به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری فارس، سال گذشته شهرداری تهران تعرفه نرخ طرح ترافیک و همچنین شرایط استفاده از این محدوده را با موافقت شورای شهر تهران تغییر داد.
در همان زمان شهرداری تهران در لایحهای خواستار پولی شدن محدوده زوج و فرد در تهران شد ولی این موضوع از سوی فرمانداری تهران رد شد. اما در اصلاحیه دیگری شهرداری تهران خواستار این شد که افرادی که در روزهای مخالف پلاک خود وارد محدوده زوج و فرد می شوند باید عوارض پرداخت کنند که این لایحه توسط شورا و فرمانداری تصویب شد.
بعد از اینکه نهادی بالادستی این لایحه را تصویب کردند شهرداری اقدام به اخذ عوارض از محدوده زوج و فرد کرد و همین امر صدای افرادی که خودشان مجوز دریافت هزینه را داده بودند در آورد.
محمد علیخانی رئیس کمیسیون عمران شورای شهر تهران این کار را غیر قانونی خواند و خواستار برگشت پول شهروندان شد و گفت که نباید این هزینه دریافت شود.
اما ابراهیم امینی رئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر این کار را قانونی عنوان کرد و گفت در تبصره شورا این موضوع لحاظ شده است.
همچنین فرمانداری تهران نیز به این موضوع ورود و این کار شهرداری را خلاف قانون عنوان کرد و خواستار لغو دریافت عوارض شد.
برخی از مسئولان معتقد بودند که شهروندان برای یک خلاف نباید دوبار جریمه شوند. محسن پور سید آقایی معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران در این باره گفت: در ۹ ماهه اول سال ۹۷ پلیس شهروندان را برای تردد غیر مجاز در محدوده زوج و فرد جریمه نکرده است و شهرداری فقط عوارض دریافت کرده است و افرادی که هزینه تردد غیر مجاز خود را نداده اند هر چه سریعتر اقدام کنند.
برای رفع مشکل اخذ عوارض مسؤولان ذی ربط از جمله شهرداری، شورا، فرمانداری و .. جلسه ای برگزار کردند و در آن جلسه فرمانداری به دلیل اینکه پلیس شهروندان را جریمه نکرده بود قدری کوتاه آمد و تصمیم گیری در این زمینه را به شورای شهر تهران واگذار کرد. قرار شد کمیسیون حقوقی و عمران شورای شهر در این باره جلسه ای برگزار و نظر بدهند اما خبری نشد و شهرداری به دریافت عوارض خود ادامه داد.
شهرداری تهران به گفته شورایی شهری ها بیش از ۸ میلیارد تومان از این محل در آمد کسب کرده است که البته این رقم از سوی شهرداری رد شد.
دعوا بالا گرفت تا اینکه پلیس چند ماه پیش از شهرداری تهران در این زمینه شکایت کرد. در متن ارسالی از اداره حقوقی پلیس راهور ناجا به هیئت عمومی دیوان عدالت اداری آمده است: «بر اساس بررسیهای به عمل آمده و گزارشهای مکرر از سوی سازمانها و شهروندان، اخذ عوارض در محدوده طرح زوج و فرد در طول سال جاری (سال ۹۷) علاوه بر اینکه موجب تضییع حقوق شهروندان شده، نارضایتی عمومی را نیز در پی داشته است.
خواهشمند است در راستای اعمال اصل ۱۷۳ قانون اساسی و ماده ۱۰ قانون آئین دادرسی و تشکیلات دیوان عدالت اداری به اجحافی که در حق شهروندان در این موضوع روا داشته شده، تظلمخواهی و رسیدگی شود.
پلیس ۸ دلیل را برای این اعتراض خود بیان داشته است: نارضایتی عمومی در بین شهروندان به علت تحمیل هزینههای اضافی و غیرمنطبق با حقوق مکتسبه رانندگان در استفاده از خودروهای شخصی، محدود کردن بهرهمندی از مردم از خودروی شخصی علیرغم پرداخت عوارض خودرو توسط مالکان به صورت سالیانه به شهرداری، عدم انطباق تعدد جریمه با ارتکاب یک تخلف، عدم سازوکار مناسب و پیشبینی توسعه حمل و نقل عمومی جهت دسترسی مردم و کاهش زمینه استفاده از شهروندان از خودروی شخصی، عدم توسعه حمل و نقل عمومی و جایگزینی تاکسیها و اتوبوسهای فرسوده، عدم اجرای طرح ترافیک در روز پنجشنبه و افزایش ترافیک در سطح معابر، نارضایتی مردم به دلیل عدم اطلاعرسانی دقیق و اعمال نرخنامه یکسویه بدون توجه به میزان انطباق با تخلف و عدم هماهنگی با مراجع ذیصلاح».
هفته پیش یکی از مسؤولان شهرداری تهران به خبرنگار فارس گفت که پلیس شکایت خود را پس گرفته است. دوباره روز گذشته خبری به نقل محسن پورسیدآقایی معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران از سوی روابط عمومی این معاونت مبنی بر باز پسگیری شکایت پلیس رسانه ای شد.
پور سید آقایی گفته بود که پس از طرح این موضوع طی جلسهای که با حضور نمایندگان پلیس، معاون حملو نقل و ترافیک، دو تن از اعضای شورای شهر و نماینده دادستان کشور در فرمانداری تهران برگزار و مستندات لازم و مصوبه شورای اسلامی شهر در این جلسه ارائه شد، اغلب اعضای حاضر در جلسه ازجمله فرمانده محترم راهور تهران پس از استماع دلایل شهرداری اقناع شدند که اخذ عوارض از ورودهای غیرمجاز به محدوده زوج یا فرد بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر اقدامی قانونی بوده است.
وی ادامه داد: شکایت مربوط به سه ماه قبل است و با مکاتبهای که با فرماندهی محترم جدید راهور ناجا صورت پذیرفته دستور بازنگری در این موضوع دادهشده است، منتظریم تا اقدامات رسمی از سوی اداره حقوقی پلیس راهور ناجا در این خصوص صورت گیرد.
پورسیدآقایی خاطرنشان کرد: آن دسته از شهروندانی که عوارض ورود به محدودهی طرح ترافیک و زوج یا فرد بهحساب شهروندیشان منظور شده، میتوانند از طریق سامانه «تهران من» بهمانند جرائم راهنمایی و رانندگی بهصورت انتخابی و اقساطی عوارض خود را پرداخت کنند.
اما بلافاصله این موضوع را سردار سید کمال هادیانفر رئیس پلیس راهور ناجا تکذیب کرد و گفت: پلیس شکایت خود را در این خصوص پس نگرفته است و تا موضوع عوارض زوج و فرد حل نشده است، شکایت پلیس پابرجاست.
طی پیگیری های خبرنگار فارس مسئوولان شهرداری تهران به جد معتقد بودند که این شکایت از سوی پلیس پس گرفته شده است.
بر اساس این گزارش، موضوع اخذ عوارض از محدوده زوج و فرد به یک چالش بین مسئولان شهرداری تهران، پلیس و شورا تبدیل شده است. شهروندان در این بین دچار سرگردانی شده و نمی دادند که بالاخره باید عوارض پرداخت کنند یا خیر؟ در حالی که برخی مسئولان این کار را غیر قانونی می دادند اما همچنان شهرداری تهران شهروندانی را که در روزهای مخالف پلاک خود در محدوده زوج وفرد تردد میکنند را جریمه می کند.
انتهای پیام/