جنگ روانی آمریکا تاثیرات کوتاه مدت دارد

ترامپ تلاش کرد با تقویت رژیم صهیونیستی محور مقاومت را در منطقه ضعیف کندبه گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، واشنگتن در تلاش است تا فشارهای خود علیه ایران را به حداکثر برساند؛ از تحریم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گرفته، تا ممانعت از تمدید تحریم‌های نفتی کشورمان.

مرتضی مکی کارشناس مسائل آمریکا در گفت و گو با خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با اهداف آمریکا از تحریم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران گفت: برای تحلیل اقدام ترامپ مبنی بر تروریستی خواندن سپاه، باید به مجموعه اقدامات وی از زمان به قدرت رسیدنش توجه کرد.

وی در ادامه افزود: دونالد ترامپ رئیس جمهور فعلی ایالات متحده، از ابتدای به قدرت رسیدن همواره تلاش می‌کرد جمهوری اسلامی ایران را تهدیدی امنیتی نه تنها برای منطقه، بلکه برای کل جهان جلوه دهد. ضمن اینکه ترامپ برعکس روسای جمهور سابق آمریکا تلاش کرد به شکل صریح تر و شفاف تری بدون در نظر گرفتن ملاحضات سیاسی که پیش تر از سمت روسای جمهور کاخ سفید رعایت می‌شد، از رژیم صهیونیستی دفاع کند. در واقع ترامپ تلاش کرد با تقویت موقعیت رژیم صهیونیستی در منطقه، محور مقاومت را با حمایت رژیم صهیونیستی و عربستان تضعیف کند. انتقال سفارت به بیت المقدس، قطع کردن کمک به آژانس ملی مهاجران فلسطینی یا خروج از برجام هم در این راستا بود و سعی کرد جمهوری اسلامی ایران را به عنوان تهدیدی برای جهان نشان دهد.

مکی در ادامه اظهار کرد: پس از خروج آمریکا از برجام و واکنش‌هایی که به همراه داشت، ترامپ به سیاست خصمانه خود با ایران ادامه داد؛ به خصوص حلقه‌ای که توسط پمپئو و جان بولتون تشکیل شد و ترامپ را در بر گرفت که هر دو نفر به نوعی دیدگاهی ایران ستیزانه دارند و این سیاست ها در راستای منافع لابی‌های صهیونیست های اطراف ترامپ است.

این کارشناس مسائل آمریکا در رابطه با تاثیر اقدامات آمریکا بر امنیت منطقه عنوان کرد: برای تحلیل این موضوع، باید خود را در منظومه فکری ترامپ قرار داد تا بررسی کنیم لابی صهیونیست تا چه اندازه درفرآیند تصمیم گیری وی تاثیر دارد؛ زیرا در هر صورت صهیونیست ها ایران را در چهل سال گذشته به عنوان دشمن تلقی کرده اند و هیچ گاه از شدت آن کم نشده است. ترامپ هم همانگونه که ذکر شد برعکس روسای جمهور سابق این کشور بی پرده و صریح دیدگاه‌های خصمانه خود را نسبت به جمهوری اسلامی ایران و جریان محور مقاومت در منطقه بیان می‌کند. رئیس جمهورهای سابق ایالات متحده پیش تر سیاستی دو گانه را در منطقه پیش گرفته بودند و با ژست حقوق بشر و دموکراسی خواهانه و با این ابزارها اهداف خود را دنبال می‌کردند.

وی در ادامه عنوان کرد: اما ترامپ مانند رئیس جمهورهای پیشین آمریکا فکر نمی‌کند و با توجه به تنش‌هایی که در خاورمیانه، کشورهای عربی منطقه، اروپا، روسیه- آمریکا و چین- آمریکا وجود دارد، ترامپ تصور می‌کند با تنش زایی در مناطق مختلف می‌تواند مشکلات واشنگتن با دیگر کشورها را تحت الشعاع قرار دهد و با این روش نخست وقعیت خود را در جامعه داخلی ایالات متحده برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ تحکیم کند و دوم اینکه اهداف پیشین واشنگتن در دنیا را از این طریق دنبال کند.

مکی در پایان در رابطه با میزان قدرت و تاثیر گذاری آمریکا در دنیا تصریح کرد: با توجه به تغییرات و دگرگونی‌های  ژئو پولوتیکی که در منطقه خاورمیانه و جهان در حال وقوع است و تغییری که در نظام بین الملل شاهدیم، می توان دید که قدرت آمریکا هم در حال افول است و تاثیرگذاریش هم در منطقه به صورت سابق نخواهد بود؛ بنابراین اقدامات آمریکا ممکن است تنش های کوتاه مدتی ایجاد کند اما قدرت پیشبرد اهدافش را ندارد.

انتهای پیام/

 

 

 

 

 

 

 

برچسب ها:

سیاسی