آیا بازار سیاه کنسرت کلهر ساختگی است؟ +عکس

سرویس فرهنگ و هنر مشرق - کیهان کلهر که وعده داده دیگر کنسرتی در ایران برگزار نمی‌کند، برخلاف وعده‌اش عمل کرد و بازهم در ایران کنسرت برگزار کرد. کیهان کلهر در این خصوص به سایت "موسیقی ما" گفته بود: «کنسرت‌ها دوباره برگزار نخواهد شد. تا زمانی که فرهنگ و هنر ایران گروگان زورگیری و زورآزمایی جناح‌های سیاسی است و خط مشی مشخصی برای اینگونه فعالیت‌ها تعریف و اجرا نشده، بنده از انجام هرگونه فعالیت در ایران خودداری خواهم کرد

اما خبرگزاری تسنیم گزارشی را منتشر کرده که در طول برگزاری مجموعه کنسرت‌های کیهان کلهر، بلیط‌های این کنسرت در بازار سیاه با قیمت‌های نجومی فروخته شده است.

در این گزارش تسنیم می‌خوانیم:

کنسرت کیهان کلهر به مدت ۱۰ شب در تالار وحدت برگزار شد. این اجراها از ۲۱ تا ۳۱ فروردین ادامه داشت. بلیت‌فروشی این اجراها اسفند سال ۱۳۹۷ انجام شد. ابتدا برای سه شب بلیت‌فروشی کردند که در چند دقیقه بلیت‌ها تمام شد. بعد کار به تمدید برای چند شب دیگر کشید و هر بار که خبرِ تمدید اجراها منتشر میشد، علاقه‌مندان بسیاری منتظر شروع بلیت‌فروشی بودند.

در نهایت ۱۰ شب کنسرتِ موفق در تالار وحدت به صحنه رفت.

کلهر و گروهش مثل همیشه بر صحنه درخشیدند. اما این تمام ماجرا نبود و...

هر چه به اجراها نزدیک می‌شدیم، بازار سیاهِ بلیت‌ها داغ‌تر میشد. اما این بلیت‌ها از کجا می‌آمد. سایت دیوار اصلی‌ترین محل فروش بلیت‌های کنسرت کیهان کلهر در بازار سیاه بود.

بلیت‌های ۸۵۰ هزار تومانی

عمده‌ی این بلیت‌ها مربوط به صندلی‌های ردیف‌های جلوییِ تالار وحدت بود. بالاترین رکورد قیمتی که در میان بلیت‌های بازار سیاه مشاهده شد، رقمِ ۸۵۰ هزار تومان بود.

کدام جریان پشت پرده‌ی بازار سیاه کنسرت کلهر است

در میان بلیت‌های بازار سیاه ردیف‌های ۳ و صندلی‌های جایگاه ویژه بیشتر از همه دیده شد.

به گزارش تسنیم، مسئولان تالار وحدت (این تالار زیر نظر بنیاد رودکی اداره می‌شود) در هر اجرا، ردیف‌های یک و سه از صندلی‌های همکف را برای خود کنار می‌گذارند و گروه هنری به هیچ عنوان نمی‌تواند این بلیت‌ها را به فروش برساند.

در میان صندلی‌های تالار وحدت، جایگاه ویژه و جایگاه مخصوص هم در هر اجرا در اختیار بنیاد رودکی قرار دارد. البته جایگاه ویژه به خبرنگاران اختصاص دارد اما باز هم مشاهدات خبرنگاران حوزه موسیقی نشان می‌دهد که بلیت‌های جایگاه ویژه به هیچ عنوان به طور کامل در اختیار خبرنگاران قرار نمی‌گیرد.

در نهایت مسئولان تالار وحدت بیش از ۱۰۰ صندلی برای هر اجرای تالار وحدت در اختیار خواهند داشت.

