به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد کشاورز زاده در این مصاحبه که امروز دوشنبه منتشر شد خاطر نشان کرد: برنامه ابتکاری راه ابریشم چین یک بار دیگر نیروی تازهای به روابط مشارکتی راهبردی جامع دو کشور تزریق کرده است.
وی رشد و توسعه چین را برای صلح و ثبات منطقهای مهم دانست و با اشاره به امنیت انرژی و برنامه راه ابریشم گفت: جمهوری اسلامی ایران میتواند در چارچوب این برنامه، منبع بسیار با اطمینانی برای تامین انرژی چین باشد.
کشاورز زاده با اشاره به اینکه دستاوردهای چین نتیجه تلاشهای این کشور است، گفت: در جریان سفر شی جین پینگ رییس جمهوری خلق چین به تهران، دو کشور روابط را به «مناسبات راهبردی جامع مشارکتی» ارتقا دادند و سند همکاری راه ابریشم نوین را امضا کردند که برنامه کاربردی برای گسترش همکاریهای اقتصادی و اجتماعی دو کشور محسوب میشود.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین گفت: دو کشور دارای روابط دیرینه از زمان راه ابریشم قدیم هستند و مناسبات آنها بر اساس احترام متقابل و برابری استوار بوده است و اگرچه شماری از کشورها نظیر آمریکا و برخی کشورهای اروپایی از طریق استعمار کشورهای آمریکای لاتین، آفریقا و آسیا پیشرفت خود را رقم زده اند، اما چین هرگز چنین شرایطی نداشته و استعمارگری نکرده است.
وی دیدگاه ملت ایران و چین را نسبت به یکدیگر خوب و دوستانه توصیف کرد و گفت: بر این باوریم که چین در مسیر ارتقا صلح و ثبات منطقهای در مسیری درست حرکت میکند.
کشاورز زاده گفت: ایران پس از انقلاب اسلامی از یوغ و کنترل آمریکا خلاصی یافت و خودش برای خودش تصمیم میگیرد و برنامه راه ابریشم چین را نیز یک برنامه بر اساس احترام به حق حاکمیت و منافع متقابل و همکاری برد ـ برد میداند.
وی در ارتباط با سفر 'علی لاریجانی' رییس مجلس شورای اسلامی ایران به چین نیز گفت: در جریان این سفر همکاری در بخش انرژی یکی از مهمترین مقولههای مورد مذاکره طرفین بود.
کشاورز زاده ایران را دارنده چهارمین ذخایر بزرگ نفت و دومین ذخایر بزرگ گاز طبیعی جهان و تولید کننده بزرگ مواد پتروشیمی معرفی کرد که میتواند تامین کننده قابلی برای انرژی چین باشد و میتواند در استمرار رشد و توسعه این کشور نقش زیادی داشته باشد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین همکاری در زمینه تامین انرژی را مهم و اساسی دانست و گفت: خرسندیم در این زمینه با چین همکاری میکنیم و این تصمیمی است که نه در واشنگتن و نه در لندن، بلکه در تهران و پکن گرفته میشود و ایران به جد میتواند در بخش انرژی راه ابریشم یک منبع مهم و قابل اطمینان باشد و از همکاری با چین در این زمینه استقبال و حمایت میکند.
وی درباره روابط دوجانبه و زیربنایی دو کشور گفت: چین در سالهای اخیر بزرگترین شریک تجاری ایران بوده و در زمینه صنعتی شدن و رشد به ایران کمک زیادی کرده است و با نظرداشت افزایش سرمایه گذاری چین در ایران همکاریهای دو کشور در بخشهای مالی، فناوری، صنعتی و زیربنایی افزایش چشمگیری داشته و مجموعه بزرگی از همکاری دو کشور را شکل داده است و امیدواریم که در چارچوب راه ابریشم میزان همکاریها باز هم افزایش یابد.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در چین اعلام کرد: طرحهای زیادی از سوی ایران برای همکاری با چین تعریف شده است که برخی از آنها در آینده نزدیک اجرا میشوند.
وی گفت: در چارچوب راه ابریشم طرحهای زیربنایی مانند احداث جاده میتواند سرعت بگیرد ما میتوانیم به موسسات چینی و کشورهای دیگر راه ابریشم برای مرتبط ساختن آنها با توجه به جایگاه راهبردی و ژئوپلتیکی ایران مساعدت کنیم.
کشاورز زاده افزود: میتوانیم از تجهیزات و فناوری چین برای ساخت متروی جدید و توسعه خطوط آهن استفاده کنیم بخصوص آنکه چین در زمینه اجرای طرحهای زیربنایی در ایران شهرت خوبی دارد و در اجرای این طرحها در ایران نتایج خوبی داشته است.
وی در پاسخ به سوالی درباره اتهامات برخی کشورها درباره دام بدهی چین برای کشورهای راه ابریشم گفت: این نظریات و اتهامات اصلا درست نیست و از سوی استعمارگرانی مطرح میشود که میخواهند این طرح را عقیم کنند کشورهای غربی اینها را مطرح میکنند تا در اجرای این برنامه مانع ایجاد کنند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در پکن گفت: چین در مسیر مناسب رشد قرار گرفته است و در حال تقسیم تجربیات خود با کشورهای دیگر این مسیر است و راه ابریشم میتواند مسیری برای پیشبرد صلح، ثبات و امنیت در کل منطقه و جهان باشد آنچه برایند این طرح ابتکاری است پیشرفت و رشد است که منطقه به آن نیاز دارد.
وی درباره مخالفتهای آمریکا و پیوستن ایتالیا به راه ابریشم نیز گفت: راه ابریشم طرحی برای کمک به رشد دیگر کشورها است و از الحاق دیگر کشورها به آن حمایت میکنیم.
کشاورز زاده تاکید کرد: پیوستن ایتالیا به این برنامه مسلما باعث رشد این کشور و حل بسیاری از مشکلات اقتصادی آن خواهد شد ایران نیز در چهار راه ارتباطی حساس بین چین و اروپا قرار دارد لذا میتواند یک مسیر ارتباطی مناسب برای پیوند بین چین با کشورهای اروپایی باشد.
روزنامه پکن دیلی از روزنامه معروف و با سابقه چین است که روزانه در ۴۰۰ هزار نسخه منتشر میشود.
انتهای پیام/