عضو حزب موتلفه اسلامی به اظهارات حجاریان مبنی بر مشارکت مشروط اصلاحطلبان در انتخابات آتی واکنش نشان داد و گفت: به نظر میرسد اظهارنظر حجاریان بیش از هر چیز برای در امان ماندن از شکست قطعی است که اصلاح طلبان در انتخابات آتی متحمل خواهند شد.
حمیدرضا ترقی، عضو حزب موتلفه اسلامی در گفتوگو با خبرنگار احزاب و تشکلهایگروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اظهارات سعید حجاریان مبنی بر «مشارکت مشروط اصلاحطلبان در انتخابات» گفت: اصولا شرط گذاشتن از سوی جریانی که مدتهاست منفور مردم شده، هیچ راه حلی برای حل مشکلات مردم نداشته و دوران مدیریتی سرشار از تحریم و مشکلات اقتصادی را در کارنامه خود باقی گذاشته، بسیار خنده دار است.
وی ادامه داد: به نظر میرسد اظهارنظر حجاریان بیش از هر چیز برای در امان ماندن از شکست قطعی است که اصلاح طلبان در انتخابات آتی متحمل خواهند شد.
وی ادامه داد: لازم به ذکر است که جز قانون هیچ شرط دیگری برای هیچ یک از جریانات سیاسی قانونمدار وجود نداشته و تعیین شرط هم از سوی یک جریان شکست خورده در انتخابات نشانهای جز ضعف و ناتوانی آن جریان برای کسب آرای مردم در پی ندارد.
ترقی با اشاره به صحبتهای ابطحی مبنی بر اینکه «گفتمان روحانی گفتمان اصلاحات نیست»، خاطر نشان کرد: درحال حاضر اصلاحطلبان به دو دسته تقسیم شدهاند که یکی جریان اعتدال در اصلاح طلبان و دیگری هم جریان تندرو و افراطی آن است.
عضو حزب موتلفه اسلامی در تشریح جریانات درون حزب اصلاح طلبان گفت: جریان افراطی اصلاحات موضعی مانند جناب حجاریان را لحاظ کرده و از قبل هم حزب مشارکت و عوامل آنها نظیر مجاهدین انقلاب و حزب مشارکت در تلاش بودند تا با عدم شرکت در انتخابات پروژه عبور از روحانی را کلید بزنند.
وی ادامه داد: جریان اعتدالگرای اصلاحات از همان ابتدا بنای خود را بر ماندن در قدرت به هر قیمتی ولو تغییر و یا تعدیل مواضع خود گذاشته است؛ لذا به نظر میرسد که حجاریان نیز به نمایندگی از جریانات درون اصلاح طلبان صحبت کرده و تئوریسین آن محسوب میشود.
اصلاح طلبان نتوانستند مفهوم اعتدال را به عنوان یک گفتمان در جامعه جا بیاندازند
ترقی در بخش دیگری از صحبتهایش به ارزیابی روند پارلمان اصلاحات پرداخت و گفت: شکلگیری پارلمان اصلاحات بیش از هرچیز منوط به وجود جایگاه قانونی میان احزاب و همچنین اتفاق نظر در بین اصلاحطلبان است.
وی ادامه داد: در حال حاضر باتوجه به اینکه فاصله بین اصلاحطلبان به لحاظ مواضع سیاسی بسیار زیاد شده ، اختلافات بسیاری درباره مسائل کشور در میان آنها وجود دارد و همچنین باتوجه به اینکه افرادی که مسئولیت اجرایی را درکشور به عهده گرفتند نتوانستند سرمایههای اجتماعی را برای اصلاحطلبان به وجود بیاورند طبیعتاً امکان شکل گیری پارلمان اصلاحات بسیار ضعیف است.
ترقی درباره علت عدم شکل گیری پارلمان اصلاحات گفت: اگرچه اصلاح طلبان خود مانع اصلی شکل گیری پارلمان اصلاحات را قانون فعلی احزاب می دانند اما به نظر میرسد علاوه بر قانون فعلی، فقدان سرمایه اجتماعی و تشکلهای فاقد عقبه سیاسی نیز از عوامل اصلی این وضعیت هستند.
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی همچنین با اشاره به گفتمان اصلاحات خاطر نشان کرد: همانطور که گفتمان اصلاحات نتوانست تعریف مشخصی از اصلاحات داشته باشد و حتی با اینکه انواع و اقسام تعاریف را مطرح کردند در نهایت مشخص نشد که تعریف اصلی اصلاحات از نگاه آنها چه خواهد بود، اعتدال هم چنین وضعیتی داشته و باوجود اینکه از دین، سیاست و مسائل اجتماعی هم هزینه کردند اما به لحاظ تعریفی نتوانستند مفهوم اعتدال را به عنوان یک گفتمان در جامعه جا بیاندازند؛ بنابراین من فکر میکنم اعتدال هم سرنوشتی شبیه اصلاحات در پیش خواهد داشت.
وی در پایان تاکید کرد: مفهوم اعتدال در دوره اول عمدتاً به سمت اصلاحطلبان تمایل داشته و طی دوره دوم به تدریج از آن فاصله گرفته است اما کماکان نتوانسته پایبندی خود را به اصول و مبانی انقلاب اسلامی چه در سیاست خارجی و چه در سیاست داخلی و اقتصاد حفظ کند.
انتهای پیام/