۱۰۰ صندلی به نام وزیر و به کامِ بازار سیاه

وقتی قرار است گروهی یک سانس اجرا در تالار وحدت داشته باشد، حدود ۱۰۰ صندلی از آن اجرا را تالار وحدت برای خودش برمی‌دارد که معمولاً گروه‌ها به دلیل عواقبش، به این امر اعتراضی نمی‌کنند.

تالار وحدت این بلیت‌ها را به این بهانه برای خودش نگه می‌دارد که باید آنها را به دفتر وزیر ارشاد، دفتر معاون هنری وزیر و دیگر مسئولان بفرستند. یعنی مسئولانی که باید حامیِ هنر و هنرمند باشند، خودشان یا بهتر است بگوییم نامشان، ضررهای مالی برای گروه‌های موسیقی دارند.

پرسش اینجاست؛ مگر وزیر ارشاد، معاون هنری‌اش، یا مدیرکل دفتر موسیقی چند بار در طول سال برای دیدن یک کنسرت به تالار وحدت می‌آیند که گروه‌های هنری در هر اجرایشان باید به اندازه‌ی ۱۰۰ صندلی تاوانِ حضور آنان را پس بدهند.

بنیاد رودکی با ۱۰۰۰ بلیت کنسرت کلهر چه کرد؟

وقتی کنسرت کیهان کلهر برای ۱۰ شب در تالار وحدت برگزار می‌شود، یعنی تالار وحدت و مسئولانش بیش از ۱۰۰۰ صندلیِ این اجراها را در اختیار داشته‌اند.

شاید همین تعداد زیاد بلیت‌هایی که در اختیار بنیاد رودکی بوده و البته میزان بالای تقاضای مخاطبان برای دیدن کنسرت کلهر؛ سبب شد که بازار سیاه بلیت‌های کنسرت کلهر ایجاد شود.

بررسی سایت دیوار در روزهای برگزاری کنسرت کیهان کلهر، نشان می‌دهد که بسیاری از بلیت‌هایی که در بازار سیاه به قیمت‌های نجومی به فروش می‌رسید، همین بلیت‌هایی بودند که در اختیار بنیاد رودکی قرار داشته‌اند.

۲۰ درصد افزایش قیمت تالار

شنیده‌های از این حکایت دارد که تعرفه‌های قیمت‌گذاری تالار وحدت برای سال ۱۳۹۸ با ۲۰ درصد افزایش قیمت روبه‌رو شده است.

گروه کیهان کلهر قرارداد کنسرت‌هایش را سال گذشته و با قیمتِ پارسال امضا کرده تا بتواند در فروردین امسال اجراهایش را به صحنه ببرد. شنیده شده که مسئولان بنیاد رودکی از برگزار کننده‌ی کنسرت کیهان کلهر خواسته‌اند تا ۲۰ درصد افزایش قیمت تالار را پرداخت کنند.

با احتساب ۲۰ درصد افزایش قیمت و البته ۹ درصد مالیات برارزش افزوده، قیمت اجاره بهای تالار وحدت برای هر سانس، به حدود ۱۵ میلیون تومان می‌رسد. البته این رقم برای روزهای تعطیل است و در روزهای غیر تعطیل این رقم یک میلیون و پانصد هزار تومان کمتر می‌شود.

سخن آخر

به هر روی کنسرت‌های کیهان کلهر پایان یافت و بار دیگر ثابت شد که بنیاد رودکی نه تنها از موسیقی اصیل ایرانی حمایت نمی‌کند، که با بی‌تدبیری‌هایش سنگ‌های بزرگی بر سر راه هنرمندان قرار می‌دهد.

مگر موسیقی ایران چند چهره در حد و اندازه‌های کیهان کلهر دارد که چنین برخوردی با او می‌شود. بی‌شک ورود بلیت‌های این کنسرت به بازار سیاه که مسبب اصلی‌اش مسئولان تالار وحدت هستند، موجب ناراحتی و دلخوریِ کلهر و هوادانش می‌شود.

برچسب ها:

فرهنگ و هنر