یک متخصص گوش حلق و بینی گفت: پولیپها به معنای واقعی یک توده خوش خیم و قابل درمان هستند.
مهدی خواجوی متخصص گوش حلق بینی در رابطه با پولیپ بینی که یک تورم مخاطی است، اظهار کرد: منشا این اختلال در بینی و سینوسهاست و مانند یک توده با بستن راه نفس، ورودیهای سینوسهای دهانی را مسدود خواهد کرد.
خواجوی درباره علل ایجاد پولیپ بینی افزود: این اختلال به التهابات و عفونتهای مزمن داخل بینی و قارچهای در هوا مربوط میشود که در سینوسهای حساس جا خوش میکند و ممکن است با خونریزی و سردرد همراه باشد.
متخصص گوش حلق بینی بیان کرد: این توده به طور معمول در آقایون بیشتر از خانمها شیوع دارد، اما در کودکان هم به ندرت یافت میشود، پولیپ در تمام سنین (بهخصوص در دهه سوم و چهارم) زندگی ممکن است، رخ دهد.
وی در رابطه با درمانهای این توده افزود: پولیپها بسته به علت توده میتوانند درمانهای دارویی داشته باشند؛ پولیپها را تا جایی که میتوان باید با دارو کوچک کرد و در صورت نتیجه نگرفتن کار به جراحی کشیده خواهد شد.
خواجوی ادامه داد: چاره درمان پولیپ ناشی از سینوسهای حساسیتی قارچی، جراحی است، اما پولیپهای حساسیتی و یا تحریکی همراه با خود آسم برونشیال (تنگی نفس) هم دارند که سعی میشود با درمان کنترل شود، زیرا با جراحی عود خواهند کرد.
وی در پایان آخر افزود: پولیپها به معنای واقعی توده خوش خیم، قابل درمان و بیضرری هستند و مبتلایان مانند یک فردی که آسم دارد میتوانند با آن زندگی را ادامه دهند.