتی کیفری و جزائی پیدا می کند.  

* معاون فرهنگی دانشگاه آزاد: با گذشت بیش از دو دهه از تصویب، اصلاح آئین نامه ضروری است

پس از سخنان عاملی، حجت الاسلام کلانتری معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی نیز گفت: با توجه به گذشت بیش از دو دهه از زمان تصویب این آئین نامه، شاید اصلاح کلی آن ضروری باشد؛  چرا که در طول گذشت این سال‌ها حتی نام برخی از نهادهای مورد اشاره در این آئین‌نامه نیز تغییر یافته است.

در پایان جلسه و با رای مثبت اعضای شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی پیشنهادهای اصلاحی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با در نظر  گرفتن نظرات ارائه شده به تصویب رسید.
 انتهای پیام/