رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران گفت: کسانی در مورد تعرفه پزشکی تصمیم میگیرند که تجربه مطب داری یا اداره بیمارستان ندارند و فکر میکنند همه پزشکان همان پنج درصد پزشک پر مریض صاحب ویلاهای بالای شهر و شمال کشور هستند.
دکتر ایرج خسرونیا با بیان اینکه بیمار با هزار امید به پزشک متخصص داخلی مراجعه میکند و انتظار دارد متخصص داخلی درد او را تشخیص داده و درمان کند، افزود: به وفور شنیده شده "طب داخلی، مادر طب است" و باید در تشخیص و درمان مقدم بر سایر رشتهها باشد، اما متاسفانه اینطور نیست.
وی گفت: برای تشخیص دقیق بعضی بیماریها لازم است از امکانات پاراکلینیک مانند "سیتی اسکن" و "ام آر آی" تجویز کنیم، ولی نسخه کردن توسط متخصص داخلی محدود شده است و اگر هم به تشخیص برسیم بعضی داروها را نمیتوانیم برای بیماران تجویز کنیم. جای تعجب دارد که در هیچ کتاب و یا مرجع پزشکی این محدودیتها نوشته نشده است.
رییس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با اشاره به اینکه طبق کوریکولوم آموزشی، رزیدنتهایی که مایلند بعد از فارغ التحصیلی در رشته گوارش فعالیت کنند، باید چند بار به اطاق آندوسکوپی رفته و در حضور اساتید آندوسکوپی، دستگاه گوارش را فرا بگیرند، افزود: متاسفانه در برخی مراکز آموزشی مخالفان به این قوانین اهمیت نداده و رزیدنت داخلی را راه نمیدهند. سازمانهای بیمهگر هم از این آب گل آلود استفاده کرده و از پرداخت هزینه آندوسکوپی انجام شده توسط متخصص داخلی جلوگیری میکنند.
خسرونیا گفت: خوشبختانه در ماههای اخیر گوش شنوایی پیدا شده همصدا با ما خواهان برچیدن این بازیها است؛ هدف این دستورات و سفارشها فقط علمی نیست بلکه برداشتهای مالی آن را تقویت میکند و این اشتهای پول جمع کردن سیرایی ندارد.
بنابر اعلام روابط عمومی جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، وی ادامه داد: مشکل دیگر مسئله تعرفه است و متأسفانه کسانی در مورد تعرفه پزشکی تصمیم میگیرند که هیچ تجربه مطب داری یا اداره بیمارستان ندارند و فکر میکنند همه پزشکان همان پنج درصد پزشک پر مریض صاحب ویلاهای بالای شهر و شمال کشور هستند.
خسرونیا با بیان اینکه با این اوضاع اقتصادی و تعرفههای ناعادلانه طی سالهای اخیر گروه زیادی عطای پزشکی را به لقای آن بخشیده، طبابت را رها کردهاند، افزود: اکثریت جامعه پزشکی را متخصین داخلی، عفونی، اطفال و پزشکان عمومی تشکیل داده و بسیاری از جراحان کشور مجبور هستند جهت امرار معاش با سن بالا در بیمارستان و درمانگاه کشیک شب دهند.
وی گفت: تورم، قیمت اجناس، اجاره مطب، حقوق پرسنل، مالیات و... چند برابر شده است. در چنین شرایطی چطور میشود تصور کرد که افزایش 10 درصدی تعرفه کمک خواهد کرد.
رییس سی امین کنگره جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران تصریح کرد: بیشترین ضرر را بیمارستانهای دولتی و خصوصی خواهند دید، بدهی آنها افزایش پیدا میکند؛ اگر قرار است مطابق تورم ویزیت تعیین شود آیا تورم ۱۰ درصد است؟ افزایش نرخ اجاره ملک، گرانی قیمت مواد غذایی و ... 10 درصد بوده است؟
سی امین کنگره جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران با حضور ۱۵۰۰ نفر در بیش از 10 رشته تخصصی، سوم تا ششم اردیبهشت ۹۷ در مرکز همایشهای رازی تهران برگزار میشود.