کمپین «نه به تراریخته» یکی از جنبشهای موفق - یا شاید موفقترین جنبش مجازی مردمی در کشور - است که برای جلوگیری از مصرف عمومی محصولات مشکوک تراریخت، با هدایت دکتر علی کرمی، تشکیل شده است.
وی این کمپین را چند روز پس از حضور در برنامهی چالشی «تبتاب» صدا و سیما، و کسب نتیجهی 97 درصدی در نظرسنجی مردم در مخالفت با تراریخته، راهاندازی کرد. این کمپین خاص ظرف مدت کوتاه 40 روز، به رکورد بیسابقهی 190 هزار عضو دست پیدا کرده و احتمالاً بزرگترین گروه تلگرامی کشور در طول زمان فعالیت تلگرام در ایران است. با توجه به نرخ سریع رشد و عضوگیری، پیشبینی میشود طی ساعتهای آینده، تعداد اعضای این کمپین از مرز 200 هزار نفر عبور کند. برنامهی گروه تا پایان سال 1398، عضوگیری تا یک میلیون نفر اعلام شده است.
علی کرمی در این زمینه گفت: این کمپین، «نه»ی بزرگ 200 هزار نفر از مردم ایران به محصولات خوراکی تغییر ژنتیک یافته (یا همان تراریختهها) است.
وی اضافه کرد: با منطق دنیا محصولات دستکاری شده ژنتیکی جز در مواردی مانند تهیهی سوختهای زیستی یا خوراک دام تقریباً کاربرد ندارد؛ ما هم در این کمپین تأکید داریم که واردات، کشت و مصرف این محصولات ممنوع باشد، مگر اینکه در آینده دنیا بتواند به این اطمینان برسد که مصرف این محصولات برای مردم - بهویژه گروههای آسیبپذیر مانند کودکان، زنان باردار و کهنسالان - مضر نیست.
این استاد تمام دانشگاه در ادامه با اشاره به اینکه «بنا بر اعلام وزرا و بسیاری از کارشناسان کشاورزی، ایران از ظرفیتهای بینظیری در حوزهی کشاورزی برخوردار است» خاطرنشان کرد: اساساً نیازی به توزیع غذای مشکوک بین مردم نیست. چرا ما باید با توسعهی محصولات تراریخت، ریسک افزایش بیماریها و سرطانهای گوناگون را در جامعه افزایش دهیم؟ ما میتوانیم با توسعهی کشاورزی سالم و ارگانیک و غیرتراریخته و با اتکا به روشهای طبیعی کنترل آفات و همچنین استفاده از بذرهای اصلاح شده و پر محصول، بیش از نیاز کشور محصول کشاورزی تولید کنیم.
کرمی افزود: هر یک از ما وابستگانی داریم که سلامت آنها برای ما اهمیت دارد. یکی از اهداف این گروه، آگاهیبخشی و روشنگری برای خانوادهها و عزیزانمان در این حوزه است. ضمن اینکه مطالبهی تخصصی از مسئولان نیز برای منع تراریخت در این گروه دنبال خواهد شد.
وی در انتها با بیان اینکه «امیدواریم مسئولان کشور، با احترام به خواستهی ملت ایران، مانع واردات، کشت و مصرف تراریختهها شوند» تصریح کرد: بنده خود استادتمام بیوتکنولوژی هستم و تأکید میکنم ما از تحقیقات و توسعه در حوزهی علم و فناوری تراریختهها عمیقاً حمایت میکنیم، هیچکس مخالف کاربردهای مفید علوم و فناوریهای نوین بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک نیست